تهدید هکرها به افشای اطلاعات پردازنده‌های گرافیکی انویدیا

سه‌شنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸
مطالعه 2 دقیقه
تصویری از کدهای رمزگذاری شده و یک هکر نمادین
یک گروه هکری ادعا کرد که به مدت یک هفته به سرورهای انویدیا دسترسی داشته و در این مدت ۱ ترابایت از اطلاعات محرمانه‌ی آن ها را به‌دست آورده است.
تبلیغات

گروهی که به‌عنوان مسئول حمله‌ی هکری چند روز پیش به سرورهای انویدیا معرفی شده، حالا ازطریق کانال ارتباطی خود اعلام کرده در مدت یک هفته‌ای که به سرورهای انویدیا دسترسی داشته، حجم قابل توجهی از اطلاعات سیستمی پردازنده‌های گرافیگی این شرکت را به‌دست آورده است. گروه $LAPSUS مدعی شده که باوجود تلاش‌های انویدیا برای مقابله با این حمله‌ی هکری، داده‌های ارزشمندی از جمله درایورها و شماتیک فریمور (Firmware) در دسترس آن‌ها قرار گرفته است.

اما نکته‌ی قابل‌توجه این است که $LAPSUS حالا الگوریتم مربوط‌به دور زدن ورژن جدید محدودیت‌های LHR برای پردازنده‌های گرافیکی GA102 و GA104 را به فروش گذاشته که می‌تواند خبر بدی برای گیمرها باشد. کارت‌های گرافیک‌ LHR سری RTX 30 بعد از هجوم ماینرها برای استفاده از پردازنده‌های گرافیکی انویدیا به منظور استخراج رمزارزها معرفی شدند که با اعمال محدودیت در نرخ استخراج ارزهای دیجیتالی، عملاً توجیه اقتصادی آن را از بین می‌برند.

انویدیا مشخصاً به هیچ شکل با این گروه تماس برقرار نکرده و این می‌تواند به انتشار اطلاعات بیشتر در روزهای آتی منجر شود و باتوجه‌به پیام‌هایی که این گروه تاکنون ازطریق تلگرام منتشر کردند، به‌نظر می‌رسد که این روند همین الان هم آغاز شده است.

پیام های تلگرامی گروه هکری LAPSUS$

درحال‌حاضر برخی منابع تأیید کردند که اطلاعات منتشر شده توسط این گروه با ادعای آن‌ها مطابقت داشته و همچنین وعده‌ی افشای داده‌های بیشتری را به مخاطبان داده‌اند. مشخصاً دانلود و استفاده از این داده‌ها به کاربران توصیه نمی‌شود و دلایل واضح آن نیز نیاز به توضیح ندارد.

انویدیا هنوز به‌صورت رسمی تأیید نکرده که سرورهای آن‌ها مورد حمله‌ی هکرها قرار گرفته است، اما پیش از این اعلام کردند که «درحال بررسی یک واقعه» هستند. براساس پیامی که توسط گروه هکرها منتشر شده، انویدیا متقابلاً تلاش کرده تا با هک این گروه اطلاعات به سرقت رفته را کدگذاری کرده و از استفاده‌ی آن جلوگیری کند، بی خبر از آن که این داده‌ها از قبل در نسخه‌های بک‌آپ حفظ شده بود. این گروه ادعا کرده که انویدیا نه‌تنها تمام داده‌های دزدیده شده را رمزگذاری کرده، بلکه توانسته یک باج‌افزار نیز روی سیستم آن‌ها نصب کند.

این هفته سخنگوی انویدیا به نشریه تلگراف اعلام کرده بود که این شرکت مشغول بررسی حمله سایبری احتمالی به سیستم‌های خود است. بر همین‌اساس به‌نظر می‌رسد طی روزهای گذشته انویدیا با مشکل از کار افتادن سیستم‌های داخلی شامل ایمیل و ابزارهای داخلی رو‌به‌رو بوده است. پیش از این شایعه شده بود که روسیه در این حمله دست داشته است اما هنوز سندی در رابطه با این ادعا منتشر نشده است.

در پایان می‌توانید نظرات خود را در این‌باره با زومجی و سایر کاربران در میان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات