Doomsday Vault

بررسی بازی Doomsday Vault

چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۲
مطالعه 4 دقیقه
Doomsday Vault، یک بازی سرگرم کننده و متفاوت است که متاسفانه مشکلات آن سبب شده تا کاربر نتواند تجربه‌ی کاملی را کسب کند.
تبلیغات

در طول سال، شاهد عرضه بازی‌های AAA بزرگی هستیم که هرکدام از آن‌ها دارای یک گیم‌پلی درگیر کننده و جلوه‌های بصری چشم‌نوازی هستند. بااینکه بعضی از آن‌ها در این مسیر شکست می‌خورند، اما برخی دیگر هم می‌توانند یک تجربه فراموش نشدنی را در اختیار مخاطبق قرار دهند. بااین‌حال، بعضی وقت‌ها لازم است تا از این دسته از بازی‌ها فاصله بگیریم و به‌سراغ بازی‌های کوچک و مستقل برویم.

Doomsday Vault

وجود بازی‌های مستقل در صنعت بازی‌های ویدیویی امری ضروری است، زیرا نشان می‌دهد که چه اندازه دیدگاه‌های متفاوتی برای خلق یک بازی وجود دارد و مهم نیست یک بازی AAA یا مستقل را توسعه می‌دهید، اگر ایده‌ها و نوآوری‌های خود را بتوانید به‌ درستی پیاده‌سازی کنید، قطعا یک تجربه‌ی موفق را خلق خواهید کرد. سرویس اپل آرکید با هدف ارائه تجربیات مختلف به کاربران در دسترس قرار گرفت. ازاین‌رو استودیوها و سازنده‌های مستقل این فرصت را پیدا کردند تا دیده شوند.

سرویس اپل آرکید با هدف ارائه تجربیات مختلف به کاربران در دسترس قرار گرفت

فلایت‌لس (Flightless) جزو آن دسته از استودیوهایی است که با Doomsday Vault در سرویس اپل آرکید خودی نشان داده است. Doomsday Vault با اینکه مشکلاتی دارد، اما در حالت کلی تجربه‌ای هرچند کوتاه، اما لذت بخش را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. از نظر داستانی، فلایت‌لس به‌واسطه‌ی Doomsday Vault سعی دارد داستانی ساده، اما سرگرم کننده را روایت کند.

Doomsday Vault

داستان بازی از این قرار است که شرایط اقلیمی زمین در وضعیت خطرناکی قرار گرفته است و در حال نابودی است. شما در نقش قهرمان داستان وظیفه دارید در جریان ۱۰ مرحله، ۱۰ دانه مختلف را در جهان پساآخرالزمانی بازی جمع کنید و آن‌ها را به Doomsday Vault برگردانید. Doomsday Vault از نظر داستانی، بسیار ساده است و فلایت‌لس از آن به‌عنوان یک پیش‌ درآمد برای ورود بازیکن به جهان گیم‌پلی استفاده می‌کند. Doomsday Vault از نظر گیم‌پلی هم اصلا بازی پیچیده و عمیقی نیست.

شما در نقش قهرمان داستان وظیفه دارید در جریان ۱۰ مرحله، ۱۰ دانه مختلف را در جهان پساآخرالزمانی بازی جمع کنید

استودیو فلایت‌لس با ساده‌ترین مکانیسم‌ها و اعمال تغییراتی روی سیستم هدایت کاراکتر، گیم‌پلی را Doomsday Vault را خلق کرده است. در نگاه اول، شاید بازی آنطور که باید و شاید نتواند شما را جذب کند، اما پس از گذشت چند ساعت، حسابی درگیر آن خواهید شد. ساختار گیم‌‌پلی از این قرار است که قهرمان داستان که یک ربات است، باید در ۱۰ مرحله مختلف ۱۰ دانه را پیدا کند. این دانه‌ها سرمایه‌های انسان‌ها برای جلوگیری از نابوید کامل شرایط اقلبیمی هستند.

Doomsday Vault

جدا از این مورد، در هر مرحله مأموریت‌های جانبی یکسانی هم قرار داده شده است که شامل فعال کردن سیستم تهویه گاز کربن و جمع‌آوری مواد مغزی می‌شود. هر دانه‌ای که جمع‌ می‌کنید، مربوط‌به یک میوه یا گیاه می‌شود. همچنین تمامی مراحل در سه منطقه مختلف روایت می‌شوند و با گذر زمان، ویژگی‌ها و مکانیسم‌های جدیدی را یاد می‌گیرید. کمی بالاتر گفته شد که سیستم حرکت کاراکتر به‌گونه‌ای است که نسبت‌به سایر بازی‌های ماجراجویی متفاوت است. محیط روی زمین به چهار جهت اصلی تقسیم‌بندی شده است.

مأموریت‌های فرعی هر مرحله شامل فعال کردن سیستم تهویه گاز کربن و جمع‌آوری مواد مغزی می‌شود

ازاین‌رو بازیکنان تنها در چهار جهت اصلی قادر به حرکت کردن هستند. شاید با خود فکر کنید که این مورد باعث اعصاب خوردی و عدم انعطاف پذیری در طول مراحل می‌شود. این در حالی است که طراحی مراحل و شخصیت اصلی به‌گونه‌ای است که این مورد اصلا شما را اذیت نخواهد کرد. درواقع مکانیسم‌های گیم‌پلی در حالت عادی چیز جدیدی برای ارائه ندارد و ویژگی‌های لباس شما، هم آن‌چنان چیز هیجان‌انگیزی را ارائه نمی‌دهند.

Doomsday Vault

ساده بودن بیش از حد چالش‌ها و مکانیسم گیم‌پلی سبب شده تا بازیکنان از ابتدا تا انتهای بازی چالش خاصی را تجربه نکند

موردی که باعث سرگرمی شما به‌واسطه‌ی گیم‌پلی می‌شود، موسیقی و طراحی‌های بصری بازی است. درواقع موسیقی و طراحی‌های بازی نقش آیتم‌های زینتی برای گیم‌پلی بازی را دارند. فلایت‌لس از طراحی‌های فانتزی و رنگارنگ برای Doomsday Vault استفاده کرده است. یکی الی دو مرحله ابتدایی، طراحی ساده‌ای دارند تا بازیکن با نحوه بازی کردن و مکانیسم‌های بازی آشنا شود، اما رفته رفته مراحل بازی چالش‌های خود را به‌نمایش می‌گذارند.

این در حالی است که اصلی‌ترین مشکل بازی Doomsday Vault، در همین چالش‌ها و مکانیسم‌های گیم‌پلی است. بااینکه سعی شده با مواردی مثل طراحی‌های بصری گیم‌پلی بازی جذاب جلوه دهد و با تمام مشکلاتش سرگرم کننده است، اما ساده بودن بیش از حد آن سبب شده تا بازیکنان از ابتدا تا انتهای بازی چالش خاصی را تجربه نکند. همچنین Doomsday Vault یک بازی کاملا کوتاه است و در مدت زمان تقریبا یک ساعت می‌توانید ۱۰ مرحله آن را کامل کنید. همچنین ساختار بازی و مراحل هم آنطور که باید و شاید ارزشمند طراحی نشده است تا بازیکن را مجبور به تکرار مجدد آن کند.

Doomsday Vault

در شروع هر مرحله هم یک موسیقی آرامش‌بخش برای شما پخش می‌شود که باعث می‌شود به‌صورت مداوم و بدون متوجه شدن گذر زمان، Doomsday Vault را به اتمام برسانید. بااین‌تفاسیر، Doomsday Vault را می‌توان یکی از بازی‌های متفاوت و جدید در میان بازی‌های مستقل دانست، اما مشکلات بازی سبب شده تا تجربه‌ی کاربران آنطور که باید و شاید، ماندگار نشود، اما ارزش یک بار تجربه را دارد و مخاطب را سرگرم می‌کند.

Doomsday Vault

Doomsday Vault

10/8
امتیاز زومجی
استودیو فلایت‌لس با ساخت Doomsday Vault نشان داده که می‌تواند بازی‌های سرگرم کننده‌ای را خلق کند. بااینکه Doomsday Vault در ارائه محتویات کافی و چالش برای کاربران ضعیف عمل کرده است، اما از نظر موسیقی، جلوه‌های بصری و ارائه یک جهان پساآخرالزمانی فانتزی، کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام داده است.

نقاط قوت

  • جلوه‌های بصری بسیار مناسب
  • موسیقی‌های آرامش بخش
  • جهان پسا آخرالزمانی با ساختار فانتزی و بامزه

نقاط ضعف

  • کوتاه بودن بیش از حد و نداشتن ارزش تکرار
  • ساده بودن بیش از حد گیم‌پلی
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات