وانپلاس 7 پرو معرفی شد؛ دوربین سه گانه و نمایشگر ۹۰ هرتزی
عصر امروز بهوقت تهران، وانپلاس، استارتاپ محبوب چینی، رویدادی را برای رونمایی از محصولات جدید خود در لندن برگزار کرد؛ اما برخلاف گذشته، بهجای یک گوشی پرچمدار، چینیها برای نخستین بار، خانوادهای با دو عضو را برایمان بهارمغان آوردهاند. خانوادهی وان پلاس 7 برای حداقل یک نیمسال، مبارزان اصلی وانپلاس در کلاس گوشیهای هوشمند پرچمدار خواهند بود. از بین دو محصول جدید، وان پلاس 7 پرو، همانطور که از نام آن برمیآید، نقش پرچمدار راستین شرکت چینی را برعهده دارد و عمدهی توجهات را بهسوی خود جلب کرده است.
چینیها وانپلاس ۷ پرو را مهمترین و بزرگترین دستاورد تاریخ وانپلاس معرفی میکنند. بهگفتهی قائممقام وانپلاس در فرانسه، طراحان این شرکت در مسیر طراحی وانپلاس ۷ پرو بیش از ۱۰۰ نمونهی اولیهی منحصربهفرد را با انحناهای متفاوت ایجاد کردهاند. وانپلاس ۷ پرو نخستین محصول شرکت سازنده با نمایشگر تمامصفحه و بدون هیچگونه بریدگی یا روزنهی دوربین بهحساب میآید. مهندسان وانپلاس برای دستیابی به چنین مشخصهای، دوربین سلفی را بهصورت پاپآپ درآوردهاند و در نمایشگر دستگاه نیز از پنلی با نام تجاری Fluid AMOLED استفاده کردهاند.
دوربین سلفی پاپآپ وانپلاس ۷ پرو از گوشهی سمت چپ در لبهی بالایی دستگاه خارج میشود و براساس ادعای چینیها، کارکرد آن بیش از ۳۰۰ هزار بار مورد آزمایش قرار گرفته است. وانپلاس ۷ پرو با شتابسنج و ژیرسکوپ، خطر سقوط روی زمین را تشخیص میدهد و براساس ادعای وانپلاس، «در کسری از ثانیه»، دوربین پاپآپ خود را بهداخل دستگاه میراند تا بدین ترتیب از شکستن این زائده جلوگیری کند.
وانپلاس نمایشگر محصول جدید خود را «فراگیرترین نمایشگر موجود در بازار» میداند. این نمایشگر ۶.۶۷ اینچی تقریبا تمام نمای جلویی وانپلاس ۷ پرو (نسبت نمایشگر به بدنه بیش از ۹۳ درصد) را در بردارد، برای نخستینبار در تاریخ وانپلاس، از رزولوشن +QHD یا ۱۴۴۰ × ۳۱۲۰ پیکسل بهره میبرد و از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند. براساس ادعای وانپلاس، نمایشگر فضای رنگی DCI-P3 را پوشش میدهد و در بالاترین حالت روشنایی آن به ۸۰۰ نیت میرسد. ظاهرا نمایشگر وانپلاس ۷ پرو عملکرد بسیار خوبی دارد، چرا که بالاترین امتیاز (+A) را از وبسایت دیسپلیمیت دریافت کرده است.
گوشی های وانپلاس همواره عملکرد نرم و روانی را در اختیار کاربر قرار دادهاند؛ اما اکنون این شرکت در نظر دارد تا تجربهی کاربری وانپلاس ۷ پرو را بیشازپیش ارتقاء ببخشد. محصول جدید چینیها نخستین گوشی هوشمند دنیا با نمایشگر ۹۰ هرتزی AMOLED بهحساب میآید که بهموجب آن ژستهای حرکتی و اسکرول در صفحات، بسیار نرمتر از نمایشگرهای مرسوم با نرخ نوسازی ۶۰ فریمبرثانیه صورت خواهد گرفت.
وانپلاس ۷ پرو از سیستم تشخیص چهرهی سهبعدی بهره نمیبرد؛ اما بهجای چنین سیستمی، به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر جدیدی اتکا دارد که فرایند احراز هویت را ظرف ۰.۲۱ ثانیه انجام میدهد که ۳۸ درصد سریعتر از نمونهی بهکاررفته در وانپلاس 6T محسوب میشود و در حقیقت وانپلاس ادعا میکند که وانپلاس ۷ پرو به سریعترین حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر دنیا مجهز است. درکنار نمایشگر بهبودیافته، وانپلاس ۷ پرو از اسپیکرهای استریوی دالبی، برای ارائهی تجربهی صوتی فراگیر نیز بهره میبرد؛ اما متأسفانه چینیها در محصول جدید خود با جک ۳.۵ میلیمتری هدفون وداع گفتهاند.
وانپلاس ۷ پرو نخستین گوشی چینیها با دوربین سهگانه بهحساب میآید. این مجموعه که با چینشی عمودی در میانهی پنل پشتی دیده میشود، یک حسگر ۴۸ مگاپیکسلی IMX586 سونی با لنز f/1.6 و لرزشگیر اپتیکال بهعنوان دوربین اصلی، حسگر ۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابری، لرزشگیر اپتیکال و لنز f/2.4 و حسگر ۱۶ مگاپیکسلی ۱۳ میلیمتری و ۱۱۷ درجه با لنز f/2.2 را برای ثبت عکسهای اولتراواید دربرمیگیرد.
قابلیت جدید UltraShot وانپلاس ۷ پرو امکان ثبت و تجمیع چند فریم بهصورت همزمان را فراهم میکند که براساس ادعای وانپلاس، باعث ۴ برابر شدن میزان نور جذبشده توسط دوربین میشود و بدین ترتیب میتوان انتظار داشت که عملکرد دوربین گوشی در تاریکی، بهبود چشمگیری نسبت به نسل قبل داشته باشد. دوربین پشتی توانایی ضبط ویدیوهای 4K با نرخ ۶۰ فریمبرثانیه و ویدیوهای اسلوموشن Full HD با نرخ ۲۴۰ فریمبرثانیه را نیز دارد.
وانپلاس ۷ پرو توان پردازشی موردنیاز خود را با پردازندهی قدرتمند اسنپدراگون ۸۵۵ تأمین میکند که با محفظهی بخار ۱۰ لایهای چینیها خنک میشود. درکنار پردازندهی یادشده، شما میتوانید از ۶، ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی بهره ببرید. وانپلاس ۷ پرو نخستین گوشی دنیا با حافظهی سریع UFS 3.0 محسوب میشود که بهنوبهی خود تأثیر چشمگیری بر عملکرد دستگاه خواهد داشت.
برای حصول اطمینان از شارژدهی مناسب گوشی، وانپلاس ۷ پرو از باتری نسبتا حجیم ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرد که سیستم شارژ سریع Warp Charge 30 با توان ۳۰ وات (۵ ولت، ۶ آمپر) میتواند تنها ظرف ۲۰ دقیقه، ۵۰ درصد از ظرفیت آن را شارژ کند. بهلطف قابلیت کنترل دما در سیستم Warp Charge و سیستم خنکسازی بهبودیافتهی پردازنده، کاربر میتواند حتی حین شارژ نیز به انجام بازی بپردازد.
در بحث قیمت گوشی نیز هنوز وانپلاس حرفهای زیادی برای گفتن دارد. وانپلاس ۷ پرو در سه رنگ آبی (Nebula Blue)، خاکستری براق (Mirror Gray) و بژ (Almond) با قیمت پایهی ۶۷۰ دلار بهفروش خواهد رسید؛ ضمن اینکه نسخههای ۸ و ۱۲ گیگابایتی دستگاه نیز بهترتیب ۷۰۰ و ۷۵۰ دلار قیمت خواهند داشت.