هوش مصنوعی G-Assist انویدیا ویژگی‌های کاربردی را در اختیار گیمرها قرار می‌دهد

پنج‌شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
پروژه Project G-Assist انویدیا
پروژه Project G-Assist انویدیا بالاخره به دست گیمرها رسیده است تا از پتانسیل هوش مصنوعی برای شخصی سازی تجربه کاربری پی سی گیمینگ استفاده کند.
تبلیغات

انویدیا با پروژه جدید و مبتنی بر هوش مصنوعی Project G-Assist به دنبال تحول و تکامل نحوه‌ی ارتباط و تعامل گیمرها با کامپیوتر از طریق به کارگیری پتانسیل‌های AI است. این ایده که اولین بار در رویداد Computex 2024 با مخاطبان در میان گذاشته شد، در واقع یک دستیار مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی است که از نظر فنی، یک مدل زبانی کوچک یا Small Language Model نامیده می‌شود. این دستیار هوشمند، در قالب رابط کاربری اپلیکیشن رسمی انویدیا با کاربران ارتباط می‌گیرد و هدف از آن، ارتقاء سطح کاربری پی سی گیمینگ با استفاده از امکانات موجود است.

بخشی از قابلیت‌هایی که انویدیا تاکنون برای Project G-Assist به نمایش گذاشته است، شامل تنظیم GPU به صورت Real-Time و در حین بازی است که همه‌ی کارهای آن از طریق فرامین صوتی یا متنی به کامپیوتر منتقل می‌شود.

حالا و با گذشت یک سال از اولین نمایش انویدیا از Project G-Assist، به نظر می‌رسد که روش کار همچنان تغییری نکرده است. این ابزار، نوعی عیب یابی یا پیشنهادات لحظه‌ای و Real-Time را برای گیمرها فراهم کرده است تا از طریق آن گلوگاه‌ها و نقاط ضعف سیستم شناسایی شده و کارکرد آن به بهترین نحو تنظیم شود. این کار از طریق بهینه سازی تنظیمات بازی، اورکلاک GPU در مواقع مورد نیاز و بسیاری از اقدامات دیگر که تنها از طریق یک سری فرمان به دستیار G-Assist انجام می‌گیرند، قابل اجرا خواهد بود.

نکته‌ی فنی حائز اهمیت این است که پروژه G-Assist انویدیا براساس مدل آموزشی مبتنی بر Llama با ۸ میلیارد پارامتر نوشته شده است؛ بنابراین G-Assist یک مدل زبانی بسیار سبک تلقی می‌شود که برای اجرا به صورت لوکال روی سیستم طراحی شده است و به هیچ میزبان مبتنی بر کلاود یا پرداخت حق اشتراکی نیاز ندارد و به صورت رایگان برای هرکسی از اپلیکیشن انویدیا استفاده می‌کند، در دسترس قرار خواهد گرفت.

باتوجه به این که معمولا گیمرها و علاقه‌مندان به سیستم‌های رده بالا تمایل دارند تا عملکرد سیستم خود در بازی‌ها را به صورت چارت و نمودار مشاهده کنند، G-Assist می‌تواند با شناسایی و ثبت داده‌های عددی حاصل از عملکرد سیستم، به کاربران در این زمینه کمک کند. برای این کار کافی است تا از G-Assist درخواست کنید تا خلاصه‌ای از عملکرد سیستم شما را با محوریت آیتم مورد نظر، در قالب یک نمودار ساده و شسته و رفته در اختیار شما بگذارد. پی سی گیمرها از این طریق می‌توانند به سادگی از سطح واقعی عملکرد سیستم خود مطلع شوند و مثلا زمانی که یک بازی به اندازه‌ی مورد انتظار خوب اجرا نمی‌شود، علت آن را عیب یابی کنند.

شما می‌توانید از G-Assist بخواهید تا براساس مشخصات سیستم مورد استفاده، لیستی از تنظیمات داخلی بازی را به شما ارائه کند که می‌توانند در وضعیت بهتر و بهینه‌تری قرار بگیرند. G-Assist می‌تواند دستیار اورکلاک یا آندرولت سیستم شما هم باشد.

درحال حاضر بسیاری از این کارها به صورت دستی قابل انجام هستند، اما با G-Assist، ای پی آی‌های انویدیا و سایر شرکت‌های ترد پارتی می‌توانند بدون نیاز به جستجوی تخصصی در موتورهای جستجو یا انجمن‌ها و اپلیکیشن‌های متعدد و تنها با یک کلیک برای شما قابل استفاده باشند. شما می‌توانید با کلید میان بر Alt+G منوی G-Assist را اجرا کرده و از طریق آن دستور مورد نظر خود را تایپ کنید یا ساده‌تر از آن، با فرمان صوتی از G-Assist درخواست کنید.

انویدیا فهرستی از دستورات کاربردی G-Assist را به کاربران ارائه کرده است که می‌تواند در استفاده‌ی بهتر از آن مفید باشد. توجه داشته باشید که G-Assist یک مدل زبانی SLM است و به صورت لوکال روی سیستم شما اجرا می‌شود؛ بنابراین نباید از آن انتظار داشته باشید که به هرگونه مکالمه‌ی گسترده‌ای پاسخ درست ارائه کند. اما انویدیا وعده داده است تا عملکرد آن را به مرور بهتر کند و ویژگی‌های بیشتری را به آن اضافه کند.

درحال حاضر G-Assist تنها برای پردازنده‌های دسکتاپ قابل استفاده است، اما در آینده برای لپتاپ‌ها نیز عرضه خواهد شد.

در پایان نظرات خود را در این‌باره با زومجی و سایر کاربران در میان بگذارید.

منبع: wccftech

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات