کنسول دستی پلی استیشن میتواند بازیهای PS5 را اجرا کند؟
در حالی که گزارشهای پیشین حاکی از آن بودند که کنسول قابل حمل شایعهشده پلی استیشن ۶ قادر خواهد بود بازیهای پلی استیشن ۵ را – گرچه با وضوح تصویری پایینتر – اجرا کند، شایعه جدیدی به گوش میرسد که سطح این سازگاری را فراتر از حد تصور اولیه توصیف میکند.
براساس پست منتشرشده در انجمن NeoGAF، کاربری با نام Kepler که پیشتر بهدرستی فاش کرده بود کنسول پلی استیشن ۵ پرو از ویژگیهایی برگرفته از معماری RDNA 4 بهره میبرد، مدعی شده است که کنسول دستی پلی استیشن ۶ از منظر باینریهای شیدر با پلی استیشن ۵ سازگار است.
در صورت صحت این موضوع، احتمالا نیازی نخواهد بود که توسعهدهندگان اقدامات خاصی برای اجرای بازیهای پلی استیشن ۵ روی این کنسول انجام دهند؛ چراکه بازیها بهصورت پیشفرض و بدون نیاز به کامپایل مجدد، قابل اجرا خواهند بود. با این حال Kepler خاطرنشان کرده است که اجرای بازیها بدون بهینهسازی ممکن است عملکرد ایدهآلی به همراه نداشته باشد و توسعهدهندگان احتمالا باید برای رسیدن به نرخ فریم روانتر، اقدام به بهینهسازیهای جزئی کنند.
این اطلاعات با گزارشهای قبلی همراستا هستند؛ گزارشهایی که عنوان کرده بودند این کنسول دستی از یک سیستم روی تراشه (SoC) مبتنی بر فناوری ساخت سه نانومتری بهره میبرد و توان مصرفی آن به حدود ۱۵ وات میرسد. این میزان توان مصرفی نسبتا پایین محسوب میشود، اما با درنظرگرفتن پیشرفتهای نوین در زمینه ساخت تراشهها، انتظار میرود این SoC عملکرد نسبتا توانمندی داشته باشد. Kepler در ادامه بیان کرده است که قدرت پردازشی این دستگاه احتمالا چیزی میان کنسولهای پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری اس خواهد بود.
همچنین طبق این گزارش، تراشه مورد استفاده در نسخه قابل حمل پلی استیشن ۶ با نمونه موجود در کنسول خانگی آن متفاوت خواهد بود. این SoC بهطور ویژه برای عملکرد در ولتاژ پایین طراحی شده است تا راندمان انرژی بالاتری در محیطهای قابل حمل داشته باشد.
با اینکه سونی هنوز بهطور رسمی هیچگونه تأییدی بر ساخت نسل جدید کنسول پلی استیشن ارائه نکرده است، اما در سال ۲۰۲۲ طی فرآیند بررسی خریداری شرکت اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت، بیانیهای از سوی سونی منتشر شد که در آن به عرضه احتمالی کنسول بعدی خود پس از سال ۲۰۲۷ اشاره کرده بود. در همان بیانیه نگرانیهای سونی از احتمال عدم دریافت بازیهای مجموعه Call of Duty برای کنسولهای خود نیز مطرح شده بود.
با نگاهی به سابقه عرضههای سونی، میتوان دید که این شرکت از زمان عرضه نخستین پلی استیشن تا پلی استیشن ۳، بهطور میانگین چرخهای پنج ساله را برای نسلهای مختلف خود در نظر میگرفت. با این حال پلی استیشن ۴ در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و عملا طولانیترین فاصله زمانی تا آن زمان (یعنی هشت سال) میان دو نسل ایجاد شد. این روند از آن زمان به بعد به عرف تبدیل شد؛ بهگونهای که پلی استیشن ۵ نیز حدودا هشت سال پس از پلی استیشن ۴ عرضه شد.
اگر شایعات پیرامون عرضه یک کنسول دستی همزمان با عرضه پلی استیشن ۶ صحت داشته باشند، این موضوع میتواند به منزله بازگشت سونی به بازار کنسولهای قابل حمل پس از حدود یک دهه غیبت تلقی شود؛ غیبتی که عمدتا در پی عدم موفقیت تجاری کنسول پلی استیشن ویتا رقم خورد.
بیشک هدف سونی در چنین بازگشتی، تکرار موفقیت کنسول محبوب پلی استیشن پرتابل خواهد بود؛ آن هم در شرایطی که رقابت در بازار کنسولهای دستی بهشدت بالا رفته و دستگاههایی نظیر استیم دک، Asus ROG Ally، نینتندو سوییچ ۲ و حتی پروژههای احتمالی مایکروسافت در این عرصه حضور دارند. لطفا برای دریافت اطلاعات رسمی و تکمیلی در آینده با زومجی همراه باشید.
منبع: GamingBolt