دریاچه سراگاه تالش کجاست؟

دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۵
مطالعه 4 دقیقه
دریاچه سراگاه تالش
دریاچه یا آبگیر سراگاه، یکی از جاهای دیدنی تالش در استان گیلان است که در روستای سراگاه و طبیعت بی‌نظیر آن قرار دارد.
تبلیغات

استان گیلانبا طبیعت شگفت‌انگیز و جاذبه‌های تماشایی، از مقاصد پرطرف‌دار گردشگران است. در هر یک از شهرهای این خطه، مکان‌های دیدنی‌ وجود دارد که از سفر به آن‌ها پشیمان نمی‌شوید و جزو بهترین مسافرت‌های زندگی‌تان خواهد.

حالا در این مقاله می‌خواهیم به یکی از این شهرهای سرسبز و خوش آب‌وهوای گیلان سری بزنیم و از یکی از جاذبه‌های آن دیدن کنیم. سفر ما به روستایی به نام سراگاه خواهد که در نزدیکی‌های تالش قرار دارد و دریاچه‌ای زیبا را همچون مرواریدی در دل خود پنهان کرده است.

کپی لینک

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

چشم‌هایتان را برای چند دقیقه ببنید تا راهی سفر شویم. تصور کنید در مسیری سرسبز و پوشیده از انبوه درختان جنگلی و مناظر بی‌بدیل قدم می‌زنید. از کنار خانه‌های روستایی شمال و شالیزارهای برنج و باغ میوه‌های خوشمزه عبور می‌کنید و زنان و مردمان شالی‌کار را می‌بینید، برای آن‌ها دست تکان می‌دهید و می‌گویید: «خسته نباشید، خدا قوت.»

بعد به مکانی شگفت‌انگیز و رویایی می‌رسید؛ جایی که شما را از جهان روزمرگی‌ها جدا می‌کند و به دنیایی وصف‌ناشدنی می‌برد. دریاچه‌ای را پیش روی‌ خود می‌بینید که در میان کوه‌های پوشیده از درختان محصور است و آب زلال آن قابی از انعکاس چشم‌انداز اطراف است. این مکان، روستای سراگاه و دریاچه‌ی یا آبگیر کوچک و رویایی سراگاه است.

کپی لینک

دریاچه سراگاه کجاست؟

منبع عکس: اینستاگرام (eghamatgah_tehrani@)

تالش از شهرهای شمالی کشور است که در استان همیشه سرسبز استان گیلان قرار دارد. این شهرستان از شمال به آستارا و از شرق به دریای خزر منتهی می‌شود و از غرب با استان اردبیل و از جنوب با رضوان‌شهر همسایه است. این شهر طبیعت و جاذبه‌های دیدنی و تماشایی فراوانی دارد که می‌خواهیم به سراغ یکی از آن‌ها برویم.

مقصد موردنظر ما، جایی در میان کوه‌های تالش و در میان شالیزارهای برنج پنهان است. این دریاچه را می‌توانید در دهستان ساحلی جوکندان، روستای سراگاه و در ۱۰ کیلومتری شمال غرب تالش واقع است.

کپی لینک

دریاچه‌ی سراگاه، آبگیری کوچک

دریاچه سراگاه که به‌صورت «سه راه گاه» نیز نوشته می‌شود، در حقیقت آبگیری کوچک است که در استان گیلان و استان مازندران نمونه‌های مشابه آن زیاد وجود دارد. مردم محلی به این آبگیر سد خاکی می‌گویند و به‌دلیل حضور گردشگران و استقبال مسافران به دریاچه‌ی سراگاه معروف شده است. این دریاچه متعلق به مردمان روستا است که در آن به پرورش ماهی می‌پردازند و از منابع درآمدی آن‌ها محسوب می‌شود.

اما خوش آب‌وهوا بودن سراگاه و چشم‌اندازهای تماشایی آن پای گردشگران زیادی را، به‌ویژه برای دیدن دریاچه، به این مکان باز کرده و آن را به یکی از جاهای دیدنی تالش برای گردشگران تبدیل کرده است. آب این آبگیر از چشمه‌های زیر زمینی متعددی تأمین می‌شود که در بستر دریاچه قرار دارند و این آب چنان زلال و شفاف است که قابی دیدنی را از انعکاس مناظر اطراف، درختان و تپه‌ها ایجاد کرده است. این مروارید روستای سراگاه با لطف و مهربانی مالک آن که اجازه بازدید و گردش در اطراف آن را داده است، به مکانی برای آرامش، سکوت و لذت بردن از زیبایی‌های طبیعت هم برای مردمان بومی و هم برای گردشگران تبدیل شده است.

کپی لینک

نکاتی که باید بدانید

عکاس: پرنیا سهرابی

همان‌طور که گفتیم سراگاه درواقع آبگیری برای پرورش ماهی است و ملک خصوصی به شمار می‌رود. در سفر به این مکان باید به چند نکته توجه کنید:

  • امکان ماهی‌گیری در این دریاچه وجود ندارد، چون ماهی‌های آن پرورشی و منبع درآمد اهالی روستا است.
  • شنا کردن در دریاچه‌ی سراگاه و آب‌تنی کردن ممنوع است.
  • امکان قایق‌سواری در دریاچه وجود ندارد.
کپی لینک

بهترین زمان دیدن دریاچه سراگاه

عکاس: پرنیا سهرابی

بدون شک در هر فصلی، طبیعت زیبایی‌های خاص خود را دارد. اما بهترین زمان سفر به سراگاه و دیدن زیبایی‌های آن، فصل‌های بهار و تابستان است که هم از دیدن طبیعت سرسبز و با طراوات و هم از هوای مطبوع و دلپذیر آن لذت خواهید. پس سفر خوشی به‌همراه خاطرات به‌یادماندنی داشته باشید.

کپی لینک

اقامت در سراگاه

منبع عکس: اینستاگرام (noushin.th@)

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که در سفر به کمپ زدن و شب‌مانی در چادر علاقه دارند، پس در سفر به سراگاه نیز بردن چادر و وسایل لازم را فراموش نکنید و بساط کمپ را در نزدیکی دریاچه برپا کنید.

در این روستا کلبه‌ای چوبی وجود دارد که مالک آن به مسافران و گردشگران اجاره می‌دهد. اقامت در این مکان نیز می‌تواند گزینه‌ی دیگر برای سپری کردن شب در این روستا باشد.

کپی لینک

چگونه به سراگاه برویم؟

کوله بار سفر را ببنید و راهی استان گیلان شوید و به شهر تالش سفر کنید. سراگاه را در میان کوه‌های بخش مرکزی تالش می‌توانید پیدا کنید. بعد از سه کیلومتر پیاده‌روی سبک به‌سمت روستای ریک و سراگاه، دریاچه سراگاه مانند نگین فیروزه در میان جنگل‌های پیرامون چشم‌انتظار شما است.

کپی لینک

دیدنی‌های تالش

    بعد از دریاچه‌گردی در سراگاه و تماشای زیبایی‌های این روستا، با بازدید از دیگر جاهای دیدنی تالش، سفر به این شهر را کامل کنید تا با کوله‌باری از خاطرات راهی خانه شوید.

    پارک جنگلی سیاه داران، منطقه ییلاقی دوخاله کوه تالش، غار سوباتان، پارک جنگلی گیسوم، منطقه‌ی ییلاقی سوباتان، آبشار ورزان، حمام قدیمی مریان، قلعه سلسال، کاخ ییلاقی و قشلاقی نصرالله خان یا سردار امجد، حمام قدیمی آق اولر، مناطق باستانی تول و بقعه شاه میلرزان از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی تالش است.

    کپی لینک

    شالیزار

    دل دریا است. دریا، پیش آسمان دلش باران. باران، تا دامنش نشسته شالیزار. شالیزار، سیراب از عطش چتر آفتاب به سر کرده. دِه به نفس زدن افتاده پیش وسعت شالیزار... «جواد اشرفیان»

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    داغ‌ترین مطالب روز

    نظرات