راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده

جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۸
مطالعه 17 دقیقه
کیس و مانیتور در راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده زومجی
در بخش دوم مقاله راهنمای خرید کامپیوتر، به معرفی بهترین قطعات موجود برای خرید سخت‌افزار با بودجه‌‌ی متوسط در اردیبهشت‌ماه می‌پردازیم.
تبلیغات
کپی لینک

سیستم گیمینگ میان رده

کپی لینک

کاربری کامپیوتر گیمینگ میان رده

سیستمی مناسب برای کاربرانی که تمایل داشته باشند کارهای روزمره‌ی خود را با سرعت بیشتری انجام داده و دقایقی در زمان خود صرفه‌جویی کنند. کاربرانی که عادت به انتظار کشیدن ندارند و می‌خواهند به همان سرعتی که در انجام کارهای شخصی مهارت دارند به همان نسبت هم سیستم پاسخگویی داشته باشند و سیستم از آن‌ها عقب‌تر نباشد.

با داشتن یک کارت گرافیکی مجزا و البته رده متوسط یا نسبتا قوی هم می‌توان بازی‌های روز را با تنظیمات متوسط یا بالا اجرا کرد و راندمان نسبتا قابل قبولی را هم در برنامه‌های ویرایش، طراحی و گرافیک داشت، به شرط اینکه توقع خود را از اجرای بازی‌ها پایین بیاورید یا اگر سخت‌گیر هستید، به فکر خرید سیستم قدرتمندتری باشید.

(قیمت تمام قطعات در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ براساس بازار تهران بروز شده است)

قیمت

مدل

نام قطعه

ارزان‌ترین فروشگاه‌ها

یازده میلیون و ۹۵۰ هزار تومان

Intel Core i5 13400F

CPU

خرید

قیمت Core i5 12400F

دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

DeepCool AG500 ARGB

Cooler

------

قیمت GAMMAXX 400 XT

یازده میلیون و ۱۰۰ هزار تومان

ASUS PRIME B760M-K

Motherboard

خرید

قیمت PRIME B760M

هشت میلیون و ۹۰۰ هزار تومان

Corsair VENGEANCE 2*16GB DDR5 5600MHz -32GB

RAM

خرید

قیمت RIPJAWS V 2*16GB

پنجاه و یک میلیون تومان

-

ASUS DUAL RTX 4060 Ti EVO 8GB GDDR6

GIGABYTE Radeon RX 7600 XT 16GB GDDR6

VGA

خرید

خرید

قیمت ASUS DUAL RTX 4060 Ti

شش میلیون و ۳۰۰ هزار تومان

WD Blue SN580 1TB

SSD-2

خرید

قیمت WD Blue SN570 1TB

سه میلیون و ۹۹۰ هزار تومان

WD Blue SN570 500GB

SSD

خرید

قیمت WD Blue SN570

دوازده میلیون و ۴۰۰ هزار تومان

MSI MAG A750GL PCIE5

Power

خرید

قیمت GREEN GP700A

چهار میلیون و ۲۵۰ هزار تومان

GREEN GRIFFIN G2

Case

خرید

قیمت GREEN GRIFFIN G2

صد و دوازده میلیون و ۶۹۰ هزار تومان

جمع کل‌ (تومان)

---

تفاوت قیمت با سیستم پیشنهادیِ ماه گذشته

شش میلیون و ۸۶۰ هزار تومان کاهش نسبت به فروردین گذشته

کپی لینک

نمودار نوسان قیمت در شش ماهِ گذشته

در نمودار زیر می‌توانید تفاوت قیمت سیستم گیمینگ را با ماه گذشته مقایسه کنید. (رکوردِ مقایسه‌ی جمعِ کل قیمت در شش ماهِ گذشته اضافه شد)

نمودار مقایسه قیمت قطعات سیستم گیمینگ میان رده زومجی در شش ماه گذشته
کپی لینک

رویدادهای ماه گذشته

مهم: باتوجه‌به شرایط موجود توصیه می‌شود با عنایت به قیمت‌های فعلی، قبل از مراجعه به بازارِ کامپیوتر و خرید، در موردِ انتخاب‌ها تحقیق کرده و فهرستِ اقلامِ مورد نیاز را قطعی کنید.

پردازنده‌های Core i5-12400F از نسل دوازدهم اینتل و همین‌طور Core i5-13400 از گزینه‌های جدید و به‌صرفه برای سیستم‌های گیمینگ رده میانی محسوب می‌شوند و به فهرست پردازنده‌های منتخب ما اضافه شده‌اند. در این رده قیمتی قبلا RTX 3060/RTX 3070 کارت‌های گرافیکی منتخب بودند و سپس مدل‌های سری RTX 4060 Ti جایگزین آنها شدند و بنابراین کاربران به انتخاب‌های مناسبِ بیشتری برای خرید دسترسی دارند.

پردازنده‌های قدرتمندِ 9600/Ryzen 5 7600X هم برای استفاده باید درکنار مادربردهای AM5 قرار بگیرند و جایگزینِ قطعات فهرست‌های پیشنهادی شوند. کارت‌های میان‌رده‌ی RTX 4060 و بالاتر از RTX 4060 Ti از برندهای معتبر مانند ایسوس و گیگابایت و ام‌اس‌آی انتخاب‌های مناسبی هستند و کاربرانی که مایل هستند می‌توانند از آن‌ها به‌عنوان کارت پیشنهادی در سیستمِ اصلی و جایگزین استفاده کنند. در ماه‌های اخیر و با عرضه‌ی درایورهای بهینه شده از سوی AMD، فاصله‌ی آن‌ها با مدل‌های رقیب بسیار اندک شده و حتی در برخی بازی‌ها پیشی گرفته‌اند.

مادربرد ASUS PRIME B760M-K

توجه داشته باشید که مادربردهای ارزان‌قیمت‌تر مثل H610 را هم می‌توان برای پردازنده‌های نسلِ دوازدهم تا چهاردهم اینتل به کار گرفت، اما از نظر امکانات جانبی و قابلیت‌ ارتقای مناسب در حد مدل‌های سری B مثل B660/B760/B860 نیستند. تفاوت‌های دقیق را می‌توانید در ادامه‌ی مقاله و در بخش "سری تراشه‌های مادربرد و مشخصات آن‌ها" مرور کنید و بر طبق نیازهای خود تصمیم گیری کنید. به یاد داشته باشید که به جز مادربردهای سری Z، سایر مدل‌های دیگر فقط از ماجول‌های حافظه تا سقف ۴۸۰۰ یا ۵۶۰۰ مگاهرتز پشتیبانی خواهند کرد، به این معنی که ماجول‌های سریع‌تر مانند مدل‌های ۶۰۰۰ مگاهرتزی هم مثلا در همان فرکانس پیش فرضِ ۵۶۰۰ مگاهرتز فعال خواهند بود. پشتیبانی از سرعت‌های بالاتر در حالت اورکلاک فقط در مادربردهای Z790/Z890 امکان‌پذیر است و بنابراین از کاربرانی که قصد خرید دارند تقاضا داریم حتما به تفاوت‌های مندرج در مشخصات تراشه‌ها در بخش "سری تراشه‌های مادربرد و مشخصات آن‌ها" توجه کنند تا بتوانند مدلی مطابق نیاز‌های واقعی خود را انتخاب کنند.

برای انتخابِ کیس هم مدلی مانند Z2+ Hero یا Z4 Astiak محصول برندِ Green هم با قیمتِ کمی بالاتر می‌تواند گزینه‌ی دیگری برای سلیقه‌های متفاوت باشد. از برندهای CoolerMaster و DeepCool هم محصولاتی با ظاهر متفاوت اما قیمتی همرده در بازار داخلی موجود است که ممکن است مورد پسند برخی کاربران باشد.

کپی لینک

پردازنده، مادربرد و رم کامپیوتر گیمینگ میان رده

پردازنده‌ی شش هسته‌ای منتخب ما از نسل Alder Lake با قابلیت (HT (HyperThreading برای شبیه‌سازی هسته‌های مجازی بوده و بنابراین تا ۱۲ یا حتی ۱۶ پردازنده‌ی منطقی را در سیستم‌عامل در دسترس قرار می‌دهد. انتخاب این پردازنده در این رده‌ی قیمتی و با راندمانی که دارد حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارد و حتی در بیشتر بازی‌ها هم می‌تواند راندمانی شبیه به پردازنده‌های رده بالاتر Core i5 از نسلِ هفتم داشته باشد که چهار هسته‌ای بودند و عمدتا بالاتر از شش هسته‌ای‌های رایزن ساختِ AMD قرار بگیرد. درهرصورت انتخاب پردازنده در این رده آسان است و هر توصیه‌ای بجز پردازنده‌های کارآمد Core i3 یا Core i5 از معماری کارآمدِ آلدرلیک در برابرِ کافی‌لِیک و کامت‌لیک و پردازنده‌های Ryzen 5 7600/7700X چندان مقبول و منطقی نخواهد بود.

پردازنده نسل دوازدهم اینتل Core i4 12400F در داخل سوکت 1700 مادربرد

در گزینشِ مادربُرد برای پردازنده‌های آلدرلیک می‌توان تراشه‌‌های Z690/H510 یا Z790/B760 را انتخاب کرد که هر کدام دارای قابلیت‌های خاص درکنار امکانات مشابهی هم هستند که در اینجا برای آشنایی بهتر توضیح مختصری می‌دهیم.

پردازنده‌ی Ryzen 5 7600X/9600X هم با دارا بودن ۶ هسته‌ی فیزیکی و ۱۲ هسته‌ی منطقی انتخاب‌ِ توانمندی در بازی‌ها محسوب می‌شود و راندمانِ رقابتی مناسبی را هم ثبت کرده است. همچنین این پردازنده‌ها می‌توانند به‌عنوان یک گزینه برای سیستم‌هایی با کارایی چندگانه برای نرم افزارهایی که در آن‌ها سری Ryzen عملکردِ بهتری دارند هم در نظر گرفته شوند.

کپی لینک

سری تراشه های مادربرد و مشخصات آنها

سری تراشه‌های اینتل

Z890: اورکلاکِ پردازنده‌های قدرتمند سری K از سوکت ۱۸۵۱ و پردازنده‌های نسلِ Core Ultra 200 از اینتل، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 5.0 برای کارت‌های گرافیکی و حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD-های مکانیکی مرسوم و SSD-های M.2 با استانداردِ PCI Express، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی 2.0 (۱۰ پورت USB 3.0 که ۵ پورت USB 3.2 Gen 2 را پشتیبانی می‌کند). فقط از DDR5 تا فرکانس‌ کاری ۶۴۰۰ مگاهرتز و همچنین در حالت OC پشتیبانی می‌کند و همین‌طور به کمک تراشه‌ی پل جنوبی ۲۴ مسیر PCI Express 4.0 را در اختیار می‌گذارد. پشتیبانی از ۱۰ پورتِ USB 3.2 Gen 2 به‌صورت داخلی و پشتیبانی از Wi-Fi 7 در داخلِ تراشه.

Z790: اورکلاکِ پردازنده‌های قدرتمند سری K از سوکت ۱۷۰۰ و پردازنده‌های نسلِ دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم از اینتل، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 5.0 برای کارت‌های گرافیکی و PCI Express 4.0 برای حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD-های مکانیکی مرسوم و SSD-های M.2 با استانداردِ PCI Express، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی 2.0 (۱۰ پورت USB 3.0 که ۵ پورت USB 3.2 Gen 2 را پشتیبانی می‌کند). از DDR5 و DDR4 به‌ترتیب تا فرکانس‌های کاری ۵۶۰۰ مگاهرتز و ۳۲۰۰ مگاهرتز و همچنین در حالت OC پشتیبانی می‌کند و همین‌طور به کمک تراشه‌ی پل جنوبی ۲۸ مسیر شامل ۲۰ مسیر PCI Express 4.0 و ۸ مسیر PCI Express 3.0 را در مجموع در اختیار می‌گذارد. پشتیبانی از ۱۰ پورتِ USB 3.2 Gen 2 به‌صورت داخلی و پشتیبانی از Wi-Fi 6E در داخلِ تراشه.

Z690: اورکلاکِ پردازنده‌های قدرتمند سری K از سوکت ۱۷۰۰ و پردازنده‌های نسلِ دوازدهم و سیزدهم از اینتل، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 5.0 برای کارت‌های گرافیکی و PCI Express 4.0 برای حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD-های مکانیکی مرسوم و SSD-های M.2 با استانداردِ PCI Express، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی 2.0 (۱۰ پورت USB 3.0 که ۴ پورت USB 3.2 Gen 2 را پشتیبانی می‌کند). ااز DDR5 و DDR4 به‌ترتیب تا فرکانس‌های کاری ۴۸۰۰ مگاهرتز و ۳۲۰۰ مگاهرتز و همچنین در حالت OC پشتیبانی می‌کند و همین‌طور به کمک تراشه‌ی پل جنوبی ۲۸ مسیر شامل ۱۲ مسیر PCI Express 4.0 و ۱۶ مسیر PCI Express 3.0 را در مجموع در اختیار می‌گذارد. پشتیبانی از ۱۰ پورتِ USB 3.2 Gen 2 به‌صورت داخلی و پشتیبانی از Wi-Fi 6E در داخلِ تراشه.

مقایسه امکانات تراشه های مادربرد Z690 با Z590 و Z490

H670: پشتیبانی از سوکت ۱۷۰۰ و پردازنده‌های نسلِ دوازدهم از اینتل، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 5.0 برای کارت‌های گرافیکی و PCI Express 4.0 برای حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD-های مکانیکی مرسوم و SSD-های M.2 با استانداردِ PCI Express، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی 2.0 (۱۰ پورت USB 3.0 که ۲ پورت USB 3.2 Gen 2 را پشتیبانی می‌کند). از DDR5 و DDR4 در فرکانس‌های کاری مختلف و در حالت OC پشتیبانی می‌کند و همین‌طور به کمک تراشه‌ی پل جنوبی ۲۴ مسیر PCI Express 4.0 و PCI Express 3.0 را در مجموع در اختیار می‌گذارد. پشتیبانی از ۴ پورتِ USB 3.2 Gen 2 به‌صورت داخلی و پشتیبانی از Wi-Fi 6E در داخلِ تراشه.

جدول مقایسه مشخصات چیپ ست های Z690  H670 B660  H610

B660: پشتیبانی از سوکت ۱۷۰۰ و پردازنده‌های نسلِ دوازدهم از اینتل، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 5.0 برای کارت‌های گرافیکی و PCI Express 4.0 برای حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD-های مکانیکی مرسوم و SSD-های M.2 با استانداردِ SATA، دارای حداکثر ١۲ پورت یواس‌بی 2.0 (۴ پورت USB 3.0 که ۲ پورت USB 3.2 Gen 2 را پشتیبانی می‌کند). از DDR5 و DDR4 در فرکانس‌های کاری مختلف و در حالت OC پشتیبانی می‌کند و همین‌طور به کمک تراشه‌ی پل جنوبی ۱۴ مسیر PCI Express 4.0 و PCI Express 3.0 را در مجموع در اختیار می‌گذارد. پشتیبانی از ۴ پورتِ USB 3.2 Gen 2 به‌صورت داخلی و پشتیبانی از Wi-Fi 6E در داخلِ تراشه.

H610: پشتیبانی از سوکت ۱۷۰۰ و پردازنده‌های نسلِ دوازدهم از اینتل، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 5.0 برای کارت‌های گرافیکی و PCI Express 3.0 برای حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، دارای حداکثر ١۰ پورت یواس‌بی 2.0 (۲ پورت USB 3.0 که ۲ پورت USB 3.2 Gen 2 را پشتیبانی می‌کند). از DDR5 و DDR4 در فرکانس‌های کاری استاندارد پشتیبانی می‌کند و همین‌طور به کمک تراشه‌ی پل جنوبی ۱۲ مسیر PCI Express 3.0 را در مجموع در اختیار می‌گذارد. پشتیبانی از ۲ پورتِ USB 3.2 Gen 2 به‌صورت داخلی و پشتیبانی از Wi-Fi 6E در داخلِ تراشه.

Z590: اورکلاکِ پردازنده‌های قدرتمند سری K از سوکت ۱۲۰۰ و پردازنده‌های نسلِ دهم و یازدهم از اینتل، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از Intel Optane، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 4.0 برای کارت‌های گرافیکی و حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD-های مکانیکی مرسوم و SSD-های M.2 با استانداردِ PCI Express، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی (۱۰ پورت USB 3.0 که ۳ پورت USB 3.2 Gen 2 را پشتیبانی می‌کند). از DDR4 در فرکانس‌های کاری مختلف و در حالت OC پشتیبانی می‌کند و همین‌طور به کمک تراشه‌ی پل جنوبی ۲۴ مسیر PCI Express 3.0 را در مجموع در اختیار می‌گذارد. پشتیبانی از ۱۰ پورتِ USB 3.2 Gen 2 به‌صورت داخلی و پشتیبانی از CNVi یا وایرلسِ 802.11AC در داخلِ تراشه. (استاندارد PCI Express 4.0 فقط با پردازنده‌های نسل یازدهم اینتل قابل استفاده خواهد بود).

کاربرانی که بخواهند مادربردشان با طراحی‌های خاص سیستم‌های گیمینگ و امکانات ویژه در عین قیمت پایین همخوانی داشته باشند، انتخابی مناسب‌تر از مدل‌هایی مانند ASUS B250 Pro/MSI H270 Pro Gaming یا Gigabyte GA-H270-Gaming 3 نخواهند داشت که در عین داشتن امکانات ابتدایی تراشه‌ی H270 و B250، از امکاناتی نظیر کارت صدای تقویت شده با فن‌آوری اختصاصی و یک کارت شبکه‌ی حرفه‌ای ساخت شرکت اینتل یا Killer برای داشتن بالاترین سرعت و کمترین تأخیر در ارتباطات آنلاین و اینترنتی برخوردار خواهند بود. از آنجایی که بودجه محدودیت دارد، می‌توان در خرید مادربرد صرفه‌جویی کرد. در صورتی که امکانات جانبی خاصی را مدنظر نداشته باشید، مادربردی ابتدایی با تراشه‌ی B250 هم برای منظور ما کفایت می‌کند. درست مانند مادربردهای H81، مادربردهای H110 در سایر اسلات‌ها تنها از PCI Express 2.0 پشتیبانی می‌کنند و به همین علت برای کارت‌های پر سرعت Raid یا کارت‌های اضافه شونده‌ی نیازمند پهنای باند زیاد توصیه نمی‌شوند، اما برخلاف H81 در اسلات اول گرافیک که مستقیم به پردازنده متصل است از PCI Express 3.0 بهره می‌گیرند و بنابراین با کارت‌های گرافیک قدرتمند و رده بالا هم مشکلی ندارند.

سری تراشه‌های AMD

X870: قابلیت اورکلاک یا افزایش فرکانس کاری پردازنده‌های نسلِ 7000/9000 Ryzen، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 5.0 برای کارت‌ گرافیکی و ذخیره‌ساز M.2، دارای ۴ پورت SATA، پشتیبانی از حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/10 برای دیسک‌های سخت یا HDD های مکانیکی مرسوم، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی (۸ پورت USB 3.0) و پشتیبانی از USB 4. پشتیبانی از DDR5 با فرکانس‌های کاری ۶۰۰۰ مگاهرتز و بالاتر. پشتیبانی از فناوریِ Store MI که نوعی حافظه‌ی میانجی یا کَش برای ترکیبی از SSD و HDD است.

X670: قابلیت اورکلاک یا افزایش فرکانس کاری پردازنده‌های نسلِ 7000/9000 Ryzen، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 5.0 برای کارت‌ گرافیکی و ذخیره‌ساز M.2، دارای ۴ پورت SATA، پشتیبانی از حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/10 برای دیسک‌های سخت یا HDD های مکانیکی مرسوم، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی (۸ پورت USB 3.0). پشتیبانی از DDR5 با فرکانس‌های کاری ۵۲۰۰ مگاهرتز و بالاتر. پشتیبانی از فناوریِ Store MI که نوعی حافظه‌ی میانجی یا کَش برای ترکیبی از SSD و HDD است.

