ایکسباکس 360 ده ساله شد؛ نگاهی اجمالی به دومین کنسول بازی مایکروسافت
دیروز یک روز مهم برای کمپانی مایکروسافت بود، چون ایکسباکس 360، دومین کنسول بازیاش ده ساله شد و جانشین این کنسول یعنی ایکسباکس وان نیز تولد دو سالگی خود را تجربه کرد. در ادامه با زومجی همراه باشید تا نگاهی به عمر ده سالهی ایکسباکس 360 داشته باشیم.
طی ده سال گذشته صنعت بازیهای ویدئویی تغییرات فراوانی را به خود دیده است. اکنون تکنولوژی به یکی از بخشهای اصلی زندگی بشر تبدیل شده و به نزدیکی جوامع مختلف کمک کرده است. بدون تردید ایکسباکس 360 بخشی از روند پیشرفت فناوری در ده سال اخیر بوده و تاثیرات زیادی را در حوزهی بازیهای ویدئویی از خود به جا گذاشته است. در ادامه قصد داریم تا سرگذشت پرفروشترین کنسول مایکروسافت را به طور اجمالی مورد بررسی قرار دهیم.
ایکسباکس 360 اوایل سال ۲۰۰۵ میلادی معرفی شد و در اواخر همین سال به انتشار رسید. این کنسول در دو مدل عرضه شد که یکی دارای ۲۵۶ مگابایت حافظهی داخلی بود و دیگری از یک هارد دیسک ۲۰ گیگابایتی بهره میبرد؛ هر دوی این مدلها به همراه یک دستهی بیسیم به فروش میرسیدند. ایکسباکس 360 با توجه به محبوبیت روزافزون سرویسهای آنلاین طراحی شده بود؛ به خصوص پس از استقبال بازیکنها از سرویس ایکسباکس لایو که در سال ۲۰۰۲ راهاندازی شد، پشتیبانی ایکسباکس 360 از بخش آنلاین به امری حیاتی برای این کنسول تبدیل شده بود. البته تا قبل از سال ۲۰۱۰ که مدل جدید ایکسباکس 360 با آداپتور شبکهی داخلی منتشر شد، بازیکنها باید برای استفاده از خدمات آنلاین، یک آداپتور خارجی میخریدند و آن را داخل شکاف مخصوصی که روی بدنهی کنسول تعبیه شده بود قرار میدادند. این کنسول خیلی زود به محبوبیت زیادی رسید و در کشورهای مختلف جهان (به جز ژاپن) به فروش بالایی دست یافت. 




خیلی از بازیکنها با ایکسباکس 360 خاطرات فراوانی دارند، اما حقیقت آن است که باید کمکم خود را برای خداحافظی با این کنسول آماده کنند. اگرچه مایکروسافت قبلا اعلام کرده که حمایت از ایکسباکس 360 را فراموش نخواهد کرد، اما کاملا معلوم است که این کمپانی حسابی روی کنسول نسل جدیدش تمرکز دارد. این شرکت اخیرا قابلیت اجرای بازیهای ایکسباکس 360 را برای کنسول ایکسباکس وان ارائه کرده است. بهترین خاطرهی شما از ایکسباکس 360 مربوط به کدام بازی است؟ لطفا نظرات خود را در کامنتها مطرح کنید. منبع: Neowin و GameSpot


مجموعهی بزرگی از بازیها
کنسول ایکسباکس 360 به همراه ۱۸ بازی مختلف عرضه شد که اگرچه همهی آنها بازیهای خوبی نبودند، اما میتوان نامهای بزرگی چون Perfect Dark: Zero و Call of Duty 2 را در میانشان مشاهده کرد. فهرست بازیهای این کنسول در سال ۲۰۰۷ و با انتشار بازیهایی مثل Halo 3 و Mass Effect و Assassin's Creed گسترش پیدا کرد و پس از آن نیز بازیهای انحصاری و چندپلتفرمی زیادی برای ایکسباکس 360 منتشر شدند. در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ بازی برای این کنسول وجود دارد که میتوانند پاسخگوی سلیقهی همه بازیکنها باشند.
حلقهی مرگ
اگرچه عرضهی ایکسباکس 360 با استقبال بازیکنهای سراسر جهان مواجه شد، اما مشکلات سختافزاری در سالهای ابتدایی، گریبان این کنسول را گرفتند. ایرادات فنی ایکسباکس 360 به وسیلهی چراغهایی که در اطراف دکمهی پاور این کنسول قرار داشتند نمایش داده میشدند. در حالت عادی این چراغها تعداد دستههای متصل به دستگاه را نشان میدادند، اما در صورت رخ دادن یک ایراد سختافزاری، بازیکنها با یک حلقهی قرمز رنگ مواجه میشدند. این مشکلات حتی گاهی باعث میشدند کنسول غیرقابل استفاده شود که این موضوع اعتراض شدید بازیکنها را در پی داشت. با اینکه مایکروسافت گارانتی تولیداتش را ارتقا داد و این مشکل را در نسخههای جدیدتر ایکسباکس 360 رفع کرد، اما این مسئله به عنوان یک نقطهی سیاه در تاریخچهی این کنسول باقی ماند.
پخش ویدئو با کیفیت بالا
در وایل قرن ۲۱ میلادی، در مورد نحوهی انتشار ویدئوهای باکیفیت (HD) بحثهای زیادی وجود داشت؛ دو فرمت رایج برای این نوع از ویدئوها بلو-ری و اچدی دیویدی هستند. در حال حاضر استفاده از فرمت بلو-ری مرسومتر است، اما مایکروسافت تصمیم گرفت تا از اچدی دیویدی برای ایکسباکس 360 استفاده کند. بدین منظور یک سال پس از عرضهی این کنسول، یک قطعهی جانبی برای آن منتشر شد که امکان پخش ویدئوهای باکیفیت را فراهم میکرد. این قطعه به لحاظ طراحی ظاهری هماهنگی خوبی با ایکسباکس 360 داشت.
دنیایی از حرکت
با اینکه پلیاستیشن 3 و ایکسباکس 360 قصد داشتند تا قلب بازیکنهای حرفهای را تصاحب کنند، اما کنسول Wii نینتندو با بکارگیری حسگرهای حرکتی، نهتنها شیوهی جدیدی را برای بازی کردن معرفی کرد، بلکه به آمار فروش خیرهکنندهای نیز دست یافت. از اینرو مایکروسافت هم تصمیم گرفت که حسگر حرکت کینکت را برای کنسولش عرضه کند که چیزی جز یک دوربین و چند سنسور نبود. این حسگر ایرادات خاص خودش را هم داشت، اما موجب شد تا بازیهای متفاوت و بعضا جالبی برای ایکسباکس 360 ساخته شوند. با این وجود، مایکروسافت و سونی تا امروز نتوانستهاند موفقیت نینتندو در بخش کنترل حرکتی را تکرار کنند.
نگاهی تازه
در طول عمر ایکسباکس 360 سه رابط کاربری مختلف برای این کنسول منتشر شدند که هر کدام ظاهری پیشرفته و مدرنتر از قبلی داشتند. اولین سیستمعامل این کنسول برای دسترسی به بخشهای مختلف از نوارهای رنگی استفاده میکرد. پس از آن یک رابط کاربری جدیدتر برای ایکسباکس 360 عرضه شد که هم سرعت بیشتری داشت و هم از طراحی قابل قبولتری برخوردار بود. در نهایت با انتشار حسگر حرکتی کینکت، مایکروسافت رابط کاربری مترو که از آن در ویندوز ۸ نیز استفاده کرده بود را به ایکسباکس 360 آورد. این رابط بعدا برای کنسول ایکسباکس وان هم مورد استفاده قرار گرفت. در ادامه میتوانید اینفوگرافیک زیبایی را که مایکروسافت به مناسبت دهمین سال عرضهی ایکسباکس 360 منتشر کرده است مشاهده کنید. در این اینفوگرافیک آمارهای بسیار جالبی در مورد ایکسباکس 360 و شبکهی لایو ارائه شده است. (برای مشاهدهی تصویر زیر در اندازهی بزرگتر روی آن کلیک کنید.)
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده