آموزش استفاده از VPN روی ایکس باکس و پلی استیشن برای رفع تحریم
در این مقاله قصد داریم تا به شما آموزش دهیم چگونه از طریق کامپیوتر، اینترنت خود را با کنسول خانگیتان به اشتراک بگذارید و دیگر برای تجربه بازیها نیازی به استفاده از DNS نداشته باشید. احتمالا شما هم در ماههای اخیر بهشکل جدی با مشکلات مربوط به اتصال اینترنت کنسولهای خانگی از جمله شبکههای ایکس باکس و پلی استیشن دست و پنجه نرم کردهاید. سرویسهای ارائهدهنده دیاناس دیگر همانند گذشته به خوبی نمیتوانند راهگشای اتصال کنسولها به اینترنت و رفع تحریمها باشند و این موضوع برای بسیاری از ما بهشدت آزاردهنده شده است.
از اینرو ما تصمیم گرفتیم در این مقاله روشی دیگر را به شما پیشنهاد دهیم تا زمان برطرف شدن کامل مشکلات سرویسهای ارائهدهنده دیاناس، بهصورت موقت راهگشای مشکل اتصال به اینترنت باشد. روشی که بهواسطه آن شما میتوانید اینترنت رفع تحریم شده لپتاپ یا کامپیوتر خود را از طریق شبکه وایفای یا لن با کنسول خانگی خود به اشتراک بگذارید. پس در ادامه با ما همراه باشید به بهصورت مرحله به مرحله استفاده از این روش را به شما آموزش دهیم.
- اشتراکگذاری VPN از طریق وایفای
- چگونه وارد پنجره Network Connections شویم؟
- چه اتصالهایی در پنجره Network Connections وجود دارد؟
- اشتراکگذاری اینترنت از طریق قابلیت Mobile hotspot
- اتصال به اینترنت و شبکه اشتراکگذاری شده از طریق Mobile hotspot
- اشتراکگذاری VPN از طریق کابل لن
- اشتراکگذاری VPN از طریق موبایل
اشتراکگذاری VPN از طریق وایفای
همانطور که گفته شد در این روش دیگر شما قرار نیست در کنسول خود آدرس DNS وارد کنید. درواقع در جریان این روش شما ابتدا روی لپتاپ یا کامپیوتر خود از طریق یک نرمافزار با ساختار ویپیان که حتی میتواند آداپتور سرویسهای ایرانی رفع تحریم هم باشد، به اینترنت متصل میشوید و سپس اینترنت بدون محدودیت خود را روی کنسول خانگیتان به اشتراک میگذارید. روش اصلی ارائه شده در این مقاله، اشتراکگذاری اینترنت از طریق شبکه وای-فای است که در ادامه بدان میپردازیم. لازم بهذکر است که این مقاله آموزشی براساس ویندوز 11 و کنسول ایکس باکس سری ایکس | اس، آماده شده است، اما کلیات مباحث روی ویندوز 10 و کنسول پلی استیشن نیز از الگوی یکسانی پیروی میکنند.
چگونه وارد پنجره Network Connections شویم؟
ابتدا قبل از هرچیز به سراغ بخش اتصالهای شبکه کامپیوتر یا لپتاپ خود بروید تا نگاهی به آنها بیاندازیم. برای ورود به بخش Network Connections چندین راه وجود دارد که در ادامه بدان میپردازیم.
روش اول؛ از طریق پنجره Control Panel
Network Connections بخشی از مجموعه Control Panel ویندوز قلمداد میشود که به راحتی میتوان از طریق Control Panel بدان دسترسی پیدا کرد. درواقع شما کافی است پس باز کردن پنجره Control Panel روی گزینه Network and Internet کلیک کنید. سپس وارد پنجره Network and Sharing Center شوید تا شبکه متصل به اینترنت در لپتاپ یا کامپیوتر شما نمایش داده شود. از سمت چپ پنجره باز شده با زدن روی گزینه Change adapter settings شما وارد پنجره Network Connections میشوید.
روش دوم؛ از طریق پنجره Run
در این روش شما بهراحتی میتوانید از طریق پنجره Run ویندوز مستقیما وارد پنجره Network Connections شوید. بدین منظور و برای باز کردن پنجره Run در محیط ویندوز کلیدهای ترکیبی Win+R را بفشارید. حال کافی است تا عبارت «ncpa.cpl» را وارد کرده و سپس روی گزینه OK کلیک کنید تا مستقیما وارد پنجربه Network Connections شوید.
روش سوم؛ از طریق پنجره Settings
روش دیگر دسترسی به پنجره Network Connections استفاده از پنجره Settings ویندوز 10 یا 11 است. شما تنها کافی است که پس از باز کردن این پنجره در بخش جستوجو عبارت View network connections را تایپ کنید تا بهراحتی پنجره اتصالهای شبکه ویندوز برای شما به نمایش در بیاید.
چه اتصالهایی در پنجره Network Connections وجود دارد؟
همانطور که پیشتر گفته شد در حال حاضر با گزینههای موجود در پنجره Network Connections کاری نداریم و تنها قصد داریم تا نام شبکههایی که در این پنجره مشاهده میشود، مرور کنیم. آیکون Ethernet در این پنجره، شبکه اتصال Lan شما را نشان میدهد که در زیر آن میتوانید مدل کارت شبکه خود را نیز مشاهده کنید (همانند Realtek PCIe Family Controller). آیکون مهم بعدی هم که درصورت داشتن کارت شبکه وایفای، با نام Wi-Fi مشخص شده است و در قسمت زیرین آن نام مدل کارت شبکه وایفای نوشته شده است.
خب نوبت به آیکون بعدی میرسد که بسته به نوع نرمافزار ویپیانی که استفاده میکنید، میتواند متفاوت باشد. برخی از ویپیانها پس از نصب روی ویندوز یک شبکه مجازی دائمی در پنجره Network Connections ایجاد میکنند که در زمان قطع بودن ویپیان، علامت ضربدر قرمز در پایین آن آورده میشود و برخی دیگر آیکون شبکه اتصال آنها تنها پس از متصل شدن به اینترنت فعال میشود. دقت داشته باشید که روش پیشرو تنها روی استفاده از ویپیان عمل میکند و در صورت استفاده از پروکسی، نمیتوان آن را بدین روش روی وایفای به اشتراک گذاشت.
اشتراکگذاری اینترنت از طریق قابلیت Mobile hotspot
یکی از جذابترین قابلیتهایی که از ویندوز 8.1 به بعد در سیستمعاملهای مایکروسافت قرار گرفت، ویژگی Mobile hotspot است که به کاربران اجازه میدهد تا با ساخت یک هاتاسپات همانند موبایل، اینترنت خود را با دیگران از طریق وایفای به اشتراک بگذارند. در بخش Settings ویندوز ۱۰ یا ۱۱ تنها کافی است تا نام Mobile hotspot را در منوی جستوجو وارد کنید تا پنجره مربوط به آن باز شود. این پنجره به شکل خاص از طریق بخش Network & internet تنظیمات ویندوز قابل دسترسی نیز است. در این مرحله شما میتوانید یک نام و رمز عبور برای هاتاسپات خود مشخص کنید و با زدن گزینه Share over نیز تعیین کنید که اینترنت از طریق شبکه Wi-Fi در اختیار دیگران قرار گیرد. در این پنجره گزینه Mobile hotspot را در حالت On قرار میدهیم تا هاتاسپات ویندوز ایجاد شود. حال اگر با موبایل یا کنسول خود باری دیگر شبکههای وایفای را جستوجو کنید، میتوانید شبکه هاتاسپاتی که ایجاد کردهاید، پیدا کنید.
حال باری دیگر به پنجربه Network Connections باز گردید. همانطور که مشاهده میکنید یک آیکون جدید با نام Local Network Connection* 10 ایجاد شده است. توجه داشته باشید که شماره انتهایی این اتصال ممکن است متفاوت باشد، اما در زیر آن عبارت Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter نوشته شده است که نشان میدهد این اتصال به هاتاسپاتی که ایجاد کردهاید، ارتباط دارد.
حال قضیه از این قرار است: شما پس از اتصال ویپیان به اینترنت و فعال شدن آن، باید اتصال کانکشن آن را روی شبکه مجازی هاتاسپاتی که ایجاد کردید (در اینجا Local Network Connection* 10) به اشتراک بگذارید. برای انجام اینکار کافی است روی آیکون مربوط به ویپیان کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید. سپس وارد تب Sharing شوید و تیک Allow other network users to connect ... را انتخاب کنید. پس از فعال شدن تیک مذکور، از منوی بخش Home networking connection، فهرست کارتهای شبکه فعال روی کامپیوتر یا لپتاپ خود را مشاهده میکنید. حال باید از بین گزینههای موجود، شبکه مجازی مربوط به هاتاسپات را انتخاب کرده و گزینه OK را جهت تایید انتخاب کنید.
خب تا اینجا، اینترنت خروجی از ویپیان روی شبکه هاتاستاپی که ساختید، به اشتراک گذاشته شد. قبل از استفاده از این شبکه وایفای هاتاسپات، ابتدا اجازه دهید وارد تنظیمات آیپی آن شویم و مقدار آن را یادداشت کنیم. برای انجام اینکار روی آیکون شبکه مجازی هاتاسپات کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید. سپس در تب Networking و در بخش This connection users ...، روی گزینه Internet Protocol Version 4 دابل کلیک کنید تا پنجره تنظیم آدرس آیپی باز شود.
در حالت پیشفرض آدرس آیپی شبکه هاتاسپات شما در بخش IP Address مقدار 192.168.137.1 و در بخش Subnet mask مقدار 255.255.255.0 را اختیار کرده است که البته میتوانید آن را تغییر دهید. در اینجا تنها به یادداشت کردن این مقادیر اکتفا کنید و پنجرههای مربوط به تنظیم آیپی شبکه مجازی هاتاسپات را ببندید.
اتصال به اینترنت و شبکه اشتراکگذاری شده از طریق Mobile hotspot
خب نوبت به اتصال کنسول به این شبکه هاتاسپات مجازی ساخته شده میرسد. آموزش پیشرو روی کنسول ایکس باکس سری ایکس | اس انجام شده، اما رویکرد اصلی روی کنسول پلی استیشن نیز به همین شکل مشابه است. اولین کاری که باید انجام دهید، طبیعتا وارد شدن به بخش تنظیمات Network و انتخاب شبکه اشتراکگذاری شده است.
بدین منظور ابتدا در کنسول خود ابتدا وارد بخش تنظیمات شوید و سپس گزینه General را انتخاب کنید. سپس از میان گزینههای موجود وارد تنظیمات مربوط به Network settings شوید.
در اینجا و در بخش Manage wireless networks، شبکه هاتاسپات به اشتراکگذاری شده را پیدا کرده و رمز عبور تنظیم شده را وارد کنید. در صورت عدم دریافت آدرس آیپی از فرستنده، کنسول این موضوع را به شما اعلام میکند و از اینجا به بعد باید آدرس آیپی را بهصورت دستی وارد کنید. پس از برای انجام اینکار گزینه Advanced settings را پیدا کرده و وارد قسمت تنظیمات مربوط به آن شوید.
مشاهده میکنید که کنسول موفق به دریافت آدرس آیپی از شبکه ساخته شده نشده است و نیاز است تا ما آدرس آن را بهصورت دستی وارد کنیم. برای انجام اینکار روی گزینه IP settings کلیک کنید.
در پنجره اول و در قسمت IPv4 address یک آدرس دلخواه مشابه با آدرس شبکه هاتاسپات وارد میکنیم (برای مثال 192.168.137.3).
سپس در پنجره بعدی و در قسمت Subnet mask مقدار 255.255.255.0 را مشابه با مشخصات شبکه هاتاسپات وارد میکنیم.
در قسمت Gateway حالا باید آدرس آیپی شبکه مجازی هاتاسپات را عینا وارد کنید. پس مطابق با آدرس شبکه Local Network Connection* 10، مقدار Gateway در اینجا معادل 192.168.137.1 نوشته میشود.
پس از ثبت آدرس IP میتوانید در بخش DNS settings آدرس دیاناس اول را معادل 8.8.8.8 قرار دهید و آدرس دوم را هم خالی بگذارید.
حال تمامی تنظیمات در سر جای خود قرار دارند و با یک تست ساده متوجه میشوید که کنسول شما به راحتی به اینترنت دسترسی پیدا کرده است.
در کنسول پلی استیشن 5: همانطور که گفته شد ایده کلی روش روی کنسولهای پلی استیشن نیز جواب میدهد. برای تغییر آدرس آیپی شبکه وایفای در کنسول پلی استیشن 5 تنها کافی است پس از پیدا کردن هاتاسپات ساخته شده، به آن متصل شوید و برای تغییر آدرس آیپی آن، گزینه Advanced Settings را انتخاب کنید. در این بخش شما میتوانید از طریق بخش IP Address Settings، مقدار آدرس آیپی، Subnet mask و Gateway را مطابق با مقادیر اعلام شده تغییر دهید.
اشتراکگذاری VPN از طریق کابل لن
اشتراکگذاری اینترنت ویپیان روی شبکه لن از الگوی کلی یکسانی نسبت به روش پیشین پیروی میکند. با این تفاوت که دیگر لازم نیست شما گزینه Mobile hotspot را فعال کنید و تنها کافی است که اینترنت ویپیان را اینبار از طریق بخش Sharing از طریق ارتباط Ethernet به اشتراک بگذارید. پس از اشتراکگذاری باری دیگر آدرس آیپی Ethernet را یادداشت کنید. اگر آدرس مقادیری متفاوت را اختیار کرده بود، میتوانید همانند مرحله قبل مقدار آیپی را روی 192.168.137.1 و مقدار Subnet mask را روی مقدار 255.255.255.0 تنظیم کنید. حال کافی است که لپتاپ یا کامپیوتر خود را از طریق کابل لن به کنسول متصل کنید تا کنسول شبکه اتصال به اینترنت خود را به شکل خودکار از حالت Wi-Fi به Wired تغییر دهد. حال همانند بخش قبل به تنظیمات شبکه کنسول وارد شوید و مقدار آدرس آیپی کنسول را مطابق با مقادیر زیر تنظیم کنید:
- IP Address: 192.168.137.3
- Subnet mask: 255.255.255.0
- Gateway: 192.168.137.1
به همین سادگی، کنسول شما از طریق کابل لن اینترنت بدون محدودیت و تحریم را دریافت میکند.
اشتراکگذاری VPN از طریق موبایل
توجه: این آموزش در حال حاضر فقط روی کنسول پلی استیشن 5 کاربرد دارد.
خب تا اینجا ما به شما آموزش دادیم که چگونه از طریق یک لپتاپ یا کامپیوتر، اینترنت بدون محدودیت خود را روی کنسول خانگی به اشتراک بگذارید. حال اگر به کامپیوتر یا لپتاپ دسترسی نداشته باشید، چه کاری میتوان انجام داد؟ در این صورت شما میتوانید با استفاده از یک موبایل اندرویدی و نرمافزار Every Proxy، اتصال ویپیان آن را بهراحتی روی کنسول خود استفاده کنید. برای انجام اینکار اول از همه پس از اتصال موبایل به دیتا، اینترنت آن را بهوسیله قابلیت Mobile Hotspot از طریق وایفای به اشتراک بگذارید. بدین منظور کافی ابتدا وارد بخش تنظیمات (Settings) موبایل خود شوید و سپس از طریق بخش Connections، تنظیمات Mobile Hotspot and Tethering را پیدا کنید.
حال با فرض اینکه شما VPN خود را فعال کردهاید، به سراغ ادامه آموزش میرویم. همانطور که پیشتر اشاره شد، برای اشتراکگذاری اتصال VPN از طریق هاتاسپات، شما به نرمافزار Every Proxy نیاز دارید. نرمافزاری که به شما اجازه میدهد اتصال VPN را بهراحتی از طریق پروتکلهای HTTPS یا SOCKS به راحتی با دیگران به اشتراک بگذارید. همانطور که در تصویر زیر (اول از سمت راست) مشخص شده است، شما کافی است که پروتکل مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای انجام اینکار بهعنوان مثال با درنظر گرفتن پروتکل HTTP Proxy، پیش از روشن کردن آن علامت مداد سمت چپ را انتخاب کنید تا پنجره تنظیمات آن باز شود. در اینجا همانند تصویر پایین (دوم از سمت راست)، دو بخش IP Address و Port برای شما به نمایش گذاشته میشود. در بخش IP Address، تمامی آدرسهایی که در حال حاضر موبایل شما از آنها استفاده میکند، نمایش داده میشود که از میان گزینههای موجود، مقدار 0.0.0.0 را انتخاب کنید. در بخش Port هم میتوانید مقدار 8080 را بهصورت پیشفرض وارد کنید و بدون انتخاب گزینههای دیگر، روی Save ضربه بزنید.
حال کافی است تا پروتکل HTTP را روشن کنید تا اینترنت بدون محدودیت شما روی شبکه هاتاسپاتی که ایجاد کردهاید، به اشتراک گذاشته شود. پس از فعالسازی پروتکل مورد نظر، در کنار آن علامت عقربهای شکل فعال میشود که وضعیت اتصال شما را تعیین میکند. در حال حاضر مطابق با تصویر پایین (سوم از سمت راست) از آنجایی که هیچ دستگاهی از این هاتاسپات و پروکسی آن استفاده نمیکند، مشاهده میکنید که ترافیکی از طریق موبایل شما رد و بدل نمیشود. در اینجا شما به آیپی هاتاسپات موبایلتان نیاز دارید و میتوانید مقدار آن را از بخش IPv4، به راحتی پیدا کنید. بهصورت پیشفرض آدرس آیپی هاتاسپات با ارقام 192.168... آغاز می شود و در اینجا مقدار آدرس هاتاسپات تصویر زیر معادل 192.168.166.89 است.
حال تنظیمات مربوط به نرمافزار Every Proxy به پایان رسیده است و شما میتوانید وارد کنسول خود شوید و آن را به شبکه هاتاسپات موبایل خود متصل کنید. در اینجا کنسول شما از طریق قابلیت DHCP موبایل، به راحتی آدرس آیپی مناسب را دریافت میکند، اما برای استفاده از اتصال VPN، باید روی آن مقدار پروکسی تعریف کنید. برای انجام اینکار وارد بخش Advanced Settings شوید و گزینه Proxy Server را روی مقدار Use قرار دهید.
حال پس از انتخاب پروکسی، باید مقدار آدرس IP و Port Number آن را مطابق با مقادیر نرمافزار Every Proxy و گوشی اندرویدی خود وارد کنید. درواقع مقدار IP مورد نیاز در اینجا، همان آدرس گوشی اندرویدی شما است که در اینجا بایستی مقدار 192.168.166.89 در آن وارد شود. توجه داشته باشید که این مقدار برای هر دستگاه موبایل میتواند متفاوت باشد و شما باید دقیقا عددی را که در نرمافزار Every Proxy بدان برخورد کردهاید، در اینجا وارد کنید. در ادامه برای مقدار پورت هم دقیقا مقداری را که در نرمافزار Every Proxy مشخص کرده بودید، وارد میکنید (مقدار 8080). حال کنسول شما به اینترنت هاتاسپات موبایلتان وصل شده است و میتوانید بهراحتی به واسطه اتصال VPN موبایل، به شبکه پلی استیشن وصل شوید و بدون محدودیت به بازی بپردازید. شما میتوانید باری دیگر وارد نرمافزار Every Proxy شوید و پس از انتخاب گزینه عقربهایشکل پروتکل اتصال (در اینجا HTTP)، مشابه با تصویر زیر از برقراری اتصال کنسول به درگاه Every Proxy، اطمینان حاصل کنید.
در انتها از شما کاربران زومجی میخواهیم که نظرات خود را راجع به این روش اتصال با ما در میان بگذارید.