کاربران از مشکل فنی استیم ماشین و خطای GPU خبر می‌دهند

شنبه 13 تیر 1405 - 16:30
مطالعه 2 دقیقه
نمای نزدیک از پنل جلویی استیم ماشین با نورپردازی خطی آبی و درگاه‌های USB
برخی خریداران استیم ماشین از کار افتادن کامل دستگاه خود را با دریافت کد خطای قرمز رنگ گزارش دادند.
تبلیغات

استیم ماشین شرکت ولو که به تازگی برای پیش‌خریداران ارسال شده‌اند، با گزارش‌هایی از خرابی سخت‌افزاری مواجه شده‌اند. یکی از کاربران ردیت اعلام کرد دستگاهش پس از یک به‌روزرسانی کاملا از کار افتاده است.

به‌گزارش گیمینگ‌بولت، این مشکل نخستین بار توسط دیجیتال فاندری رصد شد. کاربر مورد نظر پس از مدتی اجرای بازی No Man's Sky متوجه یک به‌روزرسانی شد و پس از نصب آن، دستگاه دیگر روشن نشد.

نشانگر ال‌ای‌دی روی بدنه استیم ماشین، کدهای خطای مختلفی را نمایش می‌دهد. قرمز شدن کامل نوار به معنای داغ شدن بیش از حد سیستم است. در این مورد خاص، روشن شدن چراغ قرمز در نیمه دوم نوار، طبق وب‌سایت پشتیبانی استیم، نشان‌دهنده خرابی واحد پردازش گرافیکی یا GPU است.

سایر کدهای خطا شامل چشمک زدن چراغ قرمز در بخش چهارم به معنای شناسایی نشدن رم و چشمک زدن در بخش دوم به معنای شناسایی نشدن حافظه اس‌اس‌دی است. هنوز مشخص نیست این مشکل ریشه نرم‌افزاری دارد و با نصب دوباره استیم‌اواس حل می‌شود یا یک نقص سخت‌افزاری فراگیر است.

کاربران ردیت این نشانگر را «خط قرمز مرگ» نامیده‌اند. این عنوان کنایه‌ای به «حلقه سرخ مرگ» کنسول ایکس‌باکس ۳۶۰ است که با چراغ‌های چشمک‌زن دور دکمه پاور، خرابی عمومی سخت‌افزار را اعلام می‌کرد. آن نام نیز خود ارجاعی به «صفحه آبی مرگ» ویندوز بود.

استیم ماشین پیش از این نیز به دلیل قیمت‌گذاری مورد انتقاد قرار گرفته بود. ولو ماه گذشته تایید کرد مدل پایه با ۵۱۲ گیگابایت حافظه ۱۰۴۹ دلار و بهترین مدل با ۲ ترابایت حافظه ۱۳۴۹ دلار قیمت دارد. پیر-لوپ گریفایس، مهندس ولو، در توضیح این قیمت‌ها گفت:

«ببینید، هیچ قراردادی در کار نیست؛ هیچی. این شرکت‌ها هر ماه یک قیمت به ما می‌دهند و می‌گویند می‌توانید این تعداد بخرید، یا قبول کنید یا نه. و اگر نه بگوییم، دیگر هرگز با ما صحبت نمی‌کنند.»

شرکت ولو هنوز واکنش رسمی به این گزارش‌های خرابی نشان نداده و گستردگی این مشکل همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

تبلیغات

نظرات