نویسنده: افشین پیروزی
// چهار شنبه, ۱۲ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۵۹

آخر هفته چی بازی کنیم: از Doom تا شبیه‌ساز خنثی کردن بمب

در قسمتی دیگر از سری مقاله‌های آخر هفته چی بازی کنیم، سراغ یکی از بهترین مجموعه‌های شوتر اول‌شخص رفتیم و نگاهی به یک بازی مستقل داریم. همراه زومجی باشید.

به رسم همیشگی چهارشنبه‌ها، این هفته هم سراغ قسمتی دیگر از سری مقاله‌های آخر هفته چی بازی کنیم می‌رویم و طبق فرمت جدیدی که داریم، معرفی نسبتا مفصلی از دو بازی خواهیم داشت. اولین بازی، نسخه‌ای از یکی از مهم‌ترین بازی‌های سبک شوتر اول‌شخص است و اثر دیگر هم یک تجربه مستقل بسیار ارزشمند. پس بدون توضیحات بیشتر، سراغ بازی‌ها برویم:

محیط جهنم در بازی Doom 2016

بازی Doom نسخه سال ۲۰۱۶

Doom از آن بازی‌هایی است که اصلا و ابدا نمی‌توان منکر تاثیرش در دنیای بازی‌های ویدیویی شد. این بازی، محصول سال ۱۹۹۳ و Wolfenstein 3D، محصول سال ۱۹۹۲ که هردو ساخته اید سافت‌ور بودند، نقش بی‌نهایت مهمی در شکل گرفتن سبک شوتر اول‌شخص ایفا کردند و به همین دلیل هم همیشه اسمی از Doom در بین بهترین و مهم‌ترین بازی‌های تاریخ دیده می‌شود. پس از نسخه اول، Doom تبدیل به یک مجموعه شد که نسخه دومش یک سال بعد منتشر شد و پس از آن هم بازی‌هایی مثل Doom 64، Final Doom، Doom 3 و BFG آن و حتی چند بازی موبایل هم داشتیم. بااین‌حال زمانی‌که نوبت به بازی Doom 4، کمی شرایط عوض شد!

اولین‌بار، در جریان رویداد QuakeCon سال ۲۰۰۷ بود که جان کارمک اعلام کرد بازی Doom 4 در دست ساخت است و یک سال هم بازی معرفی شد. این نسخه، قرار بود در کره زمین جریان داشته باشد و کارمک اعلام کرده بود که گیم‌پلی بازی، بیشتر شبیه نسخه‌های اولیه Doom خواهد بود و نه‌ Doom 3. بااین‌حال و اینکه اید سافت‌ور در سال‌های پس از این تاریخ بارها آپدیت‌های جدیدی از روند توسعه بازی ارائه کرد، ولی در سال ۲۰۱۳ بود که جان کارمک از این شرکت جدا شد تا فعالیتش را در شرکت آکیولس جدی‌تر دنبال کند و در این سال کوتاکو با انتشار مقاله‌ای، خبر از این داد که نسخه جدید Doom، در یک برزخ توسعه گرفتار شده است. طبق گفته افراد مختلف، بازی جدید حال و هوایی شبیه به مجموعه کال آو دیوتی پیدا کرده و از هویت اصلی مجموعه فاصله گرفته بود.

گیم پلی بازی Doom 2016

پس از جدایی کارمک و تغییرات مختلف در روند توسعه بازی، در سال ۲۰۱۴ بود که نسخه جدید Doom یک بار دیگر و این بار با نام خالی Doom معرفی شد و به مرور شاهد تریلر‌های بیش‌تری از بازی بودیم که خبر از یک شوتر سریع می‌دادند که تا حد زیادی وفادار به عناصر همیشگی و اصلی مجموعه بود. به هر حال بازی در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و حسابی هم مورد تحسین منتقدین و گیمر‌ها قرار گرفت؛ هرچند که ایراد‌هایی هم به بخش مولتی‌پلیر بازی وارد بود.

وقایع بازی Doom، در سال ۲۱۴۹ جریان دارد و در یک پایگاه تحقیقاتی در مریخ که متعلق به گروه UAC است آغاز می‌شود. پس از مشکلی که در یکی از تحقیق‌ها به‌وجود می‌آید، موجودات اهریمنی از اعماق جهنم وارد این پایگاه می‌شوند و اینجا است که شخصیت بازی وارد ماجرا می‌شود و باید به نبرد با این موجودات برود. البته که تمام مراحل بازی هم در این محیط جریان ندارند و در پی اتفاقی که برای جلوگیری از لو رفتن داستان خیلی سراغ‌شان نمی‌رویم، شخصیت اصلی بازی پایش به خود جهنم هم باز می‌شود.

این نسخه از Doom ابتدا با نام Doom 4 معرفی شد اما پس از جدایی جان کارمک و تغییرات دیگر، نام بازی به Doom تغییر یافت

بدون شک مهم‌ترین دلیل موفقیت بازی Doom و عاملی که باعث می‌شود تجربه آن را پیشنهاد کنیم، چیزی نیست جز گیم‌پلی واقعا جذابش. چه زمانی‌که بازی با اسم Doom 4 شناخته می‌شد و چه پس از تغییر نامش، همیشه نگرانی‌هایی وجود داشت مبنی بر اینکه شاید مخاطب امروزی و عادت‌کرده به مجموعه‌هایی مثل کال آو دیوتی یا بتلفیلد، خیلی با Doom ارتباط برقرار نکند و شاید اصلا یکی از دلایل شباهت نسخه اولیه به کال آو دیوتی هم همین بود؛ ولی تصمیم نهایