نتایج بنچمارک پردازنده Core i9-12900K ؛ سریعتر از Ryzen 9 5950X
تاکنون نتایج بنچمارک مختلفی از پردازنده دسکتاپ Intel Core i9-12900K از نسل آلدرلیک (Alder Lake) منتشر شده که جدیدترین مورد آن به Ashes of The Singularity تعلق دارد. با اینکه AOTS یک بنچمارک قدیمی محسوب میشود، باید گفت که نتایج این تستها عملکرد سریعتر Core i9-12900K در مقایسه با پرچمداران نسل فعلی پردازندههای اینتل و AMD را نشان میدهند.
حداقل ۲۱ دادهی مختلف از تستهای بنچمارک Intel Core i9-12900K منتشر شده که در تمامی موارد از ۶۴ گیگابایت حافظه رم برای بررسی عملکرد این CPU استفاده شده است. همانطور که گفته شد، بنچمارک Ashes of The Singularity نسبت به استانداردهای فعلی کمی قدیمی شده، لذا در تشخیص صحیح ساختار هستهها و رشتههای این CPU ناتوان است. پرچمدار نسل جدید اینتل درواقع از ۱۶ هسته و ۲۴ رشته برخوردار است که در این گزارش به ۲۴ هسته و فیزیکی و ۲۴ هسته منطقی اشاره میشود.
این بنچمارک در گزارش سرعت کلاک و فرکانس عملکرد CPU نیز چندان دقیق عمل نمیکند و از فقط میدانیم که در یک سری تستها از کارت گرافیک GeForce RTX 3080 انویدیا درکنار آن استفاده شده که البته بازهم مشخص نیست اورکلاک شده یا نه. تنها دادهای که در نتایج بنچمارک AOTS برای مقایسه منطقی بهنظر میرسد، نرخ فریم CPU است که در اینجا فقط روی آن تمرکز خواهیم کرد. گرچه برای مقایسه این فاکتور نیز باید از نتایجی استفاده کنیم که در تنظیمات یکسانی صورت گرفتند.
پردازنده Intel Core i9-12900K در تنظیمات یکسان High (رزولوشن 1440p) به نرخ متوسط ۱۴۶.۶ فریمبرثانیه دست پیدا میکند و این درحالی است که AMD Ryzen 9 5950X با ۶۴ گیگابایت حافظه رم DDR4 و یک کارت گرافیک RTX 3080 حداکثر به نرخ فریم ۱۰۴.۶ میرسد. تنها دلیل انتخاب این بنچمارک برای مقایسه این است که تنظیمات مورد استفاده آن برای این دو CPU یکسان بوده است.
مقایسه Intel Core i9-12900K با AMD Ryzen 9 5950X در تنظیمات High 1440p
از نظر عملکرد CPU، حدود ۴۰ درصد بهبود نسبت به AMD Ryzen 9 5950X دیده میشود که میتوان انتظار داشت Core i9-12900K انتخاب بسیار خوبی برای مصارف گیمینگ باشد. البته بهخاطر داشته باشید که بنچمارک AOTS معمولاً در پردازندههای اینتل اندکی بهتر از AMD جواب میدهد؛ هرچند سابقهی این تست به دوران AMD Mantle برمیگردد که نتایج این تست روی سیستمهای مبتنیبر پردازندهها و گرافیکهای AMD بهتر بود. لذا همچنان نمیتوان این ارقام را بهعنوان مدرک قابل قبولی جهت مقایسه عملکرد گیمینگ پردازنده پرچمدار Alder Lake قبول کرد. بهتر است کمی بیشتر منتظر مانده تا جزئیات دقیقتری از مشخصات و تستهای عملکرد این پردازندههای جدید بهدست ما برسد.
در پایان نظرات خود را در اینباره با زومجی و سایر کاربران در میان بگذارید.