اتحاد انجمن مصرفکنندگان اروپا برای مبارزه با لوت باکس ها
انجمن مصرفکنندگان از کشورهای متعدد یک اتحاد تشکیل دادهاند و پشتیبانی خود از گزارش اخیر انجمن مصرفکنندگان نروژ (NCC) را اعلام میکنند. این انجمن باور دارد که لوت باکسها طراحی فریبنده و ناسالمی دارند که سلامت روان کودکان را هدف قرار میدهند. همچنین ساختار آنها اعتیادآور است و مصرفکننده را به دام میاندازد.
سالها است که بحث دربارهی لوت باکسها و مشکلات قانونی آنها در جریان است. ولی تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است. این کمپین اخیر اما از چند جهت حائز اهمیت است. نخست اینکه تعداد کشورهای شرکت کننده در آن بسیار است و در ادامه اینکه تحقیقات دقیق و علمی صورت گرفته است.
گروه معترضان بهطور مشخص بازیهای FIFA 22 و Raid: Shadow Legends را مورد بررسی قرار دادهاند. آنها به این نتیجه رسیدهاند که هر دو بازی انبوهی از حقهها و ترفندهای ناسالم را به کار بردهاند تا مصرفکننده را در بازی نگه دارند و او را ترغیب به خریدهای درون برنامهای کنند. مصرفکنندگان نیز در جهت دریافت جوایز اقدام به خرید میکنند. غافل از اینکه شانس آنها برای دریافت آن آیتم بهخصوص بسیار ناچیز است. این چرخهی معیوب مدام در حال تکرار شدن است.
الکترونیک آرتز تنها در سال مالی گذشته بیش از یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار درآمد از لوت باکسهای آلتیمیت تیم داشته است
به نقل از گزارش این گروه معترض، دلایلی که لوت باکسها را به ابزاری ناسالم بدل میکنند، بدین شرح است:
- طراحی فریبنده و اغواگر
- تکنیکهای تبلیغات هجومی برای به حداکثر رساندن فروش و سودآوری
- عدم ارائهی توضیحات یا توضیحات ناکافی در خصوص سازوکار سیستم لوت باکس و شانس برنده شدن
- استفاده از الگوریتمهای غیرشفاف
- استفادهی چند لایه از پولهای مجازی درون بازی برای مخفی کردن ارزش واقعی آیتمها به پول واقعی
- غیرمنطقی و تقریباً غیرممكن بودن تجربهی بازیهای به اصطلاح F2P به واسطهی نیاز به گرایند کردن بی پایان و طاقتفرسا
- امکان از دست رفتن آیتم و محتوا در هر زمان
- هدف قرار دادن کودکان و انجام آزمایشهای تحقیقاتی به واسطهی لوت باکسها روی آنها
همانطور که مشاهده میکنید، لوت باکسها بحثهای فراوانی را به راه انداختهاند. این مکانیک ناسالم و آزاردهنده گاهاََ با قمار مقایسه شده است. بهعنوان مثال همین اواخر عرضهی Diablo Immortal بهدلیل در بر داشتن لوت باکس در کشورهای هلند و بلژیک ممنوع اعلام شد. همچنین EA بهدلیل فروش لوت باکس در سال ۲۰۲۰ محکوم به پرداخت هفتهای ۵۰۰ هزار دلار به دولت هلند شده بود. البته این محکومیت در سال ۲۰۲۲ ملغی شد. چرا که مقام ارشد قضایی هلند آن را ناعادلانه دانسته بود.
در حال حاضر مشخص نیست که بالأخره لوت باکسها طبق قوانین نوعی از قمار به حساب میآیند یا خیر. باید دید عاقبت چه خواهد شد. آیا این اتحاد صورت گرفته در بین انجمنهای مصرفکنندگان راه به جایی خواهد برد یا خیر؟ باتوجهبه سودآوری بالای لوت باکسها، بعید است که اتفاق خاصی در این زمینه رخ دهد.
نظر شما در این خصوص چیست؟ موافق حذف لوت باکسها هستید؟ لطفاً دیدگاههای خود را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.