ادامه فروش قدرتمند پی سی با وجود همهگیری کرونا و مشکلات دیگر
منطق حکم میکند که با شیوع فراگیر ویروس کرونا و محدودیتها و مشکلات زیادی که در پی این اتفاق ایجاد شده، قسمتهای خاصی از بازار از جمله رایانههای شخصی و کنسولهای بازی بیشتر تحت تأثیر این مشکلات قرار بگیرند و متأسفانه همینطور هم است. بااینحال، تحلیلگران گروه IDC عقیده دارند که بازار بازیهای ویدیویی سالها قبل از شروع پاندمی روند بسیار خوبی را آغاز کرده و این موضوع شامل پلتفرم پی سی هم میشود. آنها معتقدند که روند روبهرشد فروش کامپیوترهای دسکتاپ، لپتاپ و غیره حداقل تا چند سال دیگر ادامه خواهد داشت.
در شرایط فعلی، نرخ عرضهی کامپیوترهای شخصی و مانیتورهایی که به منظور مصارف گیمینگ تولید میشوند، نسبت به وضعیت کلی بازار پی سی با سرعت بیشتری درحال رشد هستند. IDC پیشبینی میکند که آمار فروش لپتاپها و کامپیوترهای گیمینگ از ۴۱.۳ میلیون واحد در سال ۲۰۲۰ به ۵۲.۳ میلیون واحد در سال ۲۰۲۵ افزایش پیدا کند که یک نرخ رشد ترکیبی (CAGR) سالانه ۴.۸ درصد خواهد بود.
دراینمیان، تحلیلگران IDC پیشبینی میکنند که حجم تولید مانیتورهای مناسب مصارف گیمینگ در این مدت از ۱۴.۲ میلیون واحد به ۲۶.۴ میلیون واحد و با نرخ CAGR بالاتر ۱۳.۲ درصد برسد.
احتمالاً چشم انداز پیش روی صنعت پی سی یکی از دلایلی بوده که شرکتهایی مانند Corsair اقدام به رونمایی از اولین مانیتور گیمینگ خود موسوم به Xeneon میکنند. زنون، یک نمایشگر ۳۲ اینچی کوانتوم دات با رزولوشن 2560x1440 است که نرخ نوسازی یا رفرش ریت آن ۱۶۵ هرتز بیان شده است. ضمن اینکه ورود شرکتهای جدیدی مانند NZXT به حوزه فروش کامپیوترهای کاستوم گیمینگ در سال ۲۰۱۷، از نشانههای صحت تحلیلهای IDC در دوران پیش از همه گیری کرونا است. حالا رفتهرفته نامهای بیشتری مانند Meta PC در سال گذشته، به این جمع اضافه میشوند.
اما جنبهی جالب قضیه اینجا است که این شرایط با وضعیت کمبود شدید سیلیکون در جهان همزمان شده است. کمبود عرضهی تراشههای نیمه رسانا و دیگر قطعات الکترونیکی موجب شده تا جمع آوری پیسی در سال ۲۰۲۱ به کاری بسیار سخت و پرهزینه تبدیل شود. فروشگاههای سراسر جهان همواره با اتمام موجودی محصولات پرفروشی مانند کارت گرافیک و کنسولهای بازی مواجه هستند و این موضوع درباره برخی پردازندههای رده بالا و حتی منبع تغذیه سیستمها نیز صدق میکند.
رایان ریث، آنالیزور گروه IDC در اینباره میگوید:
«در شرایطی که کمبود جهانی عرضهی سختافزار گیمینگ (شامل پیسی، کنسول، مانیتور و...) همچنان ادامه دارد، فروش این محصولات نیز همینطور رو به افزایش است. برخی کارشناسان عقیده دارند که با عادی شدن شرایط در نقاط مختلف جهان، این روند روبهرشد متوقف خواهد شد، اما ما اینطور فکر نمیکنیم.»
بازار پیسی و مانیوترهای گیمینگ از نظر ارزش دلاری در سال ۲۰۲۰ آماری بالغ بر ۴۳ میلیارد دلار را به ثبت رساندند که انتظار میرود این میزان تا ۲۰۲۵، سالانه ۷ درصد رشد داشته و به سقف ۶۰ میلیارد دلار برسد. همچنین IDC پیشبینی میکند که قیمت متوسط یک کامپیوتر گیمینگ در این مدت از ۹۲۵ دلار به ۱۰۰۷ دلار برسد که وقتی در یک بازه ۴ ساله به آن فکر میکنیم، چندان بد بهنظر نمیرسد. ازطرفی گفته میشود قیمت مانیوترها در این مدت تقریباً ثابت مانده و در برخی موارد با کاهش هم مواجه میشود. بهطوری که به عقیدهی ASP، قیمت متوسط این محصولات از ۳۳۹ دلار به ۳۰۹ دلار در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید.
باید دید که تحلیلهای IDC تا چه حد به واقعیت نزدیک خواهد بود. البته در این بررسی از احتمال گسترش کاربرد تکنولوژی OLED و مینی LED در مانیتورهای گیمینگ صحبتی نشده است؛ حتی ممکن است تا سال ۲۰۲۵، از پنلهای میکرو LED نیز بهطور گسترده در این حوزه استفاده شود که ضمن رقابت با کیفیت نمایشگرهای OLED، نقاط ضعف این پنلها مانند ایجاد هالههای دائمی یا اصطلاحاً سوختن تصویر در نمایشگر را ندارند.
صرفنظر از این موضوع، این امر تأیید دیگری بر زنده و پررونق بودن بازار پی سی گیمینگ و ادامهی این روند در آیندهی نزدیک است. در پایان شما هم میتوانید نظرات خود را در اینباره با زومجی و سایر کاربران در میان بگذارید.
نظرات