گزارش تصویری از مهمترین رویدادهای روز دوم جشنواره بازیهای مستقل تهران
چهارشنبه ۲۹ بهمن، یک روز زمستانی واقعا گرم بود که اصلا حال و هوای این فصل را به همراه نداشت. جشنواره بازیهای مستقل تهران در روز دوم کار خود را از ساعت ۱۳:۰۰ با حضور سه تیم بازیسازی مستقل Blue Games، هفت سنگ و Roomby آغاز شد. این سه تیم بازیهایی را معرفی کردند که هر کدام نقاط ضعف و قوتی داشتند. تیم بلو گیمز که از بازیهایشان مشخص بود تا چه حد فعال و البته خوش ذوق هستند، نمایش نسبتا خوبی از محصولات خود به جا گذاشتند. یکی از این نمایشها مربوط به بازی جدیدشان به نام «پشه» بود. در این بازی، بازیکن در نقش یک پشه باید به آزار و اذیت مردم بپردازد و آنها را تا مرز جنون کلافه کند. ایدهها و ابعاد فکری این تیم قابل تقدیر است، اما به نظر آنها سعی دارند از یک سطح دانش معمولی، به نتایجی بزرگ برسند که همین امر باعث میشود مشکلاتی در بازیهایشان دیده شود. کمبود کیفیت بصری به خصوص در انیمیشنها و مدلسازیها، مخصوصا در بازی پشه کاملا به چشم میخورد. امیدواریم این تیم با استعداد بتواند پیشرفتهای قابل ملاحظهای از لحاظ علمی و سطح کاری در آینده داشته باشند.
هفت سنگ، نام استودیو خوبی است که بازیهای موفقی را مخصوصا در پلتفرم موبایل عرضه کرده است. برای مثال، شاید با بازی عمو قناد آشنا باشید که حالا در کافه بازار جزو بازیهای پر دانلود و پر بازدید است و واکنش مردم به این محصول ایرانی مثبت بوده است. سخنرانی کوتاه این استودیو بیشتر معطوف به معرفی پیشینهی کاری تیم و محصولات عرضه شده بود.
در تصویر زیر، طرحهای مفهومی و هنری یکی از بازیهای تیم هفت سنگ را مشاهده میکنید که قرار بود برای پلتفرم رایانههای شخصی عرضه شود اما به خاطر سنگینی پروژه و عدم وجود توانایی برای تکمیل آن، هیچ وقت به مرحلهی انتشار نرسید.
اجرای آخر در اولین بخش از روز دوم جشنواره بازیهای مستقل تهران، مربوط به تیم رومبی و بازی بسیار زیبای «بابکان: درهی گمشده» بود. اردشیر بابکان، شخصیت اصلی این بازی اشاره و کلیک، باید در چندین دنیا به ماجراجوییهای خود ادامه دهد و صاحب قدرتهای مختلف شود. اسامی بازی و نمادهای استفاده شده، همگی رنگ و بوی ایران باستان را میدهد اما فضا و تم بازی، مخصوصا ابزارآلات ماشینی که دیده شد، اتمسفر امروزی را با ریشهی فرهنگ ایرانی ادغام کرده است و پیشزمینهی جالب و کارشدهای را ایجاد کرده است. تیم رومبی عملکرد بسیار خوبی دربارهی این پروژه داشتهاند و کاملا از طراحیهای هنری استفاده شده در بازی مشخص است که تا چه حد وسواس برای ساخت این بازی صرف شده است. هنوز تاریخ انتشاری برای این بازی در نظر گرفته نشده است.
پس از اتمام بخش اول و استراحتی یک ربعه، در ساعت ۱۴:۰۰ باز به سالن آمفی تئاتر بازگشتیم تا شاهد برنامهی بعدی جشنواره باشیم. امیر حسین عرفانیان، مدیر وبسایت سیجی آرت به همراه طه رسولی و حسین حسینیان از انستیتو بازیسازی بر روی سن حاضر شدند و هر کدام با یک دستهی پلیاستیشن 3، بازی Little Big Planet 2 را اجرا کردند. آنها از قبل یک مرحلهی جالب در این بازی ساخته بودند که با آن به معرفی انستیتو بازی سازی و مرکز رشد برای علاقهمندان به بازیسازی بپردازند. اجرای بسیار شاد، مفرح و البته آموزنده بود و از طرفی، تیکهها و صحبتهای بامزه و جالب عرفانیان، به گرمی این اجرا افزود.
بیشتر صحبتهای این بخش معطوف به شرایط و مزیتهای ورود به انستیتو بازی سازی بود و اینکه علاقهمندان به بازیسازی، با چه چیزهایی در انستیتو روبه رو میشوند و مراحل آموزش بازیسازی به ترتیب اولویت چگونه خواهد بود.
حسین حسینیان هم در صحبتهای خود، وعدههای زیادی در مورد پیشرفت انستیتو بازی سازی و اضافه شدن بخشهای متنوع و جذاب به آن، ارائه داد که البته، قاطعیت در صحبتهای وی، جدی بودن این تغییرات بنیادی و روبه رشد را نشان میدهد. قرار است نام مرکز رشد بازی سازی به خانهی
بازیهای مستقل
ایران هم تغییر کند.
و البته حسین عرفانیان که بر خلاف چهرهی جدیش در این عکس، با صحبتهای جالب و گفتار باحال خود، طرفداران زیادی در سالن نمایش پیدا کرده است.
با گذشت ساعت، سالن آمفی تئاتر هم شلوغتر از قبل میشد که این نشان میدهد علاقهمندان به برنامههای دوم و سوم بیشتر از ساعات اولیه است.
پس از پایان بخش دوم، سری زدیم به بخش بیرونی سالن آمفی تئاتر تا ببینیم در آنجا چه خبر است و برای حضار چه چیزهای تعبیه شده است. مدتی است که تب و تاب پیکسل آرت در بین افراد مختلف علاقهمند به بازیسازی بیش از قبل شده و این هنرمندان سعی دارند در طرحهایی جالب، بازیهای جدید را با همان ویژگیهای خود، در قالب قدیمی و پیکسلی ترسیم کنند. تعدادی از این آثار در جشنواره حاضر هستند و حتی بخش مسابقهای هم برای آنها در نظر گرفته شده است.
این هم پوستر رسمی مسابقات پیکسل آرت که جایزهی آن یک دستگاه پلیاستیشن 4 است. کاش بلد بودم و شرکت میکردم!
اما به نظر من، مهمترین و مفیدترین بخش کنفرانسهای امروز، صحبتهای امیرحسین فصیحی، مدیر عامل شرکت فن افزار بود. فن افزار را شاید بتوان یکی از موفقترین و البته مشهورترین شرکتهای بازیسازی ایران دانست که با بازی گرشاسپ بر سر زبانها افتادند و این روزها با بازی Shadow Blade و البته Child of morta که در کیک استارتر حتی از سوی یوشیدا، مدیر کل استودیوهای سونی هم حمایت شد، به موفقیتهای خود ادامه میدهد.
فصیحی صحبتهای خود پیرامون محصولات فنافزار را بسیار کوتاه انجام داد و به بحث اصلی پرداخت. موضوع صحبتهای فصیحی در رابطه با رازهای بهترین تیمهای بازیساز در جهان بود. اینکه چه عواملی باعث موفقیت و چه چیزهایی باعث شکست برخی دیگر میشود یا آیا تضمین کیفیت بالای بازی قابل پیشبینی است؟ سوالات زیادی که در نهایت پاسخ آنها به هرچه بهتر شدن کار تیمی و استودیوهای کوچک کمک میکند، توسط فصیحی توضیح داده شد. وی نتایج حاصل شده از یک مطالعهی آماری توسط یک گروه تحقیقاتی که بر روی ۲۷۳ شرکت بازیساز صورت گرفته بود را مورد بررسی قرار داد و به زبانی شیوا و روان، راه درست بازیسازی را که قبل از هر چیزی، رعایت اصول اخلاقی و کاری بود، تشریح کرد و کامل توضیح داد. به قدری این بخش از برنامههای امروز جشنواره خوب بود و همه با دقت گوش میدادند که مدت اجرای آن بیشتر از یک ساعت شد و فصیحی توانست در این فرصت به خوبی موضوع مورد بحث خود را به حضار انتقال دهد.
پس از اتمام اجرای سوم، برنامههای دیگری هم با حضور طه رسولی، حسین حسینیان و دیگر اشخاص تا ساعت ۱۸ انجام شد. در زیر میتوانید گالری تصاویر تهیه شده توسط زومجی در دومین روز کار رسمی جشنواره بازیهای مستقل تهران را مشاهده کنید:
تهیه شده در زومجی
نظرات