۱۰ بازی برتر با سبکی آخر الزمانی که میتوانید پیش از عرضه Fallout 4 بازی کنید
زمان زیادی تا عرضه بازی مورد انتظار Fallout 4 نمانده و طرفداران بیصبرانه در انتظار قدم زدن در دنیای آخرالزمانی این بازی هستند. با این حال اگر به بازیهای اینچنینی علاقه دارید، با زومجی همراه باشید تا ۱۰ بازی برتر با فضای مشابه فالآوت را معرفی کنیم.
وقتی به واژه آخرالزمان فکر میکنیم، اولین اتفاقی که به ذهنمان میرسد، یک انفجار اتمی عظیم است که اولین تاثیر آن از بین رفتن زندگی است. پس از آن هم بازیهای ویدیویی به ما نشان دادند که باید خود را برای مقابله با موجودات جهش یافته و حتی انسانها آماده کنیم. چرا که در این زمان، همه برای بقا میجنگند و احتمالا دیگر خبری از انسانیت نیست. البته این آخرالزمان دوستداشتنی (البته فقط در بازی!) عوامل دیگری مثل برخورد سیارات به هم یا شیوع یک ویروس نیز دارد که بر اساس تمامی این مسایل بازیهای بزرگی ساخته شده است که همگی سعی دارند تا حس بقا در یک جهان رو به زوال القا کنند. در ادامه مروری بر بازیهای آخرالزمانی خواهیم داشت که میتوانید تا عرضه فالآوت 4 با آنها سرگرم شوید: 









۱- سه گانه S.T.A.L.K.E.R
سازنده: جیاسسی گیم ورلد ناشر: تی اچ کیو / دیپ سیلور سال انتشار: ۲۰۰۷ - ۲۰۰۸ - ۲۰۰۹ پلتفرم: رایانههای شخصی برای مردم کشور اکراین، روز ۲۶ آپریل ۱۹۸۶، یک روز بسیار تلخ به شمار میرود. حادثه اتمی نیروگاه چرنوبیل و خراب شدن یکی از رآکتورهای آن باعث نشت ذرات اتمی و کشته شدن ۱۸ نفر و آلوده شدن مردم منطقه شد که هنوز هم با گذشت سالها اثرات مخرب آن و بیماریهای سرطان در مردم دیده میشود. استودیوی اکراینی جی اس سی گیم ورلد، با الهام از این اتفاق، سه گانه S.T.A.L.K.E.R را ساخت که دنیای پیش و پس از فاجعه چرنوبیل را نمایش میدهند. قسمت اول با نام Shadow of Chernobyl در سال ۲۰۰۷ ساخته شد و وظیفه انتشار آن نیز بر عهده THQ فقید بود. بازی از داستان بسیار عالی بهره میبرد که گیمر نقش «شخص برگزیده» را بازی میکرد و تصمیمات گرفته شده در طول بازی به پایانهای مختلفی منتهی میشدند. سری استاکِر یکی از بازیهایی بود که با انحلال THQ، به دیپ سیلوِر واگذار شد و این کمپانی هم با همکاری سازندگان اصلی بازی قسمت دوم را یک سال بعد از نسخه اول و با عنوان Clear Sky منتشر کرد. داستان بازی پیش از اتفاقات قسمت اول رخ میدهد و گیمر در نقش شخصی به نام «اِسکار» وظیفه خنثی سازی ناهنجاریهای نیروگاه چرنوبیل را بر عهده دارد که البته در این راه شکست میخورد و وقایع قسمت اول بازی آغاز میشوند. قسمت سوم نیز با نام Call of Pripyat در سال ۲۰۰۹ عرضه شد و وقایع قسمت اول را ادامه میداد که انسانها به این نتیجه رسیده بودند که سبب ناهنجاریهای پیش آمده از جانب منطقهای به نام پریپیات است و با اعزام گروهی سعی در رفع مشکلات دارند. تصمیم گیریها در قسمت سوم نیز نقش پررنگی ایفا میکنند و بازی پایانهای مختلفی دارد. به طور کلی مهمترین مولفه سری استاکِر، سختی و واقع گرایانه بودن بازی است و حتی در قسمتهای دوم و سوم بازی باید برای بقا به غذا خوردن شخصیت نیز توجه کنید! تلاش برای بقا به معنای واقعی کلمه در دنیای آخرالزمانی بازی تعریف میشود و هر نبرد ساده یک چالش واقعی به حساب میآید که بدون برنامهریزی، موفقیت در آن تقریبا غیر ممکن است.
۲- NEO Scavenger
سازنده: بلوو باتل گیمز ناشر: بلوو باتل گیمز سال انتشار: ۲۰۱۴ پلتفرم: رایانههای شخصی بازی NEO Scavenger یک اثر کاملا واقعگرایانه است که توسط دانیِل فدور، کارمند سابق بایوویر ساخته شده است. این بازی سعی دارد تا به دور از گرافیکهای فوقالعاده، در تکتک اجزای خود، حس واقعی زندگی در یک فضای آخرالزمانی را نمایش دهد. در Neo Scavenger خبری از سلاحهای متنوع برای رویارویی با آن تهدیدات احتمالی نیست و گیمر نقش یک فرد کاملا معمولی را بازی میکند که شاید مهمترین هدفش پیدا کردن لباسهای بهتر و غذا باشد. البته در این بین شاهد درگیریهای نیز مابین وی و انسانها و موجودات مختلف هستیم که البته دلیل همگی آنها فقط تلاش برای بقا در دنیایی است که دیگر خبری از انسانیت در آن نیست. جالب است بدانید که به لطف همین ایده جالب، بازی توانست بازخوردهای خوبی از منتقدین و گیمرها دریافت کند و به جرات میتوان گفت که در هیچ اثر دیگری از بین رفتن دنیا تا این حد واقعگرایانه نیست.
۳- Metro 2033 - Metro: Last Light
سازنده: 4A گیمز ناشر: تیاچکیو / دیپ سیلور سال انتشار: ۲۰۱۰ - ۲۰۱۳ پلتفرم: پلیاستیشن 3 - پلیاستیشن 4 - ایکسباکس 360 - ایکسباکس وان - رایانههای شخصی سری بازیهای مترو، بر اساس رمانی با همین عنوان که توسط دیمیتری گلاخوفسکی نوشته شده، روایت میشوند. روسیه پس از یک جنگ اتمی به ویرانهای کامل تبدیل شده و ذرات رادیواکتیو مسکو را در برگفتهاند. مردم اندک باقیمانده برای زنده مانده به ایستگاههای متروی شهر پناه بردند و آن را مکانی امن برای خود میدانند. گیمر کنترل شخصیت آرتیوم را در بازی بر عهده دارد که ایستگاه محل زندگی وی توسط موجوداتی اهریمنی به نام Dark Ones مورد حمله قرار گرفته و در حال از بین رفتن است. حال آرتیوم وظیفه دارد تا برای اولین بار از ایستگاه خارج شده و از نیروهای نظامی مستقر در ایستگاه پالیس درخواست کمک کند. در قسمت اول شاهد کشته شدن موجودات سیاه به دست آرتیوم هستیم که در نسخه دوم بازی اشتباه بودن این تصمیم مشخص میشود و متوجه میشویم که دشمن اصلی بشریت این موجودات نبودهاند. مترو یک تفاوت اساسی با بازیهای هم سبک خود دارد و سعی میکند تا اهمیت اتحاد را در یک دنیای آخرالزمانی به تصویر بکشد. اتفاقات رخ داده در بازی آنقدر خوب ساخته و پرداخته شده که میتواند به خوبی گیمر را از لحاظ روحی تحت تاثیر قرار دهد و یک حس انزجار از جنگ را به خوبی منتقل میکند. این مساله در آخرین قسمت از Last Light و زمانی که اندک انسانهای موجود برای مبارزه با دشمن متحد میشوند نمود کاملی پیدا میکند. بازیها در ابتدا برای رایانههای شخصی و کنسولهای ایکسباکس 360 و پلیاستیشن 3 عرضه شد که امسال دیپسیلور نسخه Redux را برای پلیاستیشن 4 و ایکسباکس وان نیز با تغییرات زیاد در گرافیک بازی عرضه کرد.
۴- Wasteland 2: Director's Cut
سازنده: اینکسایل اینترتینمنت / آبسیدیَن ناشر: اینکسایل اینترتینمنت سال انتشار: ۲۰۱۴ پلتفرم: پلیاستیشن 4 - ایکس باکس وان - رایانههای شخصی بازی Wasteland 2 با همکاری استودیو آبسیدیَن (سازنده Fallout: New Vegas) و برایان فارگو (سازنده اصلی بازیهای Fallout 1, 2) ساخته شده و همین مساله کافی است تا با یک اثر نقشآفرینی شبیه به فالآوتهای کلاسیک و با دوربین ایزومتریک (بالا به پایین) روبرو شویم. Wasteland 2 روایتگر داستان تیمی از انسانها است که در سرزمینهای بایِر آمریکای آخرالزمانی برای یافتن قاتل رییس قبیله خودشان تلاش میکنند. این اثر یک نقشآفرینی کلایسک است که دیگر مدتهاست در صنعت بازیسازی شاهد ساخت آثار اینچنینی نیستیم. Wasteland 2 ابتدا به صورت انحصاری برای رایانههای شخصی عرضه شد و همین چند هفته پیش نیز نسخه Director's Cut به همراه تمام بستههای الحاقی، برای کنسولهای پلیاستیشن 4 و ایکسباکس وان نیز ارایه شد که موتور بازی هم به Unity 5 ارتقا یافته و در نتیجه گرافیک بهتری نسبت به نسخه اصلی شاهد هستیم.
۵- Mad Max
سازنده: اوِلانچ استودیو ناشر: کمپانی برادران وارنِر سال انتشار: ۲۰۱۵ پلتفرم: پلیاستیشن 4 - ایکسباکس وان - رایانههای شخصی بازی Mad Max با اقتباس از فیلمی به همین نام، چندی پیش عرضه شد و در بررسی زومجی نیز نمره ۵ را دریافت کرد که آن را به یک اثر متوسط و معمولی تبدیل میکند. با این حال این بازی برای علاقهمندان آثار آخرالزمانی و همچنین سبک رانندگی یک تجربه لذت بخش در کوتاه مدت به حساب میآید. هدف گیمر در این بازی، ساخت بهترین خودرو در کل سرزمینهای اطراف است و در این راه باید با دشمنان نیز مبارزه کند. رانندگی یکی از ارکان مهم بازی است و اکثر اوقات در بیابانهای زیبا مشغول به رانندگی و از بین بردن دشمنان خواهید بود که در این بین انفجارهای عظیم و درگیریهای شلوغ یکی از مولفههای اصلی بازی است. یکی از نکاتی که بازی Mad Max در ارا ئه آن ضعیف عمل میکند، داشتن داستان قوی است و به هیچ وجه حسی که از آثار دیگر این لیست در این زمینه خواهید گرفت را ارائه نمیدهد. ولی گیمپلی مفرح بازی آن را لایق قرار گرفتن در بین بازیهای آخرالزمانی میکند.دانلود ویدیو با رزولوشن 320p | دانلود ویدیو با رزولوشن HD 720
۶- Rage
سازنده: اید سافتویر ناشر: بتسدا سال انتشار: ۲۰۱۱ پلتفرم: پلیاستیشن 3 - ایکسباکس 360 - رایانههای شخصی بازی Rage توسط اید سافتور ساخته شده و داستانی متفاوت از سایر آثار آخرالزمانی و انفجارهای اتمی ارائه میدهد. یک سیاره با زمین برخورد کرده و در نتیجه آن را به یک سرزمین مملو از هیولاهای وحشتناک تبدیل کرده است که در این بین انسانهای بسیار کمی زنده ماندهاند. بازیکن در بازی نقش شخصیتی را ایفا میکند که در جریان اتفاقات رخ داده به شکل فریز شده در یک محفظه مخصوص نگهداری میشد و حال باید در دنیای بیرحم بازی در برابر موجودات جهش یافته و راهزنان برای بقا تلاش کند. رِیج یک اثر اکشن با تیراندازیهای سریع و بیرحمانه است که این خصلت را به خوبی از سری DooM به ارث برده است. تنوع بالای سلاحهای آخرالزمانی، دنیای نسبتا وسیع، استفاده از وسایل نقلیه متعدد و از همه مهمتر گیمپلی خوب بازی عواملی هستند که رِیج را به یک بازی قابل احترام در میان آثار آخرالزمانی تبدیل میکنند. جالب است بدانید که بتسدا اخیرا اعلام کرد برای طراحی سیستم تیراندازی Fallout 4 از اید سافتویر کمک گرفته و هیچ بعید نیست که شاهد گیمپلی تیراندازی مانند بازی Rage در فالآوت 4 باشیم.
۷- Everybody's Gone to the Rapture
سازنده: چاینیز رووم ناشر: بخش سرگرمی سونی سال انتشار: ۲۰۱۵ پلتفرم: پلیاستیشن 4 آخرالزمان همواره به معنای موجودات اهریمنی، نابودی جهان و نبرد برای بقا نیست و هر از گاهی هم ممکن است یک روز بیدار شوید و هیچ کس جز خودتان در دنیا نباشد! این قضیه ایده ساخت بازی Everybody's Gone to the Rapture است که در منطقهای حاشیهای از انگلستان جریان دارد و یک اثر ماجراجویی است که خبری از اکشن و کشت و کشتار در آن نیست و باید سعی کنید از طریق گشت و گذار در محیط و با استفاده از سرنخهای موجود، انسانهای گمشده را پیدا کنید. بازی حس تنها ماندن در یک دنیالی خالی از سکنه را به خوبی منتقل میکند و اگر تمایل دارید این حس را تجربه کنید، این بازی بهترین شبیهساز ممکن است. داستان بسیار غنی بازی و پایان غمانگیز، احساسی و در عین حال ناگهانی آن باعث میشود که سازندگان بازی را برای خلق آن تحسین کنید. گرافیک بازی نیز در یک کلام فوقالعاده است و همواره حس خیره شدن به یک محیط بسیار زیبا را خواهد داشت. لازم به ذکر است که Everybody's Gone to the Rapture توانسته امتیازهای بسیار بالایی نیز به دست بیاورد که نشان از عظمت این بازی دارد.
۸- The Last of Us
سازنده: ناتی داگ ناشر: بخش سرگرمی سونی سال انتشار: ۲۰۱۳ پلتفرم: پلیاستیشن 3 - پلیاستیشن 4 وقتی صحبت از آخرالزمان باشد، شاید هیچ اثری بهتر از شاهکار ناتیداگ و برنده عناوین متعدد بهترین بازی سال ۲۰۱۳ نتواند حس چنین محیطی را القا کند. داستان بازی واقعا بینظیر است و روایتگر زندگی شخصی به نام جوئل است که در شب تولد ۱۲ سالگی دخترش (سارا) ویروسی عجیب در آمریکا شیوع پیدا کرده و مردم را به هیولاهایی بیرحم تبدیل میکند. با مرور زمان روز به روز تعداد آلوده شدگان به ویروس بیشتر میشود و انسانهای اندک باقیمانده نیز در مناطق کاملا محافظت شده زندگی میکنند که جوئل نیز بخش از آنها است و به عنوان یک قاچاقچی فعالیت میکند تا اینکه ماموریت پیدا کردن دختری به نام اِلی به وی محول میشود. پس از پیدا کردن این دختر کوچک، جوئل متوجه میشود که وی به ویروس مرگبار آلوده شده ولی بر خلاف انسانهای دیگر به موجودات اهریمنی تبدیل نشده است. همین موضوع امید را برای یافتن داروی درمان بیماری در دل جوئل روشن میکند و از آن پس داستان حول تلاش وی برای زنده نگه داشتن اِلی روایت میشود. ارتباط بین این دو شخصیت آنقدر عالی ساخته و پرداخته شده که تکتک لحظات آن و حس پدر و فرزند مانندی جوئل و اِلی یکی از بهترین شخصیت پردازیهایی است که در بازیهای ویدیویی دیده میشود. علاوه بر آن گیمپلی عالی و گرافیک بالای بازی نیز باعث میشوند تا The Last of Us به یک شاهکار تمام عیار تبدیل شود. اگر بازی را در زمان خود بر روی کنسول پلیاستیشن 3 تجربه نکردهاید، عرضه نسخه Remastered برای پلیاستیشن 4 این امکان را فراهم میکند که از یکی از بهترین بازیهای تاریخ با گرافیک بهتر لذت ببرید.
۹- Fallout 3
سازنده: بتسدا ناشر: بتسدا سال انتشار: ۲۰۰۸ پلتفرم: پلیاستیشن 3 - ایکسباکس 360 - رایانههای شخصی قسمت سوم از سری بازیهای فالآوت پس از مدتهای بیخبری عرضه شد و یک اثر کاملا متفاوت از قسمتهای پیشین خود ارایه داد. جالبترین بخش بازی بدون شک آغاز آن از دوران نوزادی شخصیت اصلی است و پس از آن هم به گیمر اجازه میدهد تا شخصیت خود را مطابق میل خود طراحی کند. گیمپلی بازی برای اولین بار به شکل ۳ بعدی ساخته شده بود و همانند سری Elder Scrolls امکان تغییر بین زاویه دوربین اول شخص و سوم شخص وجود داشت. گیمپلی بازی آزادی عمل زیادی در اختیار مخاطب قرار میداد و محیطها و شخصیتهای بازی نیز به بهترین شکل ممکن طراحی شده بودند. تمامی این عوامل در کنار داستان آخرالزمانی بازی و همچنین تنوع بسیار بالای ماموریتها باعث شد تا پس از مدتها طرفداران بازیهای فالآوت یک اثر بسیار خوب را تجربه کنند.
۱۰ - Fallout: New Vegas
سازنده: آبسیدیَن ناشر: بتسدا سال انتشار: ۲۰۱۰ پلتفرم: پلیاستیشن 3 - ایکسباکس 360 - رایانههای شخصی فالآوت 3 توانست به خوبی نام این سری را بر سر زبانها بیندازد، ولی این New Vegas بود که آن را به یک بازی واقعی فالآوت تبدیل کرد. یکی از ایراداتی که از قسمت سوم گرفته میشد، شباهت بیشاز حد بازی به سری Elder Scrolls بود و این اثر بیش از اینکه یک بازی از سری فالآوت باشد، همانند یک اسکایریم ولی با سلاحهای گرم بود. به همین دلیل هم بتسدا ساخت نسخه جدید را به آبسیدیَن سپرد که سابقه همکاری در ساخت نسخههای قدیمی تر بازی را داشت و همین امر نیز سبب شد تا در «وگاس جدید» شاهد حس و حال فالآوت گونه و محیط بیرحمتری باشیم که به زیبایی هرچه تمامتر حس زندگی در یک محیط آخرالزمانی را به تصویر میکشد. همچنین بازی به طرز چشمگیری چالش برانگیزتر از قبل شده بود و محیطهای زیادی نیز به آن اضافه شده بودند که در هریک از آنها یک داستان و ماجراجویی جدید انتظار گیمر را میکشید. علاوه بر تمام این مسایل، طنز تلخ نسخههای اولیه فالآوت نیز به خوبی در وگاس جدید مشهود بود. به هر حال تا پیش از عرضه رسمی فالآوت 4 در تاریخ ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان)، بهترین بازیهایی که میتوانید تجربه کنید همین نسخههای پیشین بازی است. معرفی ۱۰ بازی برتر آخرالزمانی در این قسمت به پایان میرسد، نظرات خود را در مورد این مقاله و بازیهای معرفی شده با زومجی در میان بگذارید. گردآوری شده توسط زومجیاسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده