کپکام اعتبار نشان تجاری Dino Crisis را تمدید کرد
براساس گزارش وبسایت Gamingbolt، شرکت کپکام، سازندهی بازیهایی مانند سری رزیدنت اویل، Street Fighter و Devil May Cry اقدام به تمدید اعتبار نشان تجاری بازیهای داینو کرایسیس (Dino Crisis)، یکی دیگر از مجموعه بازیهای محبوب خود در سبک وحشت و بقا کرده است. لازم به ذکر است که تمدید یک نشان تجاری لزوماً به معنی توسعهی بازیهای جدیدی از آن مجموعه نخواهد بود، اما طرفداران این سری قدیمی همچنان امیدوارتر از قبل خواهند بود.
اولین بازی از سری Dino Crisis در سال ۱۹۹۹ و برای کنسول کلاسیک پلی استیشن منتشر شد. گیم پلی این بازی براساس بازیهای رزیدنت اویل ساخته شده بود و نمایش دوربین و زوایای ثابت آن همگی مشابه بازیهای این مجموعه بودند. به این ترتیب Dino Crisis نیز با استفاده دایناسورها و ایجاد حس تنش و صحنههای وحشت ناگهانی (jump scare) در سبک ترسناک و بقا قرار میگیرد.
علاوهبراین، دو بازی اول از سری Dino Crisis در ماه ژانویه و از طریق GOG در دسترس قرار گرفته بودند. این دو بازی به عنوان بخشی از برنامه جدید Preservation Program این فروشگاه آنلاین به کاربران عرضه میشدند که در تلاش است تا تجربه بازیهای کلاسیک را روی کنسولهای مدرن، ممکن کنند.
به این ترتیب، بازی اول مجموعهی Dino Crisis و دنبالهی آن میزبان قابلیتهای مدرنی مانند بهبودهای quality-of-life روند تجربهی بازی مثل پایداری فنی بیشتر و بومی سازی بهتر و ارتقاء یافته بودند؛ همچنین، برخی آپشنهای کنترلی کنسولهای مدرن امروزی مثل ویژگیهای دوال سنس و کنترلرهای ایکس باکس نیز به آنها اضافه شدند.
داستان بازی اول Dino Crisis حول محور شخصیت پروتاگونیست بازی یعنی رجینا روایت میشود که درحال تحقیق روی یک پروژه فوق امنیتی نظامی است. همزمان با کشف رازهایی از این پروژه توسط رجینا، شرایط به مرور خطرناکتر میشود. پروژهای که در ابتدا قرار بود صرفا یک تحقیق از منبع جدیدی از انرژی پاک باشد.
دنبالهی این بازی نیز در ادامهی همین اتفاقات روایت میشد. کشف این منبع انرژی که در بازی Third Energy نامیده میشود، به کشف قدرت غیرقابل پیش بینی آن منجر میشود. بازیکنان در اینجا درگیر یک عملیات نجات میشوند که در آن باید علاوه بر نجات پرسنل این پروژه، برخی نمونهها و مواد تحقیقاتی را نیز از آنجا خارج کنند.
شباهت بیش از اندازه بازی داینو کرایسیس به بازیهای رزیدنت، برکسی پوشیده نیست؛ تا همین امروز هم خیلیها داینو کرایسیس را نسخه دایناسوری شدهی بازی رزیدنت ایول میدانند. با وجود تمام این شباهتها، بازیهای داینو کرایسیس تفاوتهای عمدهای با بازیهای رزیدنت داشتند و در برخی جنبهها حتی از بازیهای زامبیمحور کپکام هم پیشی میگرفتند. هوش مصنوعی بالاتر دشمنان، حرکات آزادانه دوربین بازی در برخی قسمتها و صداگذاری بهتر و پیشرفتهتر بازی از جمله این تفاوتها بهشمار میآیند. باوجود موفقیت نسخه اول بازی، کپکام در ساخت نسخه دوم سراغ فرمول دیگری میرود؛ تاجایی که نسخه دوم از مجموعه داینوکرایسیس که در سال ۲۰۰۰ روانه بازار میشود، بهجای یک بازی سروایول هارر، یک شوتر آرکید تمام عیار بهحساب میآمد. جدای از تغییر سبک اما از لحاظ فنی نسخه دوم بازی عقبگردی برای مجموعه بود.
درهمینراستا کپکام چندی پیش یک نظرسنجی برگزار کرد و از طرفداران درباره تمایلشان برای احیای مجموعههای قدیمی سؤال کرد. همانطورکه انتظار میرفت، طرفداران Dino Crisis وارد عمل شدند و با شرکت در نظرسنجی، تمایل خود را برای بازگشت این سری محبوب نشان دادند. بعد از آن هم کپکام مجموعهای از نامها و کلمههای مرتبط با آیپیهای مختلف را نشان داده است که نام Dino Crisis بهعنوان یکی از پرتقاضاترین بازیهای آن دیده میشد.
کپکام درحال حاضر عرضهی موفقیت آمیز بازی Monster Hunter Wilds با فروش ۸ میلیون نسخهای آن تنها در عرض ۳ روز از زمان عرضهی بازی را جشن میگیرد. این بازی هماکنون برای پلی استیشن 5، کامپیوتر، ایکس باکس سری ایکس و اس در دسترس قرار دارد.
این شرکت هماکنون روی چندین پروژه مختلف مشغول به کار است که دو مورد از آنها دنبالهای برای بازیهای کلاسیک این استودیو خواهند بود. گفته میشود که یکی از این بازیها از سری Okami و دیگری به مجموعهی Onimusha تعلق دارد.
در پایان نظرات خود را در اینباره با زومجی و سایر کاربران در میان بگذارید.