مقایسه مشخصات چیپ ست های ای ام دی X670 در مقایسه با X570

X570: قابلیت اورکلاک یا افزایش فرکانس کاری پردازنده‌های نسلِ دومِ و سومِ Ryzen، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 4.0 برای کارت‌های گرافیکی و ذخیره‌ساز، ۴ پورت SATA، پشتیبانی از حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/10 برای دیسک‌های سخت یا HDD های مکانیکی مرسوم، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی (۸ پورت USB 3.0). پشتیبانی از DDR4 با فرکانس‌های کاری ۳۲۰۰ مگاهرتز و بالاتر. پشتیبانی از فناوریِ Store MI که نوعی حافظه‌ی میانجی یا کَش برای ترکیبی از SSD و HDD است.

X470: قابلیت اورکلاک یا افزایش فرکانس کاری پردازنده‌های نسلِ دومِ Ryzen، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 3.0 برای کارت‌های گرافیکی و غیره، ۴ پورت SATA، پشتیبانی از حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/10 برای دیسک‌های سخت یا HDD های مکانیکی مرسوم، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی (۸ پورت USB 3.0). پشتیبانی از DDR4 با فرکانس‌های کاری ۲۹۳۳ مگاهرتز و بالاتر. پشتیبانی از فناوریِ Store MI که نوعی حافظه‌ی میانجی یا کَش برای ترکیبی از SSD و HDD است.

AMD X470 vs X370

X370: قابلیت اورکلاک یا افزایش فرکانس کاری پردازنده‌های Ryzen، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 3.0 برای کارت‌های گرافیکی و غیره، ۴ پورت SATA، پشتیبانی از حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/10 برای دیسک‌های سخت یا HDD های مکانیکی مرسوم، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی (۸ پورت USB 3.0). پشتیبانی از DDR4 با فرکانس‌های کاری ۲۶۶۶ مگاهرتز و بالاتر.

B550: پشتیبانی از استاندارد PCI Express 4.0 برای کارت‌های گرافیکی و ذخیره‌سازِ M.2، پشتیبانی از دو کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از USB 3.2 Gen 2، همچنین ۴ پورت SATA، پشتیبانی از حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/10 برای دیسک‌های سخت یا HDD-های مکانیکی مرسوم، دارای حداکثر ۱۰ پورت یواس‌بی (۴ پورت USB 3.0)، پشتیبانی از DDR4.

ماجول های رم کورسیر DDR5 با فرکانس ۵۶۰۰ مگاهرتز

در مورد رم هم باید گفت که با عرضه‌ی بازی‌های نسل جدید کنسولی، به جهت پورت شدن بسیاری از بازی‌های PC و شباهت‌های فنی پلتفرم‌های موجود، سازندگان بازی به توصیه کردن حداقل ۱۶ گیگابایت برای حافظه‌ی اصلی در ملزومات اعلامی خود روی آوردند. مثلا بازی Call of Duty MW یا Black Ops 6 برای اجرا به حداقل ۸ گیگابایت رم نیاز دارند و میزانِ پیشنهادی با تنظیمات High هم ۱۲ گیگابایت است. با این تفاسیر از این پس و برای نداشتن محدودیت از نظر حافظه در بازی‌های جدید، مبنای توصیه‌ی خود را روی ۱۶ گیگابایت رمِ سیستم به عنوان کمترین توصیه و ۳۲ گیگابایت به عنوان ظرفیت مناسب خواهیم گذاشت. این مقدار رم حتی در کاربردهایی غیر از بازی هم می‌تواند به روان‌تر شدن کارکرد سیستم‌عامل و اجرای همزمان برنامه‌ها کمک شایانی کند.

کپی لینک

بنچمارک پردازنده و کارت گرافیک سیستم گیمینگ میان رده

در اینجا می‌توانید راندمان خطی و چند نخی پردازنده‌ی منتخب این رده‌ی بودجه‌ای را با راندمان برخی پردازنده‌های مشهور از نسل‌های متفاوت مقایسه کنید تا ایده‌ای کلی از توان این پردازنده به‌دست آورید. یادآوری می‌شود که راندمان این پردازنده‌ها در بازی ممکن است نسبت متفاوتی داشته باشد و برای دیدن راندمان آن‌ها در بازی‌های جدید بهتر است به مقاله‌های بررسی راندمان بازی‌ها در زومجی مراجعه کنید.

مقایسه راندمان پردازنده های اینتل و ای ام دی در Passmark
کپی لینک

کارت گرافیک کامپیوتر گیمینگ میان رده

وقتی که پای بازی به میان بیاید کارت گرافیکی در اولویت اول انتخاب قطعات قرار می‌گیرد و هرچه انتظاراتمان از بازی‌ها بالاتر رود به همان نسبت هم باید بودجه‌ی بیشتر و دقت بالاتری در انتخاب کارت گرافیکی لحاظ کرد. کارت منتخب ما GeForce RTX 4060 Ti با تراشه‌ی AD106، تعداد ۴۳۵۲ هسته‌ی پردازشیِ تورینگ و فرکانسِ کاری ۲۵۳۵ مگاهرتز دارد و می‌تواند راندمانی هم‌عرض یا بالاتر از RTX 3070 را در این رده از خود به نمایش گذارد و راندمانی مطمئن را در بازی‌های آینده، خصوصا تحت دایرکت ایکس ۱۲ داشته باشد.

در رده مدل‌های خیلی قدیمی‌تر که در سال‌های گذشته منتخب‌های این بخش بودند هم کارت گرافیک RX 7700X از AMD هم براساسِ معماری RDNA 3 و فناوری ۵ نانومتری شرکتِ TSMC ساخته شده است. تراشه‌ی GPU در مدل مرجع تا حداکثر سرعت ساعت کاری ۱۲۴۴ مگاهرتز فعال است و حافظه‌ی گرافیک GDDR6 هم با سرعت ۷ گیگابیت بر ثانیه روی یک گذرگاه ۲۵۶ بیتی انجام وظیفه می‌کند و در مجموع پهنای باند ۲۲۴ گیگابایت بر ثانیه را برای این کارت مهیا می‌کند.

کپی لینک

سیستم جایگزین دوم

این سیستم از نظر راندمان در بازی‌ها، از سیستم اصلی مقاله سریع‌تر و در برخی بازی‌ها تا ۳۰ درصد بهتر عمل ‌می‌کند و در عین حال سی و شش میلیون و ۹۶۰ هزار تومان هم گران‌تر است. برخی قطعات مانند مادربرد با قطعات منتخب اصلی هم قابل جابجایی است. همچنین این ترکیب تا سریع‌ترین پردازنده‌ی Core i7/Core i9 و سریع‌ترین کارت گرافیکی موجود قابل ارتقا خواهد بود.

کارت گرافیک ایسوس دو فن مد DUAL RTX 4060 Ti 16GB

قیمت

مدل

نام قطعه

ارزان‌ترین فروشگاه‌ها

نوزده میلیون و ۲۰۰ هزار تومان

Intel Core i5 13600K

CPU

خرید

قیمت Core i5 12600K

دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

DeepCool AG500 ARGB

Cooler

------

قیمت DeepCool AG500

دوازده میلیون و ۷۰۰ هزار تومان

ASUS PRIME B760-Plus

Motherboard

خرید

قیمت PRIME B760-Plus

هشت میلیون و ۹۰۰ هزار تومان

Corsair VENGEANCE 2*16GB DDR5 5600MHz -32GB

RAM

خرید

قیمت Corsair VENGEANCE 2

شصت و نه میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 16GB GDDR6

VGA

خرید

قیمت ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti

شش میلیون و ۳۰۰ هزار تومان

WD Blue SN580 1TB

SSD-2

خرید

قیمت WD Blue SN570 1TB

ده میلیون و ۳۵۰ هزار تومان

SAMSUNG 990 EVO 1TB

SSD

خرید

قیمت SAMSUNG 990 EVO 1TB

سیزده میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

ASUS PRIME 850W GOLD

Power

------

قیمت ASUS PRIME 850W

پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

GREEN Z5 SURENA

Case

خرید

قیمت GREEN Z5 SURENA

صد و چهل و نه میلیون و ۶۵۰ هزار تومان

جمع کل‌ (تومان)

---

کپی لینک

SSD

در این رده قیمتی از مدل‌های SSD با استاندارد PCIe/NVMe بهره‌گیری می‌کنیم تا علاوه‌بر صرفه‌جویی در هزینه، به بهترین راندمان در کارکردِ سیستم‌عامل نسبت به هارددیسک‌های مکانیکی دسترسی پیدا کنیم و زمانِ پاسخگویی سیستم هم به طرزِ چشمگیری افزایش پیدا کند. در ادامه می‌توانید مقایسه تفاوت‌ سرعت حافظه ذخیره‌سازی SSD و HDD در لودینگ بازی‌ها را مشاهده کنید:

تماشا در یوتیوب

مدل SAMSUNG 860 EVO با بهره‌گیری از آخرین فن‌آوری شرکت سامسونگ در کنترلر اصلی خود به نام MGX و تراشه‌های پیشرفته‌ی TLC V-NAND می‌تواند سرعت خواندن و نوشتن بالاتر از ۵٠٠ مگابایت بر ثانیه را رقم بزند و در اکثر تست‌ها با الگوهای ترکیبی مختلف بتواند رده‌ای بالاتر از مدل‌های هم‌رده را به‌دست آورد. مدلِ Ultimate SU800 از ADATA هم با سرعت‌های خواندن و نوشتنِ ترتیبیِ ۵۶۰ و ۵۲۰ مگابایت بر ثانیه، کنترلرِ Silicon Motion SM2258 و تراشه‌های حافظه‌ی ساختِ Micron می‌تواند جایگزینِ خوبی برای قرارگیری در این سیستم باشد.

کپی لینک

نمایشگر کامپیوتر گیمینگ میان رده

سیستمی در این رده بهتر است با مانیتوری Full HD و ابعاد ٢٢ تا ۲۴ اینچی هم‌جوار شود. توان کارت گرافیکی و پردازنده هم در حد پاسخگویی به نیاز پردازشی در این رزولوشن برای بازی‌ها و محتواهای چند رسانه‌ای‌ خواهد بود و تجربه‌ی مناسبی را برای بهره‌گیری از سیستم فراهم خواهد کرد.

مدل ‌MSI PRO MP252 به بازار عرضه شده که دارای پنل IPS و پاسخ‌گویی سریع یک میلی ثانیه است. مدلِ SAMSUNG LF24T350FH هم یکی از مدل‌های مناسب برای این رده است که با دارا بودن ورودی‌های VGA ،HDMI و DVI ، سهولت و تنوع اتصال به دستگاه‌های مختلف درکنار قیمتی مناسب را فراهم می سازد. مدل‌هایی با پنل IPS یا VA در این رده قیمتی معمولا تأخیر بالاتری دارند و بدون بررسی دقیق نمی‌توان از مناسب بودن آن‌ها برای بازی مطمئن شد.

مانیتور مدل ‌MSI PRO MP252

پیش فرض ما در رزولوشن 1080p استفاده از ورودی DVI یا HDMI خواهد بود، چرا که انتقال تصویر را با سیگنال دیجیتال انجام می‌دهند و برخلاف کابل آنالوگ VGA که احتمال افت کیفیت تصویر دارد، کیفیت بالاتری را مخصوصا در هنگام استفاده از کابل‌های بلندتر نمایش خواهد داد. توجه داشته باشید که قیمت مانیتور در فهرست مشخصات سیستم لحاظ نشده و به‌عنوان انتخاب جانبی توصیه می‌شود. اگر مشتاق دیدن مشخصات منتخب ما برای سیستم قوی‌تر هستید، در قسمت سوم مقاله نیز زومجی را همراهی کنید.

شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت CPU، قیمت کارت گرافیک، قیمت انواع مانیتور گیمینگ و حافظه‌های SSD و هارددیسک و مشاهده‌ی مشخصات و مقایسه فنی آن‌‌ها از بخش محصولات زومیت استفاده کنید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
در حال مطالعه لیست مطالعاتی هستی
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
تبلیغات

نظرات