نویسنده: افشین پیروزی
// چهار شنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۴۵

فعالیت‌های آموزشی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای گسترده‌تر می‌شود

بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، اعلام کرده که قصد دارد فعالیت‌های آموزشی خود را در سراسر کشور گسترده‌تر کند. 

یکی از جنبه‌های فعالیت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، آموزش مواردی مثل بازیسازی است که در جدید‌ترین اخبار منتشر‌شده، به‌گفته محمد حاجی‌میرزایی، این فعالیت‌ها گسترده‌تر خواهند شد و تمرکز آن‌ها از روی تهران برداشته می‌شود. حاجی‌میرزایی در این مورد گفت:

این برنامه برای گسترش فعالیت‌های آموزشی بنیاد و افزایش عدالت آموزشی و تمرکززدایی از تهران صورت می‌گیرد. تلاش کردیم تا فعالیت‌های آموزشی بنیاد را در سراسر ایران گسترش دهیم. این امر که همه بودجه را خرج تهران کنیم از نظر عدالت آموزشی درست نیست و نهادهای بالادستی نیز خواستار گسترش حمایت‌های بنیاد در سراسر کشور هستند. برای پاسخ به این نیاز دو راه حل وجود داشت. یک اینکه به شیوه انستیتوی ملی بازی‌سازی واقع در تهران، در همه شهرها شعبه بزنیم که نه از نظر اجرایی، نه از نظر نیروی انسانی و نه از نظر بودجه چنین اقدامی امکان‌پذیر نیست. بنابراین در کارگروه‌های مختلف و در جلسات هیئت مدیره به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه استفاده کنیم تا هم تصدی‌گری خود را در حوزه آموزش کاهش دهیم و هم بگذاریم بخش خصوصی در این زمینه شکوفا شود، نه این که با بخش خصوصی رقابت کنیم.

وی در ادامه درباره فعالیت‌های آموزشی این نهاد پس از واگذاری امور اجرایی انستیتو به بخش خصوصی گفت:

بنیاد، چارت درسی، استانداردهای آموزشی، کتاب‌های درسی و چارچوب‌ها را تدوین کرده و در این چارچوب از بخش خصوصی دعوت به همکاری می‌کند.

۱۰ سال پیش زمانی که انستیتو ملی بازی‌سازی راه‌اندازی شد، مثل امروز مؤسسات آموزشی در حوزه بازی‌سازی گسترده نبودند. بنابراین بنیاد وارد تصدی‌گری آموزشی شد تا بحث آموزش در حوزه بازی‌سازی مغفول نماند؛ اما حالا بخش خصوصی در کنار دانشگاه‌ها و مراکز آزاد در این حوزه فعالیت می‌کنند. بخش خصوصی خیلی جدی مشغول فعالیت آموزشی شده و این عادلانه نیست که بخواهیم با بودجه دولتی با بخش خصوصی رقابت کنیم. چنین اقدامی زیست‌بوم آموزش بازی‌سازی را نیز از نظر اقتصادی خراب تخریب می‌کند.

حاجی‌میرزایی در ادامه اعلام کرد که انستیتو ملی بازی‌سازی را دپارتمان‌های هنری، فنی و طراحی بازی تشکیل می‌دهند و گفت:

اخیراً دپارتمان روزنامه‌نگاری بازی نیز به انستیتو ملی بازی‌سازی اضافه شده است. در حال حاضر بیشتر ظرفیت این دپارتمان‌ها در تهران فعال است و علاقه‌مندان شهرستانی کمتر می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند. در نتیجه لازم است با حفظ و تقویت دپارتمان‌های فعلی، از ظرفیت آنها برای گسترش استاندارد آموزش بازی‌سازی به سراسر کشور استفاده کنیم.

حاجی میرزایی

اما بخش مهم دیگری از صحبت‌های حاجی‌میرزایی، در رابطه با گسترش فعالیت‌های بنیاد به سراسر کشور بود:

ما از همه آموزشگاه‌هایی که استانداردهای بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای را رعایت کنند حمایت می‌کنیم. هر جایی در کشور که آموزش بازی‌سازی وجود داشته باشد اگر سیلابس‌ها و استانداردهای بنیاد را رعایت کنند، می‌توانند به عنوان شعبه‌ انستیتو ملی بازی‌سازی و تحت این برند به فعالیت بپردازند. بنیاد هم از این مؤسسات حمایت‌های مختلف مالی و معنوی خواهد کرد. حمایت‌هایی که علاوه بر بحث مالی (حمایت مالی در چند سال اول)، شامل حوزه‌هایی مانند معرفی، شبکه‌سازی از آموزش دهنده‌ها، داوطلبان آموزش و شتاب‌دهنده‌ها می‌شود.

در ساختار جدید، دپارتمان‌ها وظایف اصلی خود را حفظ می‌کنند و بر کل ایران نظارت خواهند داشت. این دپارتمان‌ها سیلابس تدوین می‌کنند و کتاب و محتواهای آموزشی به‌روز را در اختیار عموم قرار خواهند داد. همچنین زیرساخت‌های آموزش مجازی را که همین حالا هم ایجاد شده با تمرکز بیشتر گسترش خواهند داد.

در ادامه مشخص شد که آموزش‌های گران‌قیمت، توسط بنیاد حفظ و ارائه خواهند شد:

با مشارکت فعالان صنعتی و استادانی که داریم افراد فعال را برای گذراندن دوره‌هایی مانند دوره آلتو فنلاند به خارج از کشور اعزام می‌کنیم تا بعدها از این افراد برای برگزاری کلاس استفاده کنیم. همچنین سعی داریم سال آینده هر ماه یک فرد تأثیرگذار آموزشی در جهان را به ایران بیاوریم تا تجربه‌ها و دانش خود را به فعالان ایرانی انتقال دهد.

آموزش‌های گران‌قیمت که بخش خصوصی به دلیل عدم سودآوری به آن ورود نمی‌کند را همچنان خودمان دنبال خواهیم کرد. بخش آموزش مبانی که علاوه‌بر سودآوری، می‌تواند مورد استقبال عموم مردم نیز قرار بگیرد نیز با نظارت بنیاد در سراسر کشور تشکیل خواهد شد.

ساختار جدید آموزشی، همچنین ارتباط نزدیکی با نظام همگرا خواهد داشت که چندی پیش معرفی شد:

از دل سیلابس‌ها و ساختاری که تدوین خواهد شد رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه بیرون می‌آید. همچنین این ساختارها می‌توانند مورد استفاده آموزشگاه‌های مختلف وزارت علوم و فنی حرفه‌ای قرار گیرند.

از سوی دیگر افرادی که مهارت‌های بازی‌سازی دارند یا دوره دروس تدوین‌شده را می‌گذرانند، در ساختار همگرا امتیاز کسب می‌کنند و این امتیازات می‌تواند میزان حمایت دریافتی آنها را افزایش دهد.

در نهایت حاجی‌میرزایی توضیحاتش در رابطه با توسعه آموزش را به شکل زیر به پایان برد:

در حال حاضر با چند استان مذاکره کردیم و برای باقی استان‌ها نیز فراخوان خواهیم داد. در قالب یک برنامه ویژه قرار است استادان نخبه دپارتمان‌های فعلی در کمپ‌های یک هفته‌ای به استان‌های مختلف سفر کنند و در این سفرها آموزش تخصصی به بازی‌سازان و استادان استان‌ها داده شود. در نهایت این کمپ‌ها با برگزاری گیم‌جم به پایان خواهد رسید. همچنین طبق این برنامه صندوق‌ها و شتاب‌دهنده‌ها را هم درگیر خواهیم کرد تا برندگان گیم‌جم‌ها بتوانند وارد زیست‌بوم تولید بازی شوند و یک سال پس از آن هم مورد حمایت ساختار همگرا قرار بگیرند.

این سفرهای استانی که هر ماه یک بار برگزار می‌شوند به نوعی با افتتاح انستیتوی شهرستان‌ها (سازمان‌های تحت نظارت انستیتو ملی بازی‌سازی) همراه می‌شود و استادان آموزش‌دیده نیز در این کمپ‌ها در کنار آموزش‌های آنلاین به ارائه خدمات می‌پردازند. همچنین حمایت‌های دپارتمان از مراکز شهرستان‌ها ادامه خواهد داشت و به‌صورت حضوری و غیرحضوری حمایت‌های آموزشی مختلف را در اختیارشان قرار می‌دهند.


اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده