کنسول های بازی خانه نشینی را دلچسب تر می کنند
ایکس باکس (متعلق به شرکت مایکروسافت) و پلی استیشن (متعلق به شرکت سونی) در مدلهای مختلف، رقبای نه چندان قدیمی ولی سرسخت یکدیگر در خرید و فروش کنسول بازی هستند. طبق تحقیقی که در انگلستان انجام شد، سال ۲۰۱۶ کلید واژه «ایکس باکس» در بین هزار جستجو در گوگل، با ۲۴۶ کلیک بیشترین آمار جستجوی لوازم الکترونیکی را به خود اختصاص داد. پلی استیشن نیز با ۱۳۵ کلیک، رتبههای بعدی را از آن خود کرده بود.
بزرگسالان؛ طرفداران بازیهای ویدیویی
احتمالا همه ما سگا را یادمان هست؛ خرید و فروش کنسول بازی در سالهایی بین ۷۰ تا ۷۸ در ایران با این برند جانی تازه به خود گرفت. دیری نپایید که سونی و مایکروسافت هم وارد میدان شدند و کنسولهای خود را به بازار روانه کردند. بازیهای ویدیویی روی کامپیوتر یا تلویزیون، حالا هیچ رده سنی خاصی ندارد؛ زوجهای زیادی هستند که به مناسبتهای مختلف برای پارتنرهای خود ایکس باکس، پلی استیشن یا سایر کنسولهای بازی را به عنوان هدیه خریداری میکنند. اگر تا دیروز این پدر و مادرها بودند که به دنبال خرید و فروش کنسول بازی برای کودکانشان بودند، امروزه خودشان بازیگردانان این بازیها هستند. یک پژوهش آمریکایی آمار سالانه خود را از بازیکنان بازیهای عرضه شده در این کشور اعلام کرده است. طبق این آمار ۶۷ درصد از خانوادههای آمریکایی در خانه کنسول بازی دارند. جالبتر اینکه میانگین رده سنی بازیهای ویدیویی، ۱۸ تا ۳۵ سال است. حالا شاید بپرسید میان پلی استیشنها و ایکسباکسها، کدام یک اعتیاد بیشتری میآورند؟ جدیدترین بررسیها اعلام کردهاند دارندگان پلی استیشن 4 به اندازه دارندگان ایکس باکس وان بیشتر درگیر کنسول خود هستند. به همین نسبت نیز پلی استیشن 4 در صدر خرید و فروش کنسولهای بازی قرار دارد و یکی از علتهای آن میتواند قیمت خرید کمتر آن نسبت به ایکس باکس وان باشد. البته نمیتوان از ظاهر جمع و جور و زیبای پی اس 4 ها نیز چشمپوشی کرد. با این حال عدهای ایکس باکس وان را بعد از مدل ۳۶۰ قویترین و حرفهایترین کنسول جهان میدانند. این کنسولها، برق کمتری مصرف میکنند، قدرت سخت افزاری بیشتری دارند و هنگام بازی، رنگها و جزئیات بیشتری را تماشا خواهید کرد.
در ایران اوضاع فروش چطور است؟
خرید و فروش کنسول بازی در ایران روند رو به بهبودی طی میکند، علت آن هم علاقمند شدن کودکان و بزرگسالان به بازیهای خانگی و ویدیویی است. طبق ادعای فروشندگان، کنسولهای بازی این روزها بیشتر از سخت افزارهایی مانند لپ تاپ و کامپیوتر خریدار دارد. گارانتی اما عمدهترین دغدغه خریداران است؛ چرا که درصد زیادی از لوازمهای الکترونیکی در ایران قاچاق هستند و خریداران عموما مبلغ اضافهتری بابت گارانتی پرداخت میکنند.
جهت اطلاع از قیمت انواع کنسولهای بازی میتوان به سایتهای آنلاین مانند دیوار مراجعه کرد. مثلا یک دستگاه پی اس 4 با حافظه داخلی ۵۰۰ گیگ همراه با بازی لست آف آس، به قیمت یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان به فروش میرسد. همچنین خرید و فروش کنسولهای بازی در مدلهای قدیمیتر در این سایت نیز امکانپذیر است. به عنوان مثال یک کنسول کارکرده ایکس باکس 360 اسلیم همراه با دو دسته به قیمت ۶۹۰ هزار تومان به آگهی شده است. همچنین یک کنسول پی اس 3 کپی خور نرم افزاری با حافظه داخلی ۳۲۰ گیگ، به همراه یک دسته، ۹ بازی و کابل اچ دی و شارژر، ۷۰۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
پایان رپورتاژ آگهی/.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و زومجی هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.