// سه شنبه, ۲۳ بهمن ۹۷ ساعت ۱۷:۱۵

مناسبات تجاری و تنوع جاذبه‌های گردشگری، چین را به یکی از پربازدیدترین مقصدهای جهان تبدیل کرده است؛ البته سفر به چین نیازمند تهیه ویزا است.

چین سومین کشور بزرگ جهان است و با بیش از ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت، در شرق قاره کهن آسیا قرار دارد. این کشور باستانی با وجود پیشرفت‌های روزافزون صنعتی و اقتصادی در عرصه جهانی، فرهنگ و آداب و رسوم خود را حفظ کرده است. از طرفی، تنوع دیدنی های چین مانند جاذبه‌های تاریخی و طبیعی فراوان بر جذابیت چین برای گردشگران افزوده است.

اگر شما نیز قصد سفر به چین را دارید، در کجارو می‌توانید بهترین و ارزان‌ترین تورهای چین را در بازه زمانی مورد نظر خود جست‌وجو و تور دلخواهتان را از میان ده‌ها آژانس معتبر مسافرتی انتخاب کنید.

ویزای چین

البته سفر به چین نیازمند دریافت ویزا از سفارت این کشور در تهران است.

ویزای چینشرح خدمات
انواع ویزاویزای تجاری نوع M، ویزای تجاری نوع F، ویزای تحصیلی X1 و X2، ویزای کار (Z)، ویزای خدمه صنعت حمل‌و‌نقل (C)، ویزای روزنامه‌نگاری J1 و J2، ویزای ترانزیت (G)، ویزای اقامت دائم (D)، ویزای توریستی (L)، ویزای اعضای خانواده و بستگان نزدیک (Q)، ویزای استعداد‌های درخشان (R)، ویزای همراه (S)
مراحل صدور ویزاازطریق سفارت
وقت سفارتندارد
مصاحبه و انگشت‌نگاریندارد
مدارک لازم برای صدور ویزاگذرنامه، عکس، دعوت‌نامه و...
مدت زمان لازم برای صدور ویزاچهار روز کاری
سفارت/ کنسولگریدارد

انواع ویزای چین

ویزای عادی چین به ۱۲ نوع تقسیم می‌شود:

۱) ویزای تجاری چین (M) با سه ماه اعتبار ورود به چین و یک ماه اعتبار اقامت برای تجارت با چین

۲) ویزای تجاری (F) برای بازدید، تحقیق، سخنرانی، تجارت‌، مبادلات در زمینه‌های علمی، فن‌آوری و فرهنگ، مطالعه پیشرفته یا کارآموزی صادر می‌شود و اعتبار آن حداکثر برای ۶ ماه است.

۳) ویزای دانشجویی (X) این نوع ویزا جهت مطالعه، مطالعات پیشرفته یا کارآموزی که برای مدت بیش از ۶ ماه نیز صادر می‌شود.

۴) ویزای کار (Z) به منظور اجرای برنامه‌های تجاری و کاری یا مبادلات دانشگاهی، همچنین برای همسر متقاضی/ همسر و فرزندان صغیر وی صادر می‌شود.

۵) ویزای خدمه (C) برای خدمه قطار بین‌المللی، هواپیمای مسافربری یا کشتی و… جهت ورود به چین صادر می‌شود.

۶) ویزای روزنامه نگاری (J1 ،J2)

  • J1 ویزایی است که برای یک روزنامه‌نگار خارجی مقیم در چین و همسر همراه او و فرزندان صغیر وی صادر می‌شود.
  • J2 ویزایی است که برای یک روزنامه‌نگار خارجی جهت بازدید از چین برای پوشش خبری به‌طور موقت صادر می‌شود.

ویزای چین

۷) ویزای ترانزیت (G) برای عبور ازطریق چین به یک کشور ثالث صادر می‌شود؛ در شرایطی که متقاضی به مدت بیش از ۲۴ ساعت در فرودگاه چین اقامت دارد یا مجبور به ترک فرودگاه است.

۸) اقامت دائم (ویزای D) جهت شهروند خارجی که مجاز به اقامت دائم در چین است، صادر می‌شود.

۹) ویزای توریستی (L) برای یک اقامت کوتاه برای هدف گردشگری، ملاقات با خانواده یا سایر امور شخصی صادر می‌شود.

۱۰) ویزای اعضای خانواده و بستگان نزدیک

  • Q1: این ویزا برای اعضای خانواده و بستگان نزدیک آن دسته از شهروندان چینی (یا دارای اقامت چین) صادر می‌شود که مدت اقامت آن‌ها در چین بیشتر از ۱۸۰ روز خواهد بود.
  • Q2: این ویزا برای اعضای خانواده و بستگان نزدیک آن دسته از شهروندان چینی (یا دارای اقامت چین) صادر می‌شود که مدت اقامت آن‌ها در چین بیشتر از ۱۸۰ روز نخواهد بود.

۱۱) ویزای استعداد‌های درخشان (R): این ویزا ویژه آن دسته از افراد باهوش و استعداد بالایی است که چین به حضور آن‌ها نیاز دارد.

۱۲) ویزای همراه:

  • S1: این ویزا برای آن دسته از شهروندان خارجی صادر می‌شود که اعضای خانواده یا بستگان نزدیک آن‌ها در چین مشغول به کار یا تحصیل هستند و مدت اقامت آن‌ها بیشتر از ۱۸۰ روز خواهد بود.
  • S2: این ویزا برای آن دسته از شهروندان خارجی صادر می‌شود که اعضای خانواده یا بستگان نزدیک آن‌ها در چین مشغول به کار یا تحصیل هستند و مدت اقامت آن‌ها بیشتر از ۱۸۰ روز نخواهد بود.

ویزای چین

اعتبار، تعداد دفعات ورود و مدت زمان اقامت ویزا

اعتبار ویزا به این معنی است که ویزا برای چه مدتی معتبر است؛ برای ورود به چین می‌توان از تاریخ صدور تا قبل از تاریخ انقضای درج شده در ویزا (۲۴ مانده به پایان اعتبار ویزا به وقت پکن) اقدام کرد. البته در صورتی‌ اتمام تاریخ اعتبار ویزا در هر حالتی (فرد به تعداد ذکر شده در ویزا به خاک چین تردد کرده باشد یا هیچ تعداد دفعات ورودی وجود نداشته باشد)، ویزا از درجه اعتبار ساقط است و در این حالت حامل آن باید برای ویزای جدید قبل اقدام کند.

در صورتی‌که شهروند خارجی که پس از پایان تاریخ انقضای ویزا خود اقدام به ترک خاک چین نکند، مشمول جریمه و مجازات‌های دیگر برای نقض قانون جمهوری خلق چین در کنترل ورود و خروج بیگانگان خواهد شد. در صورت تمایل به اقامت طولانی‌تر از مدت زمان اقامت مجاز در ویزا، متقاضی باید قبل از پایان مدت اعتبار ویزا از مقامات امنیت عمومی محلی مجاز به تمدید ویزا تقاضای تمدید ویزا کند.

ویزای چین

مدارک مورد نیاز برای صدور ویزا

مدارک اصلی و رایج برای ویزاهای چین به شرح زیر است و ممکن است سفارت برای هر یک از انواع ویزاهای درخواستی مدارک دیگری نیز درخواست کند.

  • اصل گذرنامه با اعتبار به مدت حداقل ۶ ماه دیگر با حداقل سه صفحه خالی
  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • دو قطعه عکس رنگی؛ این عکس باید جدید، از رو‌به‌رو، در اندازه ۳۳*۴۸ میلی‌متر و بدون پوشش سر باشد. (یکی از عکس‌ها باید به فرم الصاق شده و عکس دیگر را همراه گذرنامه تحویل شود.)
  • درخواست برای ویزای خانواده: اصل دعوت نامه رسمی واحد مجاز، مدارک شغلی یا گواهی تحصیلی دعوت کننده.
  • درخواست برای ویزا سفر شخصی: اصل دعوت‌نامه رسمی از سفر شخصی صادر شده توسط یک واحد مجاز چینی.
  • درخواست ویزا برای سفر گروه: اصل دعوت‌نامه رسمی سفر گروهی صادر شده توسط یک واحد مجاز چینی.

ویزای چین

مدت زمان لازم برای صدور ویزا

به‌طور معمول صدور هر یک از انواع ویزای چین به مدت چهار روز کاری طول می‌کشد. البته این پروسه برای ویزای اکسپرس (فوری) دو تا سه روز کاری است.

هزینه صدور ویزا

نوع ویزاهزینه (دلار آمریکا)
هزینه برای ویزاهای تا ۶ ماه با یکبار اجازه ورود (انفرادی)۱۰۰
هزینه برای ویزاهای تا ۶ ماه با دوبار اجازه ورود (انفرادی)۱۵۰
هزینه برای ویزاهای ۶ ماهه با اجازه ورود مکرر (انفرادی)۲۰۰
هزینه برای ویزاهای ۱۲ ماهه با اجازه ورود مکرر (انفرادی)۳۰۰
هزینه ویزای گروهی ۸۰

سفارت چین در ایران

  • نشانی: تهران خیابان شهید موحد دانش (اقدسیه) ، روبروی آتش نشانی
  • شماره تماس مستقیم سفارت: ۲۲۲۹۱۲۴۰ (۰۲۱) و ۲۲۲۹۱۲۴۱
  • ساعات کار سفارت چین: روزهای فرد (یکشنبه، سه‌شنبه و پنج‌شنبه) صبح ها از ساعت ۸:۴۵ تا ۱۲:۱۵ و بعدازظهرها از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۳۰
  • وب‌سایت سفارت:  ir.chineseembassy.org

منبع کجارو
کاراکتر باقی مانده