یکی از پرطرفدارترین برندهای لپ تاپ و قطعات کامپیوتری، برند ایسوس است. ممکن است وقتی به سراغ لپ تاپ خود میروید، متوجه شوید که به طور ناگهانی از کار افتاده و روشن نمیشود. علت روشن نشدن لپ تاپ ایسوس گاهی مربوط به یکی از قطعات سختافزاری است. حتی یک مشکل نرمافزاری نیز میتواند باعث روشن نشدن دستگاه شود.
خرابی باتری و آداپتور شارژر
اولین و رایجترین علت روشن نشدن لپ تاپ ایسوس مربوط به خرابی باتری یا خرابی آداپتور شارژر است. در این هنگام وقتی لپ تاپ خود را روشن میکنید، سیستم هیچ واکنشی نشان نمیدهد. بدین صورت که نشانگر پاور روشن میشود، اما صفحه نمایش بالا نمیآید. برای فهمیدن این موضوع باید آداپتور شارژر را به دستگاه وصل کنید:
- اگر نشانگر LED روشن شود، به این معنی است که آداپتور سالم بوده و هیچ مشکلی ندارد. در این صورت مشکل از باتری بوده و باید تعویض یا تعمیر شود.
- اما اگر نشانگر LED هم روشن نشود، به احتمال زیاد آداپتور شما دچار مشکل شده است. در این صورت میتوانید با یک شارژر مشابه، متوجه این موضوع شوید.
مشکل در دکمه پاور
دومین دلیل روشن نشدن لپ تاپ ایسوس، ممکن است ایراد سختافزاری دکمه پاور باشد. بدین صورت که وقتی دکمه پاور دستگاه را فشار میدهید، هیچ عکسالعملی نشان نمیدهد. این مسئله در واقع به مادربرد و برد پاور مربوط میشود. حل این مسئله نیاز به تخصص بالایی دارد؛ به همین منظور، باید لپ تاپ را به نمایندگی اصلی ایسوس یا گارانتی تحویل دهید.
مشکلات بایوس
حتی یک مشکل کوچک نرمافزاری نیز میتواند باعث ایجاد این مشکل شود. البته این موضوع معمولا کمتر پیش میآید. اگر سیستم عامل یا درایورها را به تازگی آپدیت کرده باشید، بعد از آن ممکن است لپ تاپ ایسوس روشن نشود. حتی یک تنظیم اشتباه در بایوس این مشکل را به وجود میآورد. برای حل این مشکل، بهتر است بایوس سیستم را ریست کنید. اگر در این مورد تخصصی ندارید، میتوانید آن را به یک متخصص بسپارید.
خرابی رم
یکی از دلایلی که ممکن است کمتر به آن توجه شود، خرابی ماژول رم است. گاهی اوقات ممکن است رم کامل سوخته باشد یا روی مادربرد جابجا شده باشد. در این صورت اگر دکمه پاور را بزنید، ممکن است هیچ تصویری روی صفحه نمایش دریافت نکنید. یا اینکه با صدای خاصی این مشکل اعلام شود. اگر رم از نوع آنبرد نباشد، میتوانید آن را از سوکت درآورده و دوباره جا بزنید. با این کار به احتمال زیاد لپ تاپ روشن خواهد شد. در غیر این صورت، رم سیستم سوخته و باید آن را تعویض کنید.
مشکلات هارد
اگر هارد لپ تاپ ایسوس آسیب دیده باشد، ممکن است لپ تاپ ایسوس روشن نشود یا در زمان بوت دچار ایراد شود. مواردی مانند ضربه خوردن، نوسانات برقی و ورود گردوغبار، به هارد لپ تاپ آسیب میزنند. یکی از نشانههای خرابی هارد، صداهای غیرعادی به هنگام چرخش هارد دیسک است. حتی ممکن است سیستم هارد را شناسایی نکند که همین باعث روشن نشدن لپ تاپ میشود. در این صورت باید هارد سیستم خود را تعویض کنید.
آسیب دیدن مادربرد یا پردازنده گرافیکی
پرهزینهترین مشکل، آسیب دیدن مادربرد یا پردازنده گرافیکی است. در صورتی که به سیستم ضربه شدید وارد شود، آب وارد برد شده باشد یا حتی بیش از اندازه داغ شده باشد، ممکن است مادربرد آسیب جدی ببیند. اگر پردازنده گرافیکی خراب شود، تصویری روی نمایشگر ظاهر نخواهد شد. در این صورت، پس از فشردن دکمه پاور فقط صدای روشن شدن فن دستگاه را میشنوید.
مشکل نمایشگر
مشکل خرابی فلت نمایشگر ممکن است در لپ تاپ های ایسوس قدیمی به وجود بیاید. در این صورت، وقتی لپ تاپ را روشن میکنید، صفحه نمایش کاملا تاریک است و تصویری دیده نمیشود. ضربه، فشار، فرسودگی و حرارت زیاد به فلت نمایشگر آسیب میرسانند. گاهی اوقات تنها با تعمیر، مسئله حل میشود. اما گاهی اوقات نیاز به تعویض کامل فلت است. حتی با سوختن پیکسلهای نمایشگر یا بخشی از پنل، لپ تاپ ایسوس به هیچ عنوان روشن نمیشود. حل این مشکل تنها با تعویض پنل امکانپذیر است.
سخن آخر
برند ایسوس لپ تاپ های بسیار باکیفیت و قیمت مناسب را عرضه میکند. اما ممکن است حتی با کمترین استفاده نیز دچار مشکلات سختافزاری و نرمافزاری شود. روشن نشدن لپ تاپ ایسوس دلایل مختلفی دارد که در این مطلب به 7 مورد از مهمترین و رایجترین موارد اشاره کردیم. برخی از مشکلات ساده بوده و در خانه به راحتی میتوانید آن را درست کنید.
گاهی اوقات مشکلات پیچیدهتری به وجود میآید که در این صورت به هیچ وجه نباید قطعات لپ تاپ را دستکاری کنید؛ چرا که ممکن است باعث ایجاد آسیبهای دیگر شود. توصیه میکنیم در صورت بروز هر مشکلی، پیش از انجام هر کاری لپ تاپ ایسوس خود را به نمایندگی رسمی ایسوس یا گارانتی تحویل دهید تا افراد متخصص با دانش کافی، مشکل لپ تاپ شما را در کمترین زمان ممکن حل کنند.