// یکشنبه, ۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۲۱:۰۱

مقایسه ویژگی های سرویس گیم پس و پلی استیشن پلاس جدید

باتوجه‌به عرضه‌ی پلی استیشن پلاس جدید و سه سطحی، در زوم‌کست جدید زومجی اطلاعات رسمی این سرویس اشتراکی را کنار گیم پس قرار دادیم و بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم.

در ویدیو اختصاصی جدید زومجی، ایکس باکس گیم پس و پلی استیشن پلاس جدید را مقایسه کردیم و سراغ بررسی ویژگی‌ها و قیمت‌های آن‌ها در ایران رفتیم. زومجی در این زوم‌کست حتی به قابلیت استریم کردن بازی‌ها با گیم پس و پلاس هم می‌پردازد.

برای آشنایی کامل با سرویس PS Plus سونی و سرویس Xbox Game Pass مایکروسافت، لطفا ویدیو را تماشا کنید.

اسپانسر ویدیوی زومجی وبسایت ایرانیکارت است. شما می‌توانید علاوه بر خرید گیفت کارت‌های سرویس‌های گیمینگ مانند پلی استیشن پلاس، استیم و گیم پس، از خدمات دیگر ایرانیکارت نظیر خرید از آمازون نیز استفاده کنید‌.

برای حمایت از زومجی لطفا ویدیو را در یوتیوب تماشا کنید

با اینکه شاید سونی و مایکروسافت لزوما سرویس‌های خود را رقیب‌های مستقیم یکدیگر در نظر نگیرند و تمایلی به انجام کارهای کاملا یکسان با آن‌ها نداشته باشند، بسیاری از مخاطب‌ها به بررسی شباهت‌ها و تفاوت‌های گیم پس و پلی استیشن پلاس جدید می‌پردازند. به همین خاطر زومجی در ادامه بدون هیچ‌گونه تحلیل یا اظهارنظر، فقط اطلاعات رسمی موجود راجع به PlayStation Plus و Game Pass را کنار یکدیگر قرار داده است.

هر دو سرویس با دریافت هزینه‌ی اشتراک از گیمر، امکان تجربه‌ی ۱۰۰ها بازی بدون خرید جداگانه‌ی آن‌ها را برای او فراهم می‌کنند. در عین حال تفاوت‌هایی بین نوع سرویس‌دهی PS Plus و Game Pass وجود دارد. مثلا مایکروسافت تک‌تک بازی‌های انحصاری فرست-پارتی (ساخته‌شده توسط تیم اختصاصی) ایکس باکس را از روز عرضه روی سرویس گیم پس قرار می‌دهد و سونی حداقل اکنون برنامه‌ای برای انجام این کار ندارد. واضح است که هر مخاطب می‌تواند دیدگاه‌های محترم خود در رابطه با کیفیت آثار حاضر در هر سرویس را داشته باشد و برای خود بسنجد که آیا می‌خواهد تبدیل به مشترک آن شود یا نه.

توجه داشته باشید که این مقاله براساس اطلاعات رسمی بیرون‌آمده از تازه‌ترین اخبار بازی تا امروز نوشته شده است. پس آن‌چه در ادامه می‌بینید، فقط می‌تواند بازتاب‌دهنده‌ی شرایط دو سرویس مورد بحث در وضعیت فعلی باشد؛ درحالی‌که طبیعتا ممکن است با گذر زمان، جزئیات گوناگون تشکیل‌دهنده‌ی هر سرویس همچون قیمت اشتراک یا حتی رویکرد کلی یک شرکت در رابطه با سرویس خود تغییر کند.


گیم پس یا پلاس

دسته دوال سنس کنسول PS5 و دسته ایکس باکس سری ایکس

مقایسه قیمت گیم پس و پلی استیشن پلاس جدید

سونی سرویس پلی استیشن پلاس جدید را در قالب سه اشتراک پلی استیشن پلاس اسنشال، پلی استیشن پلاس اکسترا و پلی استیشن پلاس پریمیوم ارائه می‌دهد. سرویس گیم پس مایکروسافت در قالب سه اشتراک ایکس باکس گیم پس، پی سی گیم پس و گیم پس آلتیمیت ارائه می‌شود.

مایکروسافت اشتراک‌های گیم پس را فقط به دو شکل ماهانه و سه‌ماهه می‌فروشد. به همین خاطر خرید یک سال از اشتراک گیم پس در حالت عادی هم‌معنی با پرداخت هزینه‌ی اشتراک ۱۲ ماه است. سونی اشتراک‌های پلی استیشن پلاس را به سه شکل ماهانه، سه‌ماهه و سالانه به فروش می‌رساند.

  • قیمت اشتراک ماهانه پلی استیشن پلاس اسنشال: ۹.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سه‌ماهه پلی استیشن پلاس اسنشال: ۲۴.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سالانه پلی استیشن پلاس اسنشال: ۵۹.۹۹ دلار
  • قیمت اشتراک ماهانه پلی استیشن پلاس اکسترا: ۱۴.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سه‌ماهه پلی استیشن پلاس اکسترا: ۳۹.۹۹ دلار دلار | قیمت اشتراک سالانه پلی استیشن پلاس اکسترا: ۹۹.۹۹ دلار
  • قیمت اشتراک ماهانه پلی استیشن پلاس پریمیوم: ۱۷.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سه‌ماهه پلی استیشن پلاس پریمیوم: ۴۹.۹۹ دلار دلار | قیمت اشتراک سالانه پلی استیشن پلاس پرمیوم: ۱۱۹.۹۹ دلار
  • قیمت اشتراک ماهانه ایکس باکس گیم پس: ۹.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سه‌ماهه ایکس باکس گیم پس: ۲۹.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سالانه ایکس باکس گیم پس: ۱۱۹.۸۸ دلار
  • قیمت اشتراک ماهانه پی‌سی گیم پس: ۹.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سه‌ماهه پی‌سی گیم پس: ۲۹.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سالانه پی‌سی گیم پس: ۱۱۹.۸۸ دلار
  • قیمت اشتراک ماهانه گیم پس آلتیمیت: ۱۴.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سه‌ماهه گیم پس آلتیمیت: ۴۴.۹۹ دلار | قیمت اشتراک سالانه گیم پس آلتیمیت: ۱۷۹.۸۸ دلار

لوگو پلی استیشن سونی و لوگو ایکس باکس مایکروسافت

پشتیبانی از بازی‌های قدیمی روی کنسول‌های جدید

تعداد زیادی از بازی‌های پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 روی PlayStation Plus Extra و PlayStation Plus Premium در قالب یک آرشیو بزرگ که مدام به‌روزرسانی می‌شود، در دسترس مشترک‌ها قرار می‌گیرند. البته سرویس PlayStation Plus Essential هر ماه حداقل دو بازی رایگان دریافت می‌کند و همین‌طور به شما فرصت دسترسی به تمام بازی‌هایی را می‌دهد که در مقطعی روی پلاس رایگان شدند و شما آن‌ها را دریافت کردید؛ از جمله چند بازی حاضر در PS Plus Collection که هر مشترک پلی استیشن پلاس می‌تواند روی کنسول PS5 آن‌ها را به اکانت خود اضافه کند.

تعداد زیادی از بازی‌های ایکس باکس وان و ایکس باکس سری ایکس | ایکس باکس سری اس روی سرویس Xbox Game Pass و Game Pass Ultimate در قالب یک آرشیو بزرگ که مدام به‌روزرسانی می‌شود، در دسترس مشترک‌ها قرار می‌گیرند.

اما برخی از گیمرها به‌شدت مایل به تجربه‌ی بازی‌های نسل ۷ به قبل روی کنسول‌های نسل ۸ و نسل ۹ خود هستند. آیا سرویس‌های سونی و مایکروسافت چنین امکانی را فراهم می‌کنند؟ بله. جزئيات پشتیبانی پلی استیشن پلاس پریمیوم، ایکس باکس گیم پس و گیم پس آلتیمیت از بازی‌های قدیمی روی کنسول‌های جدید را در ادامه مشاهده خواهید کرد.

پلی استیشن پلاس پریمیوم:

  • پشتیبانی نیتیو از بازی‌های کنسول PS1، کنسول PS2 و کنسول PSP روی کنسول‌های PS4 و PS5
  • پشتیبانی ابری از بازی‌های کنسول PS3 روی کنسول‌های PS4 و PS5

ایکس باکس گیم پس و گیم پس آلتیمیت:

  • پشتیبانی نیتیو از بازی‌های اولین کنسول Xbox و کنسول Xbox 360 روی کنسول‌های Xbox One و Xbox Series X/S

منظور از پشتیبانی نیتیو (Native) سرویس از بازی‌های کنسول الف روی هر دستگاه آن است که می‌توان بازی را از روی سرویس دانلود کرد تا روی دستگاه نصب شود و سپس بازیکن سراغ تجربه‌ی آن برود. پشتیبانی ابری (مبتنی بر Cloud/استریمینگ) به این معنی است که بازی فقط به شکل استریم‌محور و با اتصال دائمی به اینترنت پرسرعت روی دستگاه اجرا می‌شود. پشتیبانی نیتیو به‌معنی «عدم پشتیبانی ابری» نیست. اما استفاده از عبارت پشتیبانی ابری برای توصیف سرویس، در این مقاله هم‌معنی با «عدم پشتیبانی نیتیو» است.

فراموش نکنید که تعداد مشخصی از بازی‌های قدیمی در این سرویس‌ها پیدا می‌شوند. پس «پشتیبانی نیتیو سرویس از بازی‌های کنسول الف روی هر دستگاه» به این معنی نیست که همه‌ی بازی‌های کنسول الف در سرویس قرار دارند.

کنترلر پلی استیشن شرکت سونی و کنترلر ایکس باکس شرکت مایکروسافت

پشتیبانی از PC و دستگاه‌های دیگر

مایکروسافت در PC Game Pass به مخاطب‌ها تعداد زیادی از بازی‌های کامپیوتر را به شکل نیتیو ارائه می‌دهد. در همین حین می‌بینیم که گیم پس آلتیمیت هم مزایای PC Game Pass را دارد و هم پشتیبانی ابری را شامل می‌شود. سونی پشتیبانی از PC را فقط در پلی استیشن پلاس پریمیوم و با تمرکز کامل روی استریمینگ ارائه می‌کند.

ما می‌دانیم که لزوما تمام بازی‌های قرارگرفته در گیم پس را نمی‌توان هم روی PC، هم روی کنسول‌های نسل ۸ و نسل ۹ ایکس باکس و هم با استریمینگ اجرا کرد. به همین خاطر همواره باید دقت داشت که کدام نسخه از هر بازی روی سرویس در دسترس قرار گرفته است.

باتوجه‌به تفاوت ذاتی پلتفرمی همچون کامپیوترهای شخصی با کنسول، همیشه باید مطمئن شوید که دستگاه شما از قدرت لازم برای اجرای بازی بهره می‌برد. ماجرا فقط درباره‌ی برخورداری کامپیوتر از سیستم مورد نیاز بازی الف برای اجرای نیتیو آن روی PC نیست. بلکه حتی وقتی در رابطه با استریمینگ صحبت می‌کنیم، شرکت‌های مختلف حداقل‌هایی را برای دستگاه مشخص می‌کنند.

برای نمونه باید بدانید که مشترک‌های گیم پس آلتیمیت روی آیفون‌ها و آیپدهای اپل هم توانایی اجرای بازی‌های قابل اجرا با استریمینگ را دارند؛ اما نه روی همه‌ی آیپدها و آیفون‌های این شرکت. زیرا مایکروسافت مشخص کرده است که کدام موبایل‌ها و تبلت‌های دارای سیستم‌عامل iOS می‌توانند فرصت تجربه‌ی بازی‌های قرارگرفته در گیم پس آلتیمیت با فناوری ابری را تقدیم کاربر کنند.

پلی استیشن پلاس پریمیوم:

  • پشتیبانی ابری از بازی‌های کنسول‌های پلی استیشن روی کامپیوترهای شخصی

پی‌سی گیم پس:

  • پشتیبانی نیتیو از بازی‌های پلتفرم PC روی کامپیوترهای شخصی

گیم پس آلتیمیت:

  • پشتیبانی نیتیو و ابری از بازی‌های کنسول‌های ایکس باکس و پلتفرم PC روی کامپیوترهای شخصی
  • پشتیبانی ابری از بازی‌های کنسول‌های ایکس باکس و پلتفرم PC روی تبلت و موبایل

پلی استیشن و ایکس باکس در نمایشگاه E3 سال ۲۰۱۴

مزایای دیگر پلی استیشن پلاس جدید و گیم پس

تمام افرادی که مشترک گیم پس آلتیمیت هستند، خود به خود به تمام مزایای Xbox Game Pass و PC Game Pass هم دسترسی دارند. پلی استیشن پلاس جدید هم به شکلی است که همیشه مشترک سطح بالاتر به تمام مزایای اشتراک یا اشتراک‌های قبلی نیز دسترسی دارد؛ به این معنی که مشترک پلی استیشن پلاس اکسترا از تمام مزایای PlayStation Plus Essential هم بهره می‌برد و مشترک پلی استیشن پلاس پریمیوم از تمام مزایای PlayStation Plus Essential و PlayStation Plus Extra هم بهره می‌برد.

در نتیجه مواردی مانند امکان تجربه‌ی آنلاین بازی‌های مولتی‌پلیر و تخفیف‌ها یا پیشنهادهای ویژه‌ی موقت برای خرید بازی‌ها یا تهیه‌ی موارد دیگر، خود به خود بخش کوچکی از اشتراک‌های گیم پس آلتیمیت و پلی استیشن پلاس پریمیوم را تشکیل می‌دهند. برای تکمیل مقایسه فقط باید نگاهی به مزیت ثابت و ویژه‌ای داشته باشیم که هرکدام از این دو سرویس به مشترک‌های خود تحویل می‌دهد.

پلاس:

  • پلاس پریمیوم: امکان تجربه‌ی چند ساعت از برخی از بازی‌های جدید قبل از خرید آن‌ها
  • پلاس پریمیوم و پلاس اکسترا: بخشی از سرویس Ubisoft Plus برای دسترسی به بازی‌های یوبیسافت

گیم پس:

  • پی‌سی گیم پس و گیم پس آلتیمیت: سرویس EA Play برای دسترسی به بازی‌های الکترونیک آرتز


منبع IGN
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده