دنیای فانتزی و خیال‌انگیز Fable میزبان هزار شخصیت غیرقابل‌بازی است که تک‌تک آن‌ها توسط توسعه‌دهندگان استودیوی پلی‌گراند گیمز به‌صورت دستی طراحی شده‌اند. این رویکرد اما از ابتدا در دستور کار تیم سازنده قرار نداشت.

به‌گزارش گیمزرادار، رالف فالتون، کارگردان بازی درباره سیستم «جمعیت زنده» توضیح داد که این سیستم شامل روستاییان، صاحبان کسب‌وکار، ولگردها، مجرمان و افرادی می‌شود که ممکن است به شریک زندگی بازیکن تبدیل شوند. هرکدام از این شخصیت‌ها اخلاق و نیازهای کاملا متفاوتی دارند:

«ما تک‌تک جزئیات هر شخصیت را خودمان انتخاب کردیم تا به شخصیتی تبدیل شود که بتوانید آن را بخوانید و از بالا تا پایین منطقی باشد.»
- رالف فالتون

برخی از این شخصیت‌ها ممکن است وقتی بازیکن ثروتمند می‌شود، جذب جیب پرپول او شوند؛ در حالی که برخی دیگر دماغشان را بالا بگیرند و بازیکن را آدمی فخرفروش خطاب کنند. این تنوع رفتاری نتیجه مستقیم طراحی دستی است.

insider-gaming.com

فالتون در ادامه توضیح داد که استودیو ابتدا ابزاری برای تصادفی‌سازی در اختیار داشت که می‌توانست یک شخصیت را به‌صورت خودکار تولید کند. او این ابزار را وسیله‌ای عظیم برای صرفه‌جویی در نیروی کار توصیف کرد و افزود:

«چیزی که متوجه شدیم این بود که آن‌ها دیگر چندان منطقی نبودند.»
- رالف فالتون

تصادفی‌سازی جمعیت زنده اغلب به ناسازگاری میان ظاهر و رفتار شخصیت‌ها منجر می‌شد. نمونه‌هایی مانند یک قصاب گیاه‌خوار یا آرایشگری با مدل موی نامناسب از این دست ناهماهنگی‌ها بودند.

رویکرد دستی به پلی‌گراند گیمز اجازه داد جوامعی بسازد که بر پایه منطق دنیای واقعی و اندکی جذابیت افسانه‌ای شکل گرفته‌اند. این روش طراحی دستی قرار است مفاهیمی مانند ازدواج، طلاق و روابط عاطفی ناپایدار را در بازی جذاب‌تر کند. حدود ۱۵ تا ۲۰ ساعت زمان برای اتمام داستان اصلی Fable نیاز دارید؛ اما اگر آن را مانند یک شبیه‌ساز زندگی دنبال کنید، می‌توانید به‌معنای واقعی کلمه تا ابد بازی کنید.