آخر هفته چی بازی کنیم: از Vampyr تا تجربهای ترسناک
به رسم همیشگی چهارشنبهها، این هفته هم در قسمتی دیگر از سری مقالههای آخر هفته چی بازی کنیم به معرفی دو بازی میپردازیم. برای اولین بازی، سراغ Vapmyr رفتهایم که در زمان انتشار واکنشهای ضد و نقیضی داشت و به همین دلیل هم بعید نیست که خیلیها، تجربه آن را از دست داده باشند. بازی بعدی هم اثری ترسناک و جالب است. پس لطفا همراه معرفی بازیها باشید:
بازی Vampyr
استودیو دونتناد را بیشتر با مجموعه موفق Life is Strange میشناسیم. اما بازیای که امروز از این استودیو بهسراغش رفتیم، نه نسخهای از این مجموعه که بازی Vampyr، محصول سال ۲۰۱۸ است. Vampyr یک اثر اکشن و نقش آفرینی است که ما را به شهر لندن میبرد و با یک خونآشام همراه میکند.
بازی Vampyr اولینبار در سال ۲۰۱۵ رونمایی شد. تیم توسعه بازی که اکثر اعضای آن قبلا سابقه کار روی لایف ایز استرنج را داشتند، در ابتدا تقریبا ۶۰ نفر عضو داشت که بعدها این تعداد به مرور بیشتر هم شد و به ۸۰ نفر رسید. سازندگان در ابتدا قصد داشتند تا وقایع بازی را در دهه ۵۰ میلادی و در کشور آمریکا روایت کنند؛ بااینحال پس از اینکه Stéphane Beauverger بهعنوان کارگردان روایت به توسعه بازی اضافه شد، این ایده هم تغییر یافت و تصمیم این شد که وقایع بازی در سال ۱۹۱۸، در شهر لندن و با الهام از تاثیراتی که شیوع تب اسپانیایی در جهان آن زمان گذاشته بود، روایت شود.
سازندگان برای رسیدن به سبک کلی طراحی بازی، از نقاشیهای فیل هیل الهام زیادی گرفتند و حتی تعدادی از اعضای استودیو، به لندن سفر کرده و عکسهای مختلفی از آن گرفتند. اما خب از آنجایی که فاصله زیادی بین زمان حال و دوران جریان داشتن وقایع بازی وجود دارد، سازندگان از مستندها و آثار مختلف قدیمی هم استفاده زیادی کردهاند.
یکی از بخشهایی که Vampyr در آن میدرخشد، داستان بازی است. داستان ما را با شخصیت جاناتان رید همراه میکند که یک پزشک در جنگ جهانی اول بوده و بهدلیل نامشخصی، تبدیل به یک خونآشام شده است. حال از یک طرف جاناتان بهمعنی واقعی کلمه تشنه خون است و از طرفی هم بهعنوان یک پزشک، وظیفهاش در قبال نجات دادن انسانها او را در دوراهی سختی قرار داده است. داستان Vampy از شروع تا پایان، با روایتی آرام ولی تأثیرگذار همراه است. یکی از بهترین ویژگیهای بازی، حضور شخصیتهای متعددی است که میتوان با آنها ارتباط برقرار کرد و هرکدام داستان و پیچیدگیهای شخصیتی خود را دارند. از طرف دیگر، استودیو دونتناد با تجربه مناسبی که در این زمینه دارد، یک بار دیگر تصمیمگیری و حق انتخاب را خیلی خوب به بازی اضافه کرده و همینها، دنبال کردن داستان ومپایر را لذتبخش میکنند.
اما جایی که ومپایر در آن ضعف واضحی داشت و به همین دلیل هم درنهایت واکنشهای ضد و نقیضی دریافت کرد، مبارزات بازی بود. مشکلات هوش مصنوعی و در کل نچسب بودن حرکات جاناتان در مبارزات، باعث شدهاند تا بازی از حیث ارائه اکشن حرف زیادی برای گفتن نداشته باشد. ولی خب اگر بتوانید با این قضیه کنار بیایید و انتظار یک اکشن درجهیک را از ومپایر نداشته باشید، داستان درگیرکننده آن، طراحیهای هنری بسیار چشمنوازش و موسیقی زیبایی که در دقایق مختلف از بازی گوش را نوازش میکند، دلایلی هستند که باعث میشوند این ساخته دونتناد، ارزش حداقل یک بار تجربه را داشته باشد.
بازی Mundaun
دومین بازی این هفته، یک اثر ترسناک به نام Mundaun است که بیشتر هم روی ترس روانی تمرکز دارد و در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است.
بازی Mundaun تقریبا تا بخشهای پایانی روند توسعه، یک پروژه تکنفره بود که توسط میشل زیگلر ساخته میشد. بااینحال در اواخر کار، زیگلر برای اینکه بازیاش کیفیت بالاتری داشته باشد، از افراد بیشتری هم در بخشهای مختلف کمک گرفت. زیگلر برای ایده کلی بازیاش، از کتابهایی چون The Shining و The Black Spider الهام گرفته و برای طراحی بصری بازی هم سراغ سبکی رفته که در آن، انگار همهچیز، از جهان بازی گرفته تا شخصیتها و اجسام با مداد طراحی شدهاند. این سبک نهتنها زیبایی خاصی به بازی بخشیده، بلکه باعث شده تا حس ترس بازی هم بهتر به مخاطب منتقل شود.
داستان بازی Mundaun، در مورد شخصیتی به نام Curdin است که برای مراسم تدفین پدربزرگش به شهر آنها میرود. بااینحال پس از رسیدن به مقصد، کاراکتر بازی متوجه میشود که چیزی در مورد کشته شدن پدربزرگ در آتشسوزی طویله غیرعادی است و شرایط این مکان خبر از اتفاقات عجیب و غریبی میدهد. کم کم تلاش این شخص برای پی بردن به واقعیت، باعث باز شدن پای مسائل ماوراطبیعی هم به داستان میشود و شاهد روایتی در کل ترسناک، عجیب و پر از اتفاقات غیرمنتظره هستیم.
از حیث روند کلی هم Mundaun بیشتر در گشتوگذار در محیط و حل پازلهای مختلف خلاصه شده است. البته که امکان رویارویی با دشمنان هم فراهم شده و برای مثال، میتوانید به شیوه مخفیکاری از آنها دور بمانید یا اینکه با استفاده از سلاحهای موجود، به نبرد با این دشمنان بروید. بازی این گزینه را هم در اختیارتان قرار داده که بدون کشتن دشمنان آن را به اتمام برسانید و هیچ اجباری از این نظر نخواهید داشت.
در کل Mundaun نه اثر بینقصی است و نه حتی درجهیک؛ بازی ایرادهای واضحی هم دارد اما از آن دست آثاری است که تلاش خوبی برای متفاوت بودن کرده و به همین دلیل هم برای علاقهمندان به آثار ترسناک، گزینه خوبی برای تجربه بهحساب میآید.
در پایان لطفا نظرات خود را در مورد بازیهای این هفته با زومجی و کاربرانش بهاشتراک بگذارید.