Grobo

بررسی بازی موبایل Grobo

پنج‌شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۱
مطالعه 5 دقیقه
بازی موبایل Grobo با وجود پازل‌های خوب و جذاب، ایراداتی دارد که نتوانسته تجربه کاملی از یک اثر معمایی ارائه بدهد. برای بررسی این بازی موبایل همراه زومجی باشید.
تبلیغات

بازی‌های معمایی از آن دست سبک‌های پرطرفداری است که سازندگان دستشان برای فراهم کردن فضایی خلاقانه باز است. آن‌ها با بهره بردن از المان‌های مختلف، آثاری موفق و جذاب را در این سبک خلق کرده‌اند. به‌عنوان مثال، در بازی موبایل Monument Valley با ترکیب المان‌های هندسه و معماری، اثری خلق شده که توانسته به موفقیت‌های گوناگونی دست پیدا کند. استودیو Hot Chocolate Games با استفاده از المان‌ قانون جاذبه برای کنترل و راه رفتن، با محوریت این نیرو یک اثر معمایی توسعه داده است. آثار کمی در بازی‌های موبایلی وجود دارد که موضوع اصلی آن کنترل و استفاده از نیروی جاذبه باشد. با این اوصاف، می‌توان مجموعه بازی‌های Gravity Guy ساخته استودیو Miniclip را بهترین و موفق‌ترین نمونه در این زمینه معرفی کرد. بازی موبایل Grobo در سبک پازل و پلتفرمر است که با روایت داستانی نه‌ چندان درگیرکننده ما را به ماجراجویی‌ در جهان Megatropolis می‌برد. در این مطلب قصد داریم این بازی اندروید و آیفون را مورد بررسی قرار دهیم؛ پس تا پایان همراه زومجی باشید.

Grobo
Grobo
Grobo

هسته اصلی بازی بر کنترل جاذبه بنا شده است که تجربه‌ای لذت‌بخش به وجود آورده است

داستان بازی آیفون Grobo درباره روباتی با همین نام است که به یکباره بیدار می‌شود و خود را در جهان مگاتروپولیس می‌بیند. گروبو متوجه می‌شود قدرت کنترل جاذبه را دارد و با استفاده از این قدرت شروع به ماجراجویی در این جهان می‌کند. گروبو در گشت‌و‌گذار خود متوجه می‌شود مگاتروپولیس شهری متروک است و تلاش می‌کند حقیقت ماجرا را بیابد. داستان این بازی موبایل به‌صورت نقل قول در ابتدای هر مرحله روایت می‌شود؛ اما برای درک بهتر جزئیات جهان مگاتروپولیس، بازیکن باید نوار خاطره‌هایی را جمع کند. پس از جمع کردن نوارها، می‌توان جزئیات بیشتر داستانی را در بخش Collectibles مطالعه کرد. این جزئیات، خاطرات مردم مگاتروپولیس است که اتفاقات مختلف را بیان می‌کنند. داستان بازی بیشتر دلیلی است برای پیش بردن مراحل و حل کردن پازل‌ها و نبود داستان هیچ لطمه‌ای به کلیت بازی وارد نمی‌کند. ماجراهای گروبو درگیرکننده و جذاب نیستند و بدون نتیجه‌گیری و پایانی قابل‌توجه، داستان تمام می‌شود و ما با عبارت «ادامه دارد...» رو‌به‌رو می‌شویم؛ ادامه داشتن ماجرایی که احتمال ساخت دنباله بازی را به‌نوعی تأیید می‌کند.

Grobo
Grobo
Grobo

پازل‌های بازی به مرور افت می‌کنند که در فصل سوم این افت بسیار محسوس است

هسته اصلی گیم‌پلی بازی اندروید Grobo روی کنترل جاذبه بنا شده است. روند بازی به اینگونه است که بازیکن در هر مرحله با تغییر جهت جاذبه، باید گروبو را به دستگاه تلپورت برساند. تعداد ۴۸ مرحله وجود دارد که به‌صورت یک پیش درآمد و چهار فصل قرار گرفته است. پازل‌های بازی به مرور سخت‌تر و پر از مانع می‌شود؛ این پازل‌های خلاقانه تا پایان فصل دوم بازی به خوبی پیش می‌روند. اما پازل‌ها از فصل سوم این اثر افت می‌کنند و حالتی ساده به خود می‌گیرند که خالی از چالش و جذابیت می‌شود. در فصل چهارم، روند سختی پازل‌ها بهتر می‌شود، اما آن خلاقیت و جذابیت دو فصل اول را نمی‌تواند تکرار کند. مهم‌ترین مشکل بازی Grobo، سیستم کنترل آن است که سازندگان نتوانسته‌اند سیستمی بهینه و روان را ارائه بدهند. سیستم کنترلی بازی به‌صورت کشیدن انگشت روی صفحه برای تغییر جهت جاذبه و نگه‌داشتن انگشت روی صفحه گوشی برای حرکت دادن گروبو است. ابتدا، بازی دارای باگی عجیب بود که برخی اوقات با کشیدن روی صفحه، شخصیت بازی حرکتی نمی‌کرد و مشکلی جدی برای حرکت کردن گروبو وجود داشت. این موارد با یک به‌روزرسانی برطرف شدند ولی مشکل حرکت کردن شخصیت، بعضی اوقات مشاهده شد. روان نبودن سیستم حرکتی این اثر، موجب شده است بعضی اوقات با یک لمس کوچک، گروبو به بیرون از محوطه پازل برود و بازیکن مرحله را از نو اجرا کند. این مشکل زمانی بیشتر به چشم می‌آید که بازیکن در انتهای مرحله و در آستانه رسیدن به تلپورت است که با یک لمس کوچک، تمام تلاش بازیکن به هدر می‌رود. در کل می‌توان گفت سازندگان تلاش قابل تحسینی برای ارائه یک بازی پازلی خوب کرده‌اند و می‌توان از تجربه این اثر لذت برد.

Grobo
Grobo
Grobo

سیستم کنترلی بازی روان و بهینه طراحی نشده است

استودیو Hot Chocolate Games برای ساخت و طراحی بازی موبایل Grobo از موتور بازی‌سازی Unity استفاده کرده است. گرافیک بازی به‌صورت دستی کار شده است و سازندگان فضایی زیبا را توانسته‌اند خلق کنند. رنگ‌بندی‌ مراحل به خوبی جهان متروک و غم‌زده مگاتروپولیس را نشان می‌دهد و انیمیشن‌ها به خوبی طراحی شده‌اند. هر فصل از بازی دارای یک قطعه موسیقی مخصوص به خود است؛ زمینه اصلی موسیقی به‌صورت دیجیتالی و روباتیک ساخته شده است، اما قطعات موسیقی قدری کلافه‌کننده و تیز هستند و تکرار چند نت در بخش‌هایی از قطعه موسیقی، بازیکن را مجاب می‌کند صدای بازی را کم کند. لازم به ذکر است، برای تجربه بازی Grobo حتما آخرین نسخه این اثر را روی گوشی خود نصب کنید؛ زیرا باگ‌هایی در بازی وجود داشتند که با انتشار آخرین به‌روزرسانی بازی، بیشتر مشکلات آن برطرف شده است. در مجموع، این اثر به جز بخش موسیقی، عملکرد خوبی در بخش فنی داشته است و تلاش سازندگان در ارائه یک بازی کم ایراد مشهود است؛ به‌خصوص زمانی‌که با آپدیت کردن بازی، ایرادات بازی برطرف شده و تجربه بهتری از این اثر برای گیمرها ارائه شده است.

بازی موبایل Grobo اثری قابل قبول از استودیو Hot Chocolate Games است که می‌تواند علاقه‌مندان به سبک پازلی را راضی کند. ای کاش سازندگان وقت بیشتری برای طراحی سیستم کنترلی این اثر می‌گذاشتند تا تمام تلاش‌ آن‌ها در خلق یک اثر شایسته تحت تأثیر این ضعف قرار نگیرد. استعداد و نبوغ طراحان بازی به خوبی قابل‌توجه است و این نوید را می‌دهد که در آینده شاهد بازی‌های خلاقانه و زیبایی از سوی این استودیو خواهیم بود. دست گذاشتن بر نیروی جاذبه و ساخت یک اثر با این نیروی جذاب، توانسته بازیکنان را با یک فضای جدید رو‌به‌رو کند و آن‌ها را درگیر پازل‌های خوب بازی موبایل Grobo کند. امید است که این استودیو روند خوب خود را پیش ببرد و شاهد یک اثر جدید و مهیج از سوی استودیو Hot Chocolate Games باشیم.

این بازی روی سیستم‌عامل اندروید بررسی شده است. برای اطلاع از بهترین بازی های اندروید می‌توانید به مقالات مربوطه در زومجی سر بزنید.

Grobo

Grobo

10/6
امتیاز زومجی
بازی موبایل Grobo اثری قابل قبول در سبک پازلی است که می‌تواند رضایت بازیکنان را جلب کند. پازل‌های بازی روندی خلاقانه و چالشی دارند، اما در میانه راه این روند افت می‌کند. ایرادات فنی گوناگون باعث شده است ارزش کلی بازی کم شود. استفاده از ایده کنترل جاذبه دلیلی هیجان‌انگیز برای تجربه بازی در محیطی با طراحی‌های دستی است که می‌توان از آن لذت برد. اگر از بازی‌های ساده و تکراری خسته شده‌اید، این اثر می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

نقاط قوت

  • طراحی دستی محیط بازی
  • گرافیک بصری زیبا
  • پازل‌های خلاقانه فصل اول، دوم و چهارم
  • استفاده از ایده کنترل جاذبه

نقاط ضعف

  • داستان نه چندان جذاب
  • افت پازل‌ها در فصل سوم
  • ایراد در سیستم کنترلی
  • موسیقی متن تیز و کلافه‌کننده
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات