برای یک شروع متفاوت، صبحانه میتواند از نوع اصیل ایرانی چون یک کاسه حلیم داغ و معطر به دارچین باشد یا صبحانه انگلیسی مخصوص و مفصل و حتی یک صبحانه فرانسوی غرق در عطر قهوه و طعم شیرین کروسان؛ فرقی نمیکند، فقط کافی است لحظهای بنشینید و حین هم زدن چای یا قهوه، نوید آغاز روزی تازه و آرام را دو دستی به خود تقدیم کنید.
حال اگر شما نیز برای اول صبح، تمایل به کشف مزههایی جدیدتر در مکانهایی بهجز خانه یا محل کار دارید، این مقاله را تا پایان همراهی کنید تا با تعدادی از بهترین کافهها و بوفههای صبحانه در تهران بیشتر آشنا شوید.
کافه سام؛ کافهای از نسل سوم کافههای تهران
آدرس شعبههای کافه سام:
- شعبه اول: خیابان فرشته (شهید فیاضی)، مرکز خرید سام سنتر، طبقه اول (مشاهده روی نقشه)
- شعبه ونک: تقاطع خیابان خدامی و آفتاب، ضلع جنوب شرقی، جنب پارک، ساختمان مادیران (مشاهده روی نقشه)
- شعبه قیطریه: خیابان شریعتی، بلوار صبا، خیابان فاطمیه، نبش مهر هفتم (گودرزی) (مشاهده روی نقشه)
- شعبه سنایی: خیابان کریمخان، خیابان سنایی، پلاک ۱۹ (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: کافه یاب؛ نام عکاس: ناشناس
کافههای زنجیرهای سام کافه یکی از مشهورترین کافههای شهر تهران به شمار میآید که بین اهالی پایتخت از محبوبیت بالایی نیز برخوردار است. کافهای از نسل سوم کافههای تهران که با طراحی مدرن و متفاوت، دکوراسیون زیبا و نورپردازی خاص، تجربه بصری دلپذیری برای مراجعان بههمراه خواهد داشت.
گروه سام کافی روسترز با نگاهی جدید و متفاوت به کافهها، از آبان ماه سال ١٣٩١ کار خود را آغاز کرد و قهوه را محور فعالیتهای خود قرار داد. از این جهت قهوه اختصاصی سام کافه که در همان محل رست و توسط باریستاهای کاملا حرفهای عرضه میشود، از جمله مزیتهای این کافه است.
قهوه اختصاصی سام کافه که در همان محل رست و توسط باریستاهای کاملا حرفهای عرضه میشود
در کنار انواع نوشیدنیهای بر پایه قهوه، منوی متنوع و محصولات با کیفیت کافه سام، از دیگر وجوه تمایز آن در میان سایر رقبا محسوب میشود. برای یک صبحانه دلچسب در این کافه میتوانید از منوی پیشنهادی انواع کیک، کوکی، مافین، کروسان و سینابون (رول دارچینی) را در کنار قهوه دلخواه یا چای سفارش دهید. وافل با کیفیت سام و پارفیت ماست گرانولا نیز بهعنوان صبحانه یا میان وعده بسیار پرطرفدار است.
مهمترین انتقاد وارد بر این کافه ازدحام جمعیت و صفهای شلوغ آن و وجود میزهای اجتماعی است. میزهای بزرگی که افراد بسیاری را یکجا جمع کرده و علاوه بر ایجاد همهمه، فرصت استراحت در فضایی دنج را از مراجعان سلب میکند. بنابراین باید توجه داشته باشید که حتما از قبل میزتان را رزرو کنید تا به مشکل برنخورید.
راه دیگری نیز برای حل این مشکل وجود دارد و آن استفاده از منوی بیرونبر (Take away) کافه سام است. این منو به نسبت از تنوع بهتری برخوردار بوده و بهجز قهوه میتوان از منوی صبحانه، ساندویچها، کروسانها، دسرها و سالادهای آن سفارش داد.
رنج قیمت در منوی سام کافه، متوسط رو به بالا است که با توجه به کیفیت خوب محصولات ارائه شده، منطقی به نظر میرسد و معمولا رضایت مشتریان را جلب میکند.
بوفه صبحانه رستوران نایب تهران؛ کیفیت و تنوع کمنظیر یک برند ۱۵۰ ساله
آدرس برخی از شعبههای رستوران نایب:
- نایب ساعی: خیابان ولیعصر، پایینتر از پارک ساعی، شماره ۱۰۳۰ (مشاهده روی نقشه)
- نایب وزرا: عباسآباد، خیابان وزرا، کوچه ۱۱ (مشاهده روی نقشه)
- نایب آبان: خیابان کریمخان، انتهای آبان جنوبی، پلاک پنج (مشاهده روی نقشه)
- نایب سهروردی: سهروردی شمالی، بالاتر از سه راه خرمشهر، پلاک ۶۴۹ (مشاهده روی نقشه)
- نایب جردن: خیابان آفریقا، خیابان گلفام، پاساژ امیر، واحد ۱۰ (مشاهده روی نقشه)
- نایب سعادت آباد: سعادت آباد، میدان کاج، مرکز تجاری ابریشم، واحد ۳ (مشاهده روی نقشه)
- نایب زعفرانیه: ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، ایستگاه پسیان، پلاک ۱۷۱۹ (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: نت برگ؛ نام عکاس: ناشناس
رستوران زنجیرهای نایب تهران یکی از مشهورترین و قدیمیترین رستورانهای سطح شهر است که بیش از یک قرن قدمت دارد. «حاج علی نایب» که از دوستان نزدیک و آشپز مخصوص ناصرالدین شاه قاجار بود را خالق چلوکباب میدانند. حدود ۱۵۰ سال پیش، فرزند وی «نایب غلامحسین» در ادامه راه پدر، اولین چلوکبابی ایران را بنیان گذاشت و فرزند او «ایرج نایب» حدود ۵۲ سال پیش، بنیانگذار رستوران نایب ساعی شد. رستوران نایب ساعی با طعم و کیفیت بسیار خوب غذاها و ارائه خدمات مطلوب، خیلی زود توانست به شهرت و محبوبیت قابل توجهی دست پیدا کند.
حال و پس از این همه سال، رستوران هفت ستاره نایب ساعی به یکی از بهترین رستورانهای پایتخت بدل شده و شعبات متعددی نیز در سطح شهر دارد. رستورانی که با امکانات مختلف، کیفیت مطلوب و سرویسدهی مناسب، رضایت طیف وسیعی از مشتریان را جلب کرده است. با این توضیح که هریک از شعبههای رستوران نایب، از نظر مدیریت، کیفیت، منو، قیمت و دکوراسیون داخلی با یکدیگر تفاوت دارند.
علاوه بر کبابهای معروف و سایر غذاهای لذیذ و با کیفیت رستوران نایب، بوفه صبحانه آن نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته و همه روزه از ساعت ۶:۳۰ تا ۱۰:۳۰ دقیقه صبح، آمادگی پذیرایی از مهمانان را دارد. بوفه صبحانه نایب از تنوع بالایی برخوردار است و مراجعان میتوانند بدون محدودیت از آن استفاده کنند.
این منو شامل بوفه گرم، بوفه سرد و نیز انواع نوشیدنیهای سرد و گرم بوده و انواع املت، تست فرانسوی، پنکیک، سالاد میوه، انواع ژامبون، پنیر، مربا، میوههای تازه فصل، عدسی، نیمرو، سوسیس گریل شده با روغن زیتون، ذرت بخارپز با فلفل سبز، گراتن، خوراک لوبیا و مواردی از این دست در کنار نوشیدنیهایی چون آبمیوههای مختلف، چای، قهوه و شیر در بوفه صبحانه نایب سرو میشود. قیمت منوی این رستوران را با توجه به فضای مجلل و کیفیت محصولات، بهطور تقریبی باید بالا در نظر گرفت.
آشپزخانه برادران؛ صبحانهای ساده، لذیذ و دیرهنگام
- آدرس آشپزخانه برادران: ضلع شمالی ميدان شيخ بهایی، به سمت خیابان ونک، ابتدای سئول جنوبی، نبش كوچه نسترن، پلاک ۹ (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس
آشپزخانه برادران یکی از کافه رستورانهای کوچک و دنج و اقتصادی پایتخت به حساب میآید که نامش با صبحانه گره خورده است. صبحانههای آشپزخانه برادران از ساعت هفت صبح تا ۱۳ ظهر در اختیار مشتریان قرار دارد و خیال آنان را از بابت شروع دیرهنگام روز و صرف صبحانهای بازاری، خصوصا در روزهای تعطیل آسوده میکند.
فضای این رستوران گرم، صمیمانه و بسیار کوچک است و معمولا (بهویژه در تعطیلات رسمی) همواره باید در صف جلوی رستوران کمی انتظار بکشید تا میزها خالی شود و بعد از اتمام غذا نیز بلافاصله باید آنجا را ترک کنید تا دیگران بیش از حد معطل نشوند. با این حال سرعت عمل، سرویسدهی و رفتار پرسنل برادران بسیار خوب ارزیابی شده و عموم مشتریان از آن رضایت دارند.
توجه به سلیقه و ذائقه مشتری از وجوه تمایز آشپزخانه برادران به شمار میآید
حجم متناسب، کیفیت خوب و قیمت مناسب غذاها از دیگر عواملی به حساب میآید که رضایت مشتریان این مکان را فراهم میآورد. یکی از نکاتی که آشپزخانه برادران را در میان رقبای دیگر متمایز میکند، توجه به سلیقه و ذائقه مشتری است. شما میتوانید توصیههای خاص خود را چون میزان پخت تخممرغ، میزان چربی، جایگزینی روغن با کره، تغییر حجم پنیر و... اعلام کرده و سفارش مخصوص خود را از سرآشپز تحویل بگیرید.
منوی این رستوران را عموما املت، چاشت، پاستا، پیش غذا، ساندویچ فوری و تنوری، پنینی، پیتزا، خوراک و نوشیدنیهای سرد و گرم تشکیل میدهد. با این حال عمده شهرت آشپزخانه برادران به منوی صبحانه و بهویژه انواع املتهای خوشمزه آن مربوط میشود که طرفداران بسیاری نیز در سطح شهر دارد.
منوی املت آشپزخانه برادران شامل املت گوجه، املت نیمرو بیکن، املت گوجه و قارچ، املت گوجه اسپایسی، املت اسفناج و قارچ، صبحانه مخصوص بیکن (اسفناج و قارچ و پنیر) بیف تخممرغ، سوسیس تخممرغ، صبحانه مخصوص سوسیس (گوجه و قارچ و پنیر) نیمرو بیکن اسپایسی و صبحانه مخصوص بیف میشود که با نان بربری تازه و خوشطعم آن را سرو میکنند.
بهطور کل، آشپزخانه برادران محل خوبی برای یک صبحانه کارمندی یا دانشجویی ساده و کم هزینه و نوستالژیک محسوب میشود. آبمیوههای طبیعی و مخصوص و سایر وعدههای غذایی این مکان نیز معمولا از لحاظ طعم، حجم، قیمت و کیفیت باب طبع مراجعان قرار میگیرد.
طباخی ساعی؛ صبحانه سنتی ایرانی
- آدرس طباخی ساعی: تهران، ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، روبهروی کوچه مردوخی (مشاهده روی نقشه)
عکس از وبسایت Mr.Taster
کلهپاچه یکی از صبحانههای مشهور ایرانی است که برای برخی محبوب است و برخی دیگر، میل چندانی به آن ندارند. طباخی ساعی یکی از مشهورترین و قدیمیترین کلهپزیهای تهران است. این طباخی با قرارگیری در نزدیکی ساعی، یکی از محافل محبوب شهروندان پس از ورزشهای صبحگاهی محسوب میشود. طباخی ساعی در سالهای اخیر با نوآوریهایی جذاب مانند ساندویچ کلهپاچه، مشتریانی از نسلهای جوان را نیز به خود جلب کرده است.
دیزی و صبحانه سرای ولیعصر؛ املتفروشی معروف پایتخت
- آدرس صبحانه سرای ولیعصر: خیابان ولیعصر، حد فاصل خیابانهای مطهری و بهشتی، نبش کوچه دل آویز (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: صفحه اینستاگرام دیزی و صبحانهسرای ولیعصر؛ نام عکاس: ناشناس
سرای صبحانه ولیعصر یکی از معروفترین مکانهای پایتخت برای صرف یک صبحانه سنتی، ارزان قیمت و خوشمزه به شمار میآید. اگرچه بخشی از نام این رستوران کوچک مرکز شهر، دیزیسرا است اما، املتهای آن زبانزد خاص و عام شده و تا نیمههای ظهر نیز میتوان سراغ از املت خوشمزه ولیعصر گرفت.
محیط این رستوران سنتی، بسیار کوچک و معمولی اما تعداد میزهای اندک آن بهخصوص در صبح روزهای تعطیل، با ازدحام جمعیت روبهرو میشود. جمعیتی که اکثر آنها به ولع امتحان یا میل مجدد املت معروف ولیعصر راهی مرکز شهر شدهاند.
املت لذیذ و بزرگ دیزیسرای ولیعصر، در همراهی دو نوع نان (بربری یا لواش سنتی) و چای، هوش از سر بسیاری از املتخورهای حرفهای پایتخت ربوده است. در منوی صبحانه این محل علاوه بر املت، عدسی، سوسیس و تخممرغ و صبحانه معمول ایرانیان شامل نان و پنیر و گردو و خامه و عسل نیز یافت میشود. قیمتها بسیار مناسب و مقرون بهصرفه است و حال و هوای قدیمی مغازه و ظرفهای روحی آن، نوستالژی جالبی برای بسیاری از افراد ایجاد میکند.
صبحانه و دیزیسرای ولیعصر تنها توسط سه نفر اداره میشود و گاه مشتریان از صندلیهای پیادهرو برای صرف غذا استفاده میکنند. علاوه بر صبحانه، دیزی و غذاهای سنتی این رستوران کوچک نیز طرفداران زیادی دارد چراکه کیفیت مطلوبی داشته و آن را کاملا به روش سنتی و با طعم خانگی طبخ و عرضه میکنند.
این مقاله بخشی از محتوای اصلی محسوب میشود که در کجارو منتشر شده است؛ اگر تمایل دارید تا بیشتر درباره کافههای و بوفههای صبحانه تهران بدانید، حتما مقاله «صبحانه در تهران» را مطالعه کنید.