جزییات جدید سرویس گوگل Stadia؛ قیمت، تاریخ انتشار و بازیها
پلتفرم استریم Stadia اولینبار اسفند سال گذشته توسط گوگل معرفی شد و حال پس از گذشت چند ماه، این غول دنیای فناوری در جریان رویدادی، اطلاعات تکمیلی جذابی از این سرویس بهاشتراک گذاشته است. در این رویداد که Google Stadia Connect نام داشت، مواردی مثل قیمت Stadia، تاریخ انتشار تقریبی آن و همینطور بازیهایی که در ابتدا از این سرویس پیشتیبانی خواهند کرد، رونمایی شدند. در ادامه میتوانید مراسم کامل امشب را تماشا کنید و در ادامه هم جزییات مختلف ارائهشده در آن را بخوانید:
زمان انتشار و قیمت Stadia
سرویس Stadia برای اولینبار، نوامبر ۲۰۱۹ (آبان/آذر ۹۸) در دسترس قرار خواهد گرفت. این سرویس قرار است دارای دو نسخه حرفهای (Pro) و پایه (Base) باشد که در ادامه بهتفصیل جزییات آنها را مرور خواهیم کرد اما افرادی که قصد داشته باشند اولین کاربران استیدیا باشند، باید نسخه Founder این سرویس را خریداری کنند؛ نسخهای که ۱۲۹.۹ دلار قیمت خواهد داشت و با خرید آن و بهنوعی حمایت از این پروژه استریم گوگل، از مزایای زیر بهرهمنده خواهید شد:
- کنترلر محدود طرح Night Blue استیدیا که تصویر آن در بالا قابل مشاهده است
- Chromecast Ultra که در حالت عادی بهتنهایی ۷۰ دلار قیمت آن است
- سه ماه اشتراک سرویس استیدیا پرو
- قرار گرفتن در گروه اولین افرادی که Stadia Name دریافت میکنند
- Buddy Pass سهماهه که اجازه میدهد برای سه ماه استیدیا را بهرایگان به یکی از دوستانتان هدیه دهید و باهم از مزایای آن بهره ببرید
اما اگر قصد خرید نسخه Founder را ندارید و نمیخواهید جزو اولین افرادی باشید که به سرویس استیدیا دسترسی پیدا میکنند، گوگل قرار است در سال ۲۰۲۰ جزییات بیشتری از زمان انتشار عمومیتر این سرویس را ارائه کند. اما پیش از آن، بهتر است با نسخههای پایه و حرفهای این سرویس آشنا شویم:
مشخصات نسخه پایه (Base) استیدیا
نسخه پایه استیدیا که قرار است در تاریخ نامشخصی از سال ۲۰۲۰ در دسترس قرار بگیرد، در اصل سادهترین طرح رایگان از این سرویس است که برای استفاده از آن، نیاز به پرداخت هزینه اشتراک ثابت نخواهید داشت و فقط باید بازیهایی را که دوست دارید، خریداری و با ویژگیهای زیر، آنها را بازی کنید:
- اجرا در نهایتا رزولوشن 1080p و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه
- امکان خرید و نگهداری مادامالعمر بازیها
- امکان اجرا ازطریق مرورگر کروم روی کامپیوتر و همینطور اجرا روی گوشیهای پیکسل 3 یا پیکسل 3a (فهرست گوشیها در آینده گستردهتر خواهد شد)
مشخصات نسخه حرفهای (Pro) استیدیا
اما نسخه پرو سرویس استیدیا که نسخه اولیه Founder هم شامل طرحی سهماهه از آن میشود، بهصورت مستقل قیمتی معادل ۹.۹۹ دلار برای هر ماه خواهد داشت. این نسخه علاوهبر داشتن تمام مزایای حالت پایه، امکان اجرای حرفهایتر بازیها را فراهم میکند؛ به طوریکه کاربران قادر خواهند بود بازیها را روی نهایتا رزولوشن 4K، نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه و همینطور با پشتیبانی از HDR اجرا کنند. علاوهبر این مدل حرفهای سرویس مثل اشتراکهای پلیاستیشن پلاس یا ایکسباکس لایو گلد، در بازههای معینی بازیهای رایگانی را برای کاربران در نظر میگیرد و تا زمانیکه عضو نسخه حرفهای استیدیا باشید، قادر خواهید بود این بازیها را تجربه کنید.
علاوهبر این، مدل حرفهای سرویس برای مدت محدودی به بازیکنان اجازه تجربه بازی Destiny 2 را خواهد داد که شامل نسخه اصلی و تمام محتویات منتشرشده برای آن میشود و همینطور امکان انتقال شخصیت از نسخههای پیسی و ایکسباکس وان (هنوز پلیاستیشن 4 تایید نشده است) به این نسخه وجود خواهد داشت.
بازیهای استیدیا
گوگل اعلام کرده که ۲۰ ناشر مختلف، با این شرکت در پروژه استیدیا همکاری خواهند کرد و بازیهایشان را ازطریق این سرویس در دسترس قرار خواهند داد. در فهرست زیر میتوانید اسامی این شرکتها و بازیهایی تاییدشده از آنها برای استیدیا را مشاهده کنید:
- باندای نامکو با بازی Dragon Ball Xenoverse 2
- بتسدا با بازیهای DOOM Eternal ،DOOM 2016 ،Rage 2 ،The Elder Scrolls Online ،Wolfenstein: Youngblood
- بانجی با بازی Destiny 2
- کپکام
- کتسینک با بازی Get Packed
- کدمسترز با بازی GRID
- دیپ سیلور با بازی Metro Exodus
- درول با بازی Thumper
- الکترونیک آرتز
- جاینتس سافتور با بازی Farming Simulator 19
- استودیو لارین با بازی Baldur’s Gate 3
- انوی گیمز با بازی Power Rangers: Battle for the Grid
- راکاستار
- سگا با بازی Football Manager
- SNK با بازی Samurai Shodown
- اسکوئر انیکس با بازیهای Final Fantasy XV - Tomb Raider Definitive Edition ،Rise of the Tomb Raider ،Shadow of the Tomb Raider
- 2K با بازیهای NBA 2K ،Borderlands 3
- تکیلا ورکس با بازی Gylt
- برادران وارنر با بازی Mortal Kombat 11
- THQ با بازی Darksiders Genesis
- یوبیسافت با بازیهای Assassin’s Creed Odyssey ،Just Dance ،Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint ،Tom Clancy’s The Division 2 ،Trials Rising ،The Crew
در بین این بازیها، Gylt اثری جالبتوجه است؛ چرا که بهصورت انحصاری برای پلتفرم استیدیا توسط استودیو تکیلا ورکس ساخته میشود. این بازی تجربهای تأثیرگذار در سبک ماجراجویی و پازل معرفی شده و در ادامه میتوانید تریلر معرفی آن را تماشا کنید:
مشخصات کنترلرهای استیدیا
اما گوگل برای سرویس استریم خود کنترلرهای انحصاری هم طراحی کرده است. در نسخه Founder این سرویس یک کنترلر با طرح خاص قرار خواهد داشت اما اگر حتی قصد خرید این نسخه را نداشته باشید، میتوانید کنترلرهای استیدیا را با قیمت ۶۹ دلار خریداری کنید. این کنترلرها فعلا در سه رنگ سفید، مشکی و طرح Wasabi معرفی شدهاند و ویژگیهایی چون WiFi داخلی برای اتصال مستقیم به بازیها، کلیدهایی برای ضبط فوتیج از بازیها و دسترسی به Google Assistant، درگاه ۳.۵ میلیمتری برای اتصال هدست، پورت USB-C برای شارژ کنترلر و پشتیبانی از امکان استفاده به شکل سیمی دارند.
سیستم موردنیاز برای استفاده از استیدیا
با اینکه در جریان رویداد امشب اطلاعات خیلی جدیدی در مورد مشخصات موردنیاز برای استفاده از استیدیا ارائه نشد، اما گوگل پیش از این جزییاتی در اینباره ارائه کرده است. بهعنوان یک سرویس استریم، برای استفاده از استیدیا شما اولا به یکی از دستگاههای زیر نیاز خواهید داشت:
- کامپیوتری که مرورگر کروم روی آن نصب باشد
- تلویزیونی که Chromecast به آن متصل باشد
- تبلتها
- گوشیهای موبایل (فعلا فقط پیکسل 3 و پیکسل 3a)
اما مهمتر از دستگاهها، اتصال اینترنت است؛ گوگل پیش از این اعلام کرده بود که برای اجرای بازیها در حالت 4K و نرخ ۶۰ فریم، نیاز به اینترنتی با سرعت ۳۰ مگابیت بر ثانیه و برای اجرا در حالت 1080p هم نیاز به سرعتی بهمراتب پایینتر خواهید داشت. البته گوگل اعلام کرده که اطلاع دارد خیلی از کاربران به چنین سرعتی دسترسی ندارند و به همین دلیل سعی میکند تا به مرور سرعت موردنیاز سرویس را کاهش بدهد.
1 Links