پیش نمایش بازی Extinction
وقتی نگاهی به کارنامه استودیو آیرون گلکسی در طول ۹ سالی که از زمان تاسیسش گذشته است میاندازیم، شاید به جز فصل دوم و سوم بازی Killer Instinct که امتیازات خوبی هم دریافت کرد، چیز قابل توجهی به جز پورت کردن بازیهای استودیوهای دیگر روی پلتفرمهای موردنظر دیده نمیشود. تازه اگر بدانید پورت بازی Batman: Arkham Knight روی پی سی هم توسط همین استودیو انجام شده است، احتمالا با خودتان میگویید که عمرا سراغ بازیهای این گروه نخواهید رفت، اما Iron Galaxy در طول چند سال گذشته تغییراتی را در خود تجربه کرده است و از طرفی بازی جدید آنها نیز با توجه به ایدههای خوبی که از آثار موفقی چون Shadow of the Colussus و Attack on Titan به عاریت گرفته است، پتانسیل این را دارد که اسم و رسمی برای سازندگانش دست و پا کند. در سال ۲۰۱۶، آدام بویز که سابقه کار در کپکام و سونی را در کارنامه خود دارد، به عنوان مدیرعامل آیرون گلکسی روی کار آمد و بازی Extinction اولین اثری است که زیر نظر وی ساخته میشود و همچنین اولین پروژه بزرگ این استودیو به شمار میرود که در سبکی غیر از مبارزهای توسعه یافته است. البته آیرون گلکسی بازیهایی در سبک معمایی و ورزشی نیز ساخته است، اما هیچکدام به اندازه Divekick و Killer Instict موردتوجه قرار نگرفته است. بازی Extinction به عنوان اثری در سبک اکشن و ماجراجویی، تمرکز اصلی خود را روی ارائه یک گیمپلی سریع و سرگرمکننده قرار داده و به همین دلیل است که سازندگان از مبارزات سریع سری Devil May Cry به عنوان یکی از منابع الهام اصلی خود در ساخت بازی یاد کردهاند. اما قبل از پرداختن به جزئیات گیمپلی، اجازه دهید ابتدا کمی به داستان بازی و محل پیدایش این نبرد نابرابر میان انسانها و غولهای عظیمالجثه بپردازیم.
در بازی Extinction شاهد روایت داستانی در مورد یکی از معدود قلمروهای انسانی باقی مانده روی کره زمین خواهیم بود که با هجوم موجودات غول پیکری که بیشباهت به هالک هم نیستند، خطری جدی بقایشان را تهدید میکند. شما با قرار گرفتن در نقش شخصیتی به نام Avil که یکی از مبارزان ماهر در میان انسانها به شمار میرود، وظیفه دارید تا در مقابل هجوم این بیگانهها بایستید و تا آخرین لحظه ممکن از جان هموطنان خود دفاع کنید. در طول بخش داستانی، با پیشروی در بازی شما بیشتر در مورد کاراکتر Avil و همچنین قلمرویی که برای دفاع از آن تلاش میکنید، اطلاعات کسب خواهید کرد که اگر تیم سازنده بتواند شخصیتپردازی و داستان جذابی را ترتیب دهد، قطعا این بخش به یکی از مهمترین نقاط قوت Extinction تبدیل خواهد شد. اما چیزی که تیم آیرون گلکسی بیشتر روی آن مانور میدهد، گیمپلی و سیستم مبارزه سریع بازی است که با مشاهده تنها چند ثانیه از تریلر بازی، به راحتی متوجه شباهت زیاد آن با بازی Attack on Titan خواهید شد.
بازی اکشن سریعی را در اختیار بازیکن قرار میدهد و در مقابل انتظار دارد که شما هم برای موفقیت از سرعت عمل خوبی در انجام وظایف خود برخوردار باشید
سرعت، اولین و برجستهترین ویژگی بازی Extinction است که هم در حرکت کاراکتر Avil و هم در ضربات وی به دشمنان به وضوح مشاهده میشود. هدف اصلی سازندگان در طراحی مکانیزمهای بازی سادگی و راحتی آن بوده است که بتواند هر طیفی از گیمرها را به سمت خود جذب کند. در طول مراحل، شما ابتدا با تعدادی دشمن کوچک و مینیونی از ارتش رِیوِنیها مبارزه میکنید و پس از آن به ترتیب با غولهای بزرگ و چند ده متری روبرو خواهید شد که رفته رفته سپرها و زرههای دفاعیشان بیشتر و از پای درآوردنشان هم سختتر میشود. از بین بردن این غولها چند مرحله دارد که باید خیلی سریع و با دقت انجامشان دهید. اول از همه باید زرههایی را که دورِ دست یا پای آنها قرار دارد از بین ببرید و پس از آن با قطع کردن اعضای بدنشان، آنها را وادار به ایستادن کنید و سپس خیلی سریع از بدن ریونیها بالا رفته و با یک ضربه مهلک، سر آنها را از تنشان جدا کنید. با اینحال، نوع مبارزه با غولها متفاوتتر از سروکله زدن با دشمنان کوچک جثه است. برای اینکه بتوانید ضربات موثری به غولها وارد کنید، باید ابتدا وارد حالت فوکوس شوید و سپس با پیدا کردن محل دقیق ضربه، بتوانید اعضای بدن آنها را جدا کنید. نکته مهمی که سختی این مبارزات را بیشتر میکند، تاثیر سرعت عمل شما در کشتن غولها است. اگر نتوانید این مراحل لازم برای از بین بردن ریونیها را در مدت زمان کوتاهی انجام دهید، اعضای بدن آنها دوباره رشد میکنند و به حالت قبلی خود باز میگردند و تازه کار وقتی سختتر میشود که بدانید فقط یک ضربه از سوی این غولها کافی است تا شما با جمله Game Over روی صفحه نمایش خود مواجه شوید.
ماموریتهای فرعی پرتعداد و دو حالت بازی مختلف، گستردگی قابلقبولی به محتویات بازی میبخشد
از دیگر مواردی که نقش مهمی را در گیمپلی بازی ایفا میکنند، اشیا و مکانهایی است که در محیط بازی جای گرفتهاند. اول از همه اینکه فضای بازی تا حد زیادی تخریبپذیر طراحی شده است و غولها خیلی راحت با یک ضربه میتوانند دیوارها و برجهای یک قلعه را با خاک یکسان کنند، اما اینجا است که بازیکن باید از سرعتعمل خود استفاده کند و با بالارفتن از بلندیهای مختلف سریعتر به نقاط حساس و ضعیف این غولها نزدیک شود. با پیشرفت در بازی، کاراکتر شما مهارتهای بیشتری بهدست میآورد؛ مهارتهایی که میتوانند حرکت شما را سریعتر یا ضرباتتان را قدرتمندتر کنند. برای مثال یکی از ویژگیهای مهم شخصیت Avil، کاهش تاثیر نیروی جاذبه روی او است که باعث میشود مدت زمان طولانیتری در هوا بمانید و فرصت بیشتری برای وارد کردن ضربات خود داشته باشید. با این حال ریونیها هم رفته رفته زرههای مقاومتری میپوشند و کار به جایی میرسد که شما عملا توان از بین بردن برخی از این غولها را نخواهید داشت و تنها راهتان برای خلاص شدن از شر آنها این است که با پریدن به این طرف و آن طرف، این غولها را به طرف خود بکشانید و آنها را از اجرایی کردن اهدافشان باز دارید.
تنها خطری که شاید باعث عدم موفقیت بازی شود، احتمال گرفتار شدن در روندی تکراری و خالی از تنوع است
جدا از بخش کمپین، مراحل فرعی زیادی هم با اهداف مختلفی در بازی تعبیه شده است که به شما کمک میکنند سریعتر کاراکتر خود را ارتقا دهید. علاوه بر این، دو حالت بازی Skirimish و Extinction هم وجود دارد که در اولی شما با طراحی یک محیط نبرد توسط خودتان، وارد میدان میشوید و با دشمنان مبارزه میکنید. این محیطها را میتوانید با بازیکنان دیگر نیز به اشتراک بگذارید و برای کسب بالاترین امتیاز میان گیمرهای سرتاسر جهان، تلاش کنید. در Extinction هم که به نوعی یک حالت رکوردزنی محسوب میشود، با تعداد بیشماری از غولهای مختلف روبرو خواهید شد و تا جایی که میتوانید باید در برابر آنها مقاومت کنید و زنده بمانید.
گرافیک بازی Extinction نه سعی میکند حالتی کاملا واقعگرایانه و دقیق به خود بگیرد و نه همانند آثار شرقی، حالتی انیمهای دارد. شاید اگر گرافیک بازی Sea of Thieves را مثال بزنم، خیلی راحتتر متوجه منظورم میشوید. المانهای مختلف موجود در نقشه و حتی خود دشمنان، محیط رنگارنگی در بازی به وجود آوردهاند که حالت زنده و پویایی به فضای Extinction میبخشد. با این حال، با توجه به سابقه نه چندان خوب آیرون گلکسی در پورت بازیهای مختلف، هنوز هم نگرانی در مورد وجود باگ در بازی چندان کمرنگ نیست، اما خوشبختانه در تریلرهایی که تا به امروز منتشر شده است، شاهد گیمپلی روان و بدون مشکلی بودهایم. اما چیزی که بیشتر از مشکلات فنی در مورد Extinction باعث بروز نگرانی میشود، امکان تکراری شدن روند بازی است. با توجه به توضیحاتی که از بازی ارائه شده است، شاید جدیترین خطری که موفقیت Extinction را تهدید میکند، پتانسیل بازی در گرفتار شدن در حلقه تکرار و مکررات است. چیزی که مراحل فرعی غنی یا روند متنوع مراحل اصلی میتواند باعث جلوگیری از بروز آن شود.
به هر حال توسعه بازی Extinction برای تیمی که تجربه و سابقه چندانی در بازیسازی نداشته است، به خودی خود قدم رو به جلو و مثبتی محسوب میشود. به ویژه اینکه بازی گام در مسیری گذاشته که رقبای بزرگ و بهنامی در آن حضور دارند و باید دید که Extinction چطور و با چه ایدههایی میخواهد خود را متمایز از بزرگان سبکش نشان دهد. این بازی در تاریخ ۲۱ فروردین برای پلتفرمهای پلی استیشن 4، ایکس باکس وان و کامپیوتر منتشر خواهد شد. قیمت بازی ۶۰ دلار خواهد بود و یک نسخه دیلاکس ۷۰ دلاری هم عرضه خواهد شد که سیزنپس بازی را هم شامل میشود. همچنین اگر بازی را پیش خرید کرده باشید، به برخی محتویات، مراحل و حالتهای بازی اختصاصی هم دسترسی خواهید داشت. در پایان میتوانید نگاهی به سیستم موردنیاز و پیشنهادی برای اجرای بازی روی پلتفرم پی سی داشته باشید.
سیستم موردنیاز
- سیستمعامل: ویندوز ۷، ۸ یا ۱۰ (۶۴ بیتی)
- پردازنده:اینتل Core i5-760 2.8 GHz یا AMD Athlon X4 740 3.2 GHz
- حافظه رم: ۸ گیگابایت
- کارت گرافیک:انویدیا جیفورس GTX 660 یا ایامدی رادئون HD 7870 با حافظه ۲ گیگابایت
- دایرکت ایکس: نسخه ۱۱
- فضای موردنیاز: ۳ گیگابایت
سیستم پیشنهادی
- سیستمعامل: ویندوز ۷، ۸ یا ۱۰ (۶۴ بیتی)
- پردازنده: اینتل Core i7-4771 3.5 GHz یا AMD FX 9370 4.4 GHz
- حافظه رم: ۸ گیگابایت
- کارت گرافیک: انویدیا جیفورس GTX 970 یا ایامدی رادئون RX 470 با حافظه ۴ گیگابایت
- دایرکت ایکس: نسخه ۱۱
- فضای موردنیاز: ۳ گیگابایت