تحلیل‌های جدید ادعا می‌کنند پلی استیشن ۶ با تکیه بر معماری RDNA 5 به توان محاسباتی نزدیک به ۸۰ ترافلاپس در محاسبات FP32 دست پیدا می‌کند. چنین رقمی روی کاغذ این کنسول را بالاتر از کارت گرافیک RTX 5080 با توان ۵۶.۳ ترافلاپس قرار می‌دهد؛ اما بازبینی دقیق فرمول‌های فنی نشان می‌دهد خطایی جدی در محاسبات رخ داده است.

به‌گزارش TweakTown و بر پایه تحلیل رسانه‌ی GameGPU، کنسول آینده سونی به یک پردازنده‌ی گرافیکی بر پایه‌ی معماری RDNA 5 مجهز خواهد بود. مشخصات افشاشده‌ی پیشین از وجود ۵۴ واحد محاسباتی (CU)، رابط حافظه‌ی ۱۶۰ بیتی از نوع GDDR7 و توان مصرفی هدف ۱۶۰ وات حکایت داشتند که در عمل حدود ۵۲ واحد محاسباتی فعال در بازه‌ی فرکانسی ۲.۶ تا ۳.۰ گیگاهرتز ارائه می‌دهند.

رسانه‌ی GameGPU مدعی شده بود که قابلیت Dual Issue در معماری RDNA 5 می‌تواند توان محاسباتی را دو برابر کند و به ۶۸ تا ۸۰ ترافلاپس برساند؛ رقمی که کنسول بازی را بالاتر از یک کارت گرافیک مجزای ۱٬۶۰۰ تا ۱٬۷۰۰ دلاری قرار می‌دهد. با این حال تخمین اولیه‌ی ۳۴ تا ۴۰ ترافلاپس از پیش ویژگی اجرای دوگانه‌ی FP32 را در دل خود محاسبه کرده است و دو برابر کردن دوباره‌ی آن یک خطای بنیادین به شمار می‌رود.

سایر پیش‌بینی‌های مطرح‌شده مانند عملکرد ۷۰ تا ۱۰۰ درصد سریع‌تر نسبت به RX 9070 XT در پردازش رهگیری پرتو (ری تریسینگ) یا بهبود ۳۵ تا ۵۰ درصدی از طریق فناوری ارتقای تصویر PSSR 3 صرفا تخمین‌های آماری هستند و نباید آن‌ها را اطلاعات رسمی یا افشاشده تلقی کرد. به نظر شما توان پردازشی واقعی کنسول‌های نسل بعد در مقایسه با کامپیوترهای شخصی گیمینگ چقدر خواهد بود؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.