// دوشنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۲۱:۱۵

غذاهای ارمنی که اشتهای هر مسافری را باز می‌کند

آشپزخانه ارمنستان دارای غذاهایی ناب و خوشمزه است که طرز تهیه آن‌ها در طی هزاران سال حفظ و منتقل شده‌اند.

جای تردیدی نیست که بهترین غذای محلی هر شهر یا ناحیه را می‌توان نزد افراد بومی آنجا پیدا کرد؛ پس اگر به عنوان یک گردشگر چنین فرصتی را در بازدید از ایروان به دست آوردید، به هیچ وجه آن را از دست ندهید. غذاهای محلی ایروان یا به عبارتی غذاهای ارمنی دارای شهرت و تنوع بی‌نظیری هستند؛ به طوری که آوازه آن از مرزهای کشور نیز فراتر رفته و بسیاری از گردشگران علاقه‌مند به چشیدن طعم این غذاها هستند. ولی راز پشت پرده محبوبیت این غذاها در چیست؟ قدمت آشپزخانه ارمنستان به وسعت تاریخ آن است و پیشینه آن به ۲۰۰۰ سال قبل می‌رسد. همچنین در آشپزی ارمنی فرآورده‌های گوشتی دارای جایگاه بسیار مهمی هستند که شاید دلیل استفاده فراوان از فرآورده‌های گوشتی در غذاهای ارمنی برگرفته از سنت دامپروری است که در این منطقه از دیرباز تاکنون رواج داشته است. پس در صورت سفر به ایروان فرصت چشیدن طعم این غذاها را نباید از دست داد، ولی به دلیل تنوع فراوان، آشنایی با برخی از غذاهای تهیه شده با برترین روش‌های طبخ ضرورت دارد.

کوفته گوشت (Beef Kofta)

غذاهای ارمنی

به دلیل رواج صنعت دامپروری در ارمنستان، گوشت یکی از مواد اولیه اصلی در غذاهای این کشور است. در این رابطه، کوفته یکی از غذاهای سنتی ارمنی است که از دوران امپراطوری عثمانی در آشپزخانه ارمنستان تهیه می‌شود. در تهیه این غذا گوشت گاو با پیاز، سیر، خرده نان و ادویه‌جات ترکیب و در سس مخصوص گوجه فرنگی طبخ می‌شود. نام غذا نیز از کلمه‌ای فارسی به همین مضمون گرفته شده و به معنی «توپک‌های گوشتی» است.

نان لواش ارمنی با پنیر

غذاهای ارمنی

لاه معجون یا نان لواش ارمنی (Lamadzho or lahmacun) یکی از انواع مختلف نان ارمنی است که از آرد اعلا تهیه می‌شود و در بسیاری از کشورها از جمله ایران، ترکیه، گرجستان، عراق، فلسطین و سوریه بخشی از قوت غالب مردم محسوب می‌شود. در ارمنستان این نان به شیوه‌ها و با ترکیب‌های مختلفی از جمله برش‌های گوشت نیز تهیه می‌شود. ولی یکی از بهترین و اصلی‌ترین انواع آن نان لواش پنیری است که در تهیه آن تکه‌های پنیر به همراه نعنا و فلفل با خمیر ترکیب و برای چند دقیقه بر روی آتش پخته می‌شود.

خوراک گوشت با سس انار (Veal in Pomegranate Sauce)

غذاهای ارمنی

انار یکی از نمادهای اصلی در آشپزخانه ارمنستان محسوب می‌شود و از این رو، انواع نوشیدنی‌ها، سس‌ها و... از آن تهیه می‌شود. این خوراک دارای طعم ترد و خوشمزه‌ای است که از ترکیب گوشت و طعم ملس انار ایجاد شده است و به دلیل مزه خاصش پس از یکبار امتحان برای همیشه در ذهن خواهد ماند.

دلمه (Udoli Dolma)

غذاهای ارمنی

دلمه یکی دیگر از غذاهای سنتی و البته ملی ارمنستان است که از دیرباز تاکنون جایگاه خود را در سفره این کشور حفظ کرده است. در گذشته، اهالی این منطقه پس از فرآوری گوشت معمولا آن را در داخل برگ کلم یا مو می‌پیچیدند و طبخ می‌کردند. وجه تسمیه نام این غذا در زبان ارمنی نیز برگرفته از از کلمه «تولی» از ریشه «اودولی» به معنی درخت تاک است. برای تهیه این غذا گوشت بره به همراه میوه‌های خشک‌شده در داخل برگ کلم پیچیده و با سس مخصوص طبخ می‌شود.

برای سفر به ارمنستان می‌توانید تور ارمنستان را در کجارو جستجو و بهترین آفر تور را از میان آژانس‌های معتبر مسافرتی با پایین‌ترین قیمت خریداری کنید. همچنین برای داشتن برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای سفر خود، کجارو فهرست کاملی از جاهای دیدنی ارمنستان را در اختیار شما قرار داده است که ضمن کسب اطلاعات لازم، سفر راحت‌تر و بهتری به ارمنستان داشته باشید.


منبع کجارو
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده