نویسنده: افشین پیروزی
// چهار شنبه, ۸ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۵۹

آخر هفته چی بازی کنیم: از یک نقش آفرینی فانتزی تا اثری ترسناک

در این قسمت از سری مقاله‌های آخر هفته چی بازی کنیم، از اثری ترسناک صحبت خواهیم کرد که برگرفته از داستان‌های فولکلور کشور ولز است و یک تجربه تاکتیکی شدیدا جذاب هم معرفی می‌کنیم.

در ادامه مقاله‌ای که از هفته گذشته با اسم آخر هفته چی بازی کنیم شروع کردیم، این هفته هم چهار بازی مختلف را معرفی خواهیم کرد که ممکن است با برخی از آن‌ها آشنا نباشید و این مطلب، بهانه خوبی باشد تا هر زمان که فرصت داشتید، به سراغ‌شان بروید. توضیحات مفصل در مورد این سری مقاله‌ها و اهداف آن‌ها را در قسمت اول دادیم پس بدون مقدمه بیش‌تر، بهتر است به سراغ معرفی بازی‌ها برویم:

الیزابت در بازی Maid of Sker

Maid of Sker

این روز‌ها به لطف پخش شدن تریلر جدید بازی Resident Evil Village، حسابی طرفداران بازی‌های ترسناک برای تجربه چنین آثاری هایپ شده‌اند. پس اگر تا امروز سراغ Maid of Sker نرفته‌اید، بازی کردنش در این روز‌ها اصلا و ابدا خالی از لطف نخواهد بود. درست است که در این اثر با تجربه‌ای بی‌نقص و درجه یک طرف نیستیم، اما خب فراموش نکنیم که اصلا قصدمان در این مقالات معرفی بازی‌های مشهور نیست. پس با در نظر گرفتن این نکته، موردی جالب در رابطه با Maid of Sker، الهام گرفتن آن از یک افسانه عامه مربوط به کشور ولز است. 

در کشور ولز، بنایی به اسم خانه Sker وجود دارد که بر اساس افسانه‌ها، ارواح آن را تسخیر کرده‌اند. یکی از این ارواح، دختری به اسم الیزابت ویلیامز است که پدرش برای اینکه جلوی ازدواجش با پسری را که دوست داشت بگیرد، او را در اتاقی از خانه اِسکر زندانی می‌کند و دختر هم در همین بنا می‌میرد. بر اساس خانه Sker، آثار مختلف دیگری هم خلق شده‌اند که یکی از مشهورترین آن‌ها، کتاب Maid of Sker، نوشته ریچارد دادریج بلک‌مورِ، است و بازی هم با اسمی مشابه کتاب، از آن و مخصوصا ماجرای مربوط به الیزابت ویلیامز الهام گرفته است. 

Maid of Sker الهام‌های زیادی از داستان‌های فولکلور کشور ولز گرفته و شباهت‌هایی هم می‌توان بین آن و بازی‌های ترسناک مشهور پیدا کرد

از نظر گیم‌پلی، Maid of Sker اثری است که ما را یاد بازی‌هایی چون Outlast هم می‌اندازد؛ با این تفاوت که در این اثر همه‌چیز فقط به فرار از دست دشمنان خلاصه نشده و پس از گذشت مدتی،‌ اسلحه‌ای خاص هم به‌دست می‌آورید که گلوله‌هایی صوتی دارد و از آنجایی که اکثر دشمنان‌تان در بازی نه از طریق بینایی که صرفا از طریق صدا متوجه شما می‌شوند، با این اسلحه و همینطور سر و صدا نکردن، باید در بازی پیشروی کنید. پازل‌هایی هم در بازی تدارک دیده شده‌اند که کیفیت بدی ندارند؛ با این حال Maid of Sker، بیش از هر چیزی از حیث روایت داستانی خوب، ارائه جلوه‌های بصری مناسب برای تجربه‌ای ترسناک و همچنین داشتن حس ترس و وحشت در سطحی قابل‌قبول مورد‌توجه است و اگر از طرفداران آثار سبک وحشت باشید، از بازی کردنش پشیمان نخواهید شد.

مرحله برفی بازی Iron Harvest

Iron Harvest

سال ۲۰۲۰، چند بازی استراتژی خوب و با‌کیفیت داشتیم که قطعا Iron Harvest را می‌توان یکی از آن‌ها دانست. این بازی، بازیکن را به سال ۱۹۲۰ می‌برد؛ اما در یک شرایط تاریخی متفاوت. در بازی، ما جهانی را تجربه می‌کنیم که برگرفته از طراحی‌های یاکوب روزالسکی برای بازی رومیزی Scythe است. در این جهان که با الهام از جنگ لهستان و شوروی خلق شده، علاوه بر سرباز‌های انسانی، موجوداتی مکانیکی هم تحت فرمان طرفین جنگ با یکدیگر مبارزه می‌کنند که همین امر هم حال و هوای جالبی به بازی بخشیده است. 

Iron Harvest، از نظر گیم پلی شباهت خیلی زیادی به مجموعه محبوب Company of Heroes دارد و مثلا مواردی چون سنگر گرفتن نیرو‌ها یا روش‌های جمع‌آوری منابع و تصرف نقاط مختلف روی نقشه، ما را یاد ساخته مشهور رلیک گیمز می‌اندازند. بازی دارای یک بخش کمپین داستانی است که خود شامل چندین خط داستان با محوریت تمدن‌های موجود می‌شود و از طرف دیگر، می‌توانید در قالب بخش Skirmish آن هم گروه دلخواه خودتان را انتخاب کنید و با چینش دشمنان و انتخاب درجه سختی آن‌ها، برای پیروزی تلاش کنید. 

بازی Iron Harvest بدون شک می‌تواند برای طرفداران آثار استراتژی همزمان اثر ارزشمندی باشد و جلوه‌های بصری آن هم به‌قدری خوب هستند که بتوان از نبرد‌های سنگین بازی و تماشای متلاشی شدن موجودات مکانیکی عظیم‌جثه لذت زیادی برد. 

قهرمان در بازی Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

اوایل سال ۲۰۱۲ و چند پس از انتشار Skyrim در اواخر سال ۲۰۱۱، یک بازی نقش آفرینی فانتزی به اسم Kingdoms of Amalur: Reckoning منتشر شد که ساخته مشترک استودیو 38 Studios و Big Huge Games بود. اگر طرفدار بازی‌های استراتژی باشید، احتمالا نام Big Huge Games را به خاطر بازی‌هایی مثل Rise of Nations شنیده‌اید. Kingdoms of Amalur یک تجربه نقش آفرینی با دنیایی بزرگ و حال‌و‌هوای فانتزی است که از قضا به موفقیت خوبی هم از دید منتقدین دست یافت اما بعدا مشکلات مالی و مسائلی از این دست، مانع از ساخته‌شدن دنباله برنامه‌ریزی‌شده آن شد. 

جهانی بزرگ و فانتزی، سیستم مبارزات با‌کیفیت و ویژگی‌های نقش آفرینی که امکان خلق کاراکتری منحصر‌به‌فرد را می‌دهند، Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning را تبدیل به اثری ارزشمند کرده‌اند

در سال ۲۰۱۸، شرکت THQ Nordic مجوز توسعه این بازی را خریداری کرد و همین هم باعث شد تا در سال ۲۰۲۰، شاهد انتشار یک نسخه ریمستر از آن به اسم Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning باشیم که پیشنهاد می‌کنم اگر نسخه اصلی را تجربه نکرده‌اید و دلتان یک اثر نقش آفرینی با فضایی فانتزی و دنیایی بزرگ می‌خواهد، اصلا آن را از دست ندهید. بازی امکان خلق شخصیتی دلخواه را به بازیکن می‌دهد و می‌توانید ضمن انتخاب از بین نژاد‌هایی چون انسان یا اِلف، در سه کلاس مختلف هم شخصیت‌تان را بسازید و مثلا کاراکتری مبارز داشته باشید که توان جنگیدن با انواع و اقسام سلاح‌ها را دارد یا او را به یک جادوگر ماهر تبدیل کنید.

همچنین دنیای بازی وسعت بالایی دارد و در آن، شاهد مناطق مختلفی هستیم که هریک میزبان ماموریت‌های متنوع و همینطور موجودات منحصربه‌فردی هستند و می‌توانند در مجموع، یک تجربه طولانی و سرگرم‌کننده در اختیارتان بگذارند.

گیم پلی Shadow Tactics: Blades of the Shogun در مرحله شب

Shadow Tactics: Blades of the Shogun

استودیو می‌می‌می را این روز‌ها احتمالا دیگر همه‌تان می‌شناسید؛ چرا که آن‌ها با ساخت بازی Desperados III که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد و نمره‌های فوق‌العاده‌ای هم دریافت کرد، شدیدا مشهور شده‌اند. با این حال بازی که از آن‌ها به سراغش رفتیم، نه دسپرادوس ۳ که بازی قبلی‌شان یعنی Shadow Tactics: Blades of the Shogun است که یک تجربه تاکیتیکی چشم‌نواز، شدیدا خوش‌ساخت و بی‌نهایت هم سرگرم‌کننده است. 

Shadow Tactics: Blades of the Shogun، بازیکنان را به دوران Edo در ژاپن می‌برد. جایی که یک شوگان بالاخره توانسته ژاپن را به اتحاد برساند اما یک فرمانده نظامی به اسم Kage، تهدیدی جدی برای این آرامش و اتحاد به‌حساب می‌آید و به‌دنبال برهم زدن نظم است. در نتیجه یک سامورایی از طرف شوگان موظف می‌شود تا با از بین بردن Kage و متحدانش، جلوی آشوب مجدد را بگیرد. سامورایی داستان هم به مرور با پیدا کردن چهار شخصیت دیگر تبدیل به تیمی می‌شوند که بازیکنان با کنترل آن‌ها، باید مراحل بازی را پیش ببرند. 

بازی شدو تکتیکس، یک تجربه تاکتیکی واقعا عالی است. کاراکتر‌های بازی هرکدام خصوصیات منحصر‌به‌فردی دارند که کاملا هم فکر‌شده طراحی شده‌اند و همین به بازیکن اجازه می‌دهد تا به روش‌های مختلفی از این قابلیت‌ها بهره ببرد و تاکتیک‌هایش را پیاده کند. مکانیک‌های کلی بازی و کنترل‌هایش هم کاملا هم‌راستا با این ویژگی هستند و همه این‌ها، منجر به اثری شده که لذتش دست‌کمی از بازی کردن شاهکار‌های این سبک مثل سری کماندوز ندارد. پس اگر شما هم چنین بازی‌هایی را دوست دارید یا اخیرا با تجربه دسپرادوس به آن علاقه‌منده شده‌اید، Shadow Tactics: Blades of the Shogun بازی فوق‌العاده‌ای برایتان خواهد بود.


منبع زومجی
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده