نویسنده: عارف حسین پور
// چهار شنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۰

مایکروسافت: پردازنده‌های جدید فقط با ویندوز ۱۰ کار می‌کنند

در آینده‌ی نزدیک وقتی یک رایانه‌ی شخصی بخرید، خواهید دید که سیستم جدیدتان از ویندوز ۷ یا ۸ پشتیبانی نمی‌کند، چون مایکروسافت به تازگی از یک تغییر مهم در سیاست‌ پشتیبانی از سیستم عامل‌هایش خبر داده است. با زومجی و جزییات این خبر همراه باشید.

سیاست‌های جدید مایکروسافت که برنامه‌های این شرکت برای ارائه‌ی بروزرسانی‌های آتی سیستم‌ عامل‌های قدیمی‌تر را شامل می‌شود، بیان می‌کند که از این به بعد آن دسته از رایانه‌های شخصی که از پردازنده‌های نسل بعدی اینتل، ای‌ام‌دی یا کوالکام بهره ‌می‌برند حتما باید از سیستم عامل ویندوز ۱۰ استفاده کنند.

داشتن حداقل سخت‌افزار مورد نیاز برای اجرای یک سیستم عامل جدید امری طبیعی برای صاحبان رایانه‌های قدیمی است، اما در آینده اوضاع متفاوت خواهد بود؛ مایکروسافت و شرکای تجاری‌اش بیش از این وقت‌شان را برای ساخت سخت‌افزار جدید منطبق با نسخه‌های قدیمی ویندوز تلف نمی‌کنند. در بهترین حالت، برای سیستم عامل‌های قدیمی بروزرسانی منتشر نخواهد شد و در بدترین حالت نیز آنها عملکرد مناسبی بر روی رایانه‌ها نخواهند داشت.

مایکروسافت چند روز پیش با انتشار مطلبی در وب‌سایت ویندوز نوشت:

در آینده که نسل‌ جدید پردازنده‌های سیلیکونی معرفی شوند از آخرین نسخه‌ی ویندوز پشتیبانی خواهند کرد. ویندوز ۱۰ تنها پلتفرمی است که پردازنده‌های سیلیکونی «کابی لیک» (Kaby Lake) اینتل، «۸۹۹۶» کوالکام و «بریستول ریج» (Bristol Ridge) ای‌ام‌دی از آن پشتیبانی خواهند کرد.

البته سیاست‌های جدید مایکروسافت به این معنی نیست که پشتیبانی از ویندوزهای ۷ و ۸.۱ به طور کلی کنار گذاشته می‌شود. انتشار بروزرسانی‌های مختلف برای این دو سیستم‌ عامل به ترتیب تا ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰ (۲۴ دی ۱۳۹۸) و ۱۰ ژانویه ۲۰۲۳ (۲۰ دی ۱۴۰۱) ادامه خواهد داشت، منتها با این شرط که از سخت‌افزارهای قدیمی و هم‌دوره با این سیستم‌ عامل‌ها استفاده کنید.

اسکای‌لیک اولین پردازنده‌ای است که از نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز پشتیبانی نمی‌کند اسکای‌لیک اولین پردازنده‌ای است که از نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز پشتیبانی نمی‌کند

نکته‌ی قابل توجه برای دارندگان رایانه‌های شخصی این است که پردازنده‌ی نسل ششم کمپانی اینتل موسوم به «اسکای‌لیک» (Skylake)، اولین پردازنده‌ای است که از نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز پشتیبانی نمی‌کند.

این تغییر در سیاست‌های مایکروسافت از یک طرف باعث می‌شود تا شرکت‌هایی که در زمینه‌ی ساخت سخت‌افزار فعالیت می‌کنند خوشحال باشند (چون دیگر نیازی نیست برای نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز بروزرسانی‌های پرهزینه منتشر کنند) و از سوی دیگر به فراگیر شدن ویندوز ۱۰ و افزایش تعداد کاربران این سیستم عامل منجر خواهد شد.

مایکروسافت قبلا اعلام کرده که ویندوز ۱۰ آخرین نسخه‌ی ویندوز خواهد بود؛ احتمالا در آینده شماره‌ی جدیدی از ویندوز منتشر نمی‌شود و فقط شاهد ارائه‌ی بروزرسانی‌های متعدد برای این سیستم عامل خواهیم بود. به این ترتیب ویندوز عملا تبدیل به یک سرویس پراستفاده خواهد شد.

ویندوز ۱۰ که در تاریخ ۲۹ جولای ۲۰۱۵ (۷ مرداد ۱۳۹۴) منتشر شد تاکنون عملکرد خوبی را از خود نشان داده و از محبوبیت قابل قبولی نزد کاربران برخوردار است. حتی بازیکن‌ها نیز با ویندوز ۱۰ مشکلی ندارند؛ چندی پیش در خبرها داشتیم که حدود یک چهارم از کاربران استیم از ویندوز ۱۰ استفاده می‌کنند و این سیستم عامل پس از نسخه‌ی ۶۴ بیتی ویندوز ۷ دومین سیستم عامل محبوب در استیم است.

شما می‌توانید بررسی ویدئویی ویندوز ۱۰ در وبسایت زومیت را اینجا مشاهده کنید.

منبع: The Verge


اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده