نویسنده: مهدی اسدی
// جمعه, ۸ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۴۶

افزایش قیمت ترانزیستورهای ماسفت در پی کمبود قطعات

درحالی که به‌نظر می‌رسد نوعی بحران کمبود چیپ در صنعت سخت‌افزار به‌وجود آمده است، ترانزیستورهای MOSFET نیز به جمع تراشه‌های CPU ،GPU و NAND Flash در زمینه افزایش قیمت و کمبود قطعات اولیه اضافه شده است.

براساس گزارش منابع مختلف، در پی بدتر شدن مشکلات ناشی از کمبود قطعات ۸ اینچی و افزایش حجم تقاضا برای کارت گرافیک‌‌ها و لوازم الکترونیکی خودروها، قیمت ترانزیستورهای ماسفت نیز در ماه‌های آینده به‌طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت. ماسفت (MOSFET) یکی از انواع تراتزیستورها است که در زمینه ترانزیستورهای اثر میدانی دسته‌بندی می‌شود. در گروه ترانزیستورهای اثر میدانی، کنترل جریان براساس الکترون های آزاد یا حفره حاصل از میدان الکتریکی صورت می‌گیرد. MOSFET درواقع مخفف عبارت Metal oxide semiconductor field effect transistor است و یکی از انواع مهم ترانزیستورهای کاربردی در صنایع مختلف به شمار می‌رود.

خوشبختانه MOSFET گران‌قیمت‌ترین قطعه‌ی کارت گرافیک‌ها یا مادربورد شما محسوب نمی‌شود. انوان مختلف ماسفت‌ها ممکن است در بسته‌های ۵۰۰ تایی کمتر از ۵۰ سنت قیمت داشته باشند، اما افزایش قیمت قطعات اولیه‌ی محصولاتی مانند کارت گرافیک‌ها می‌تواند در مجموع موجب افزایش هزینه ساخت و قیمت تمام شده‌ی آن‌ها شود.

ترانزیستور مافست

یکی از دلایل کمبود شدید قطعات سخت‌افزاری و افزایش حجم تقاضای بازار برای ترانزیستورهای MOSFET، رشد قابل‌توجه تقاضای بازار برای کارت گرافیک‌ها است که به گران‌تر شدن همه چیز در صنعت سخت‌افزار منتهی شده است. شاید یک مثال خوبی که بتوان در اینجا به آن اشاره کرد، عرضه کارت گرافیک GeForce RTX 3060 باشد. گزینه‌ی اقتصادی انویدیا برای گیمرها که هزینه ساخت آن چیزی در حدود ۲۵۰ دلار گزارش شده و قرار بود تا با یک برچسب قیمت ۳۲۹ دلاری به بازار عرضه شود، حالا تا ۴۰۰ و حتی ۵۰۰ دلار در مدل‌های پرمیوم نیز معامله می‌شود.

داغ شدن بازار ارزهای رمزگذاری شده نیز یکی از دلایل افزایش میزان تقاضا برای کارت گرافیک‌های رده بالای گیمینگ و حتی برخی لپ‌تاپ‌های مجهز به کارت گرافیک‌های سری RTX انویدیا در نظر گرفته می‌شود. در روزهای گذشته انتشار تصاویری از اتصال صدها لپ‌تاپ گیمینگ برای استخراج ارزهای دیجیتال حواشی زیادی را ایجاد کرده و در این بین، انویدیا نیز برای منصرف کردن ماینرها از خرید کارت گرافیگ RTX 3060 قدرت آن را در زمان استفاده برای استخراج رمزارز تا میزان قابل‌توجه‌ای کاهش می‌دهد.

از طرفی وبسایت Tweak Town گزارش کرده که حجم عرضه پردازنده‌های گرافیکی سری NVIDIA GeForce RTX 3000 موسوم به «آمپر» تا پایان سال جاری میلادی با کمبود ظرفیت مواجه خوهد بود. باید دید که این وضعیت تا کجا ادامه داشته و شرکت‌های تولیدی چه تصمیماتی برای مقابله با وضعیت نابسامان بازار اتخاذ خواهند کرد.

 


منبع guru3d
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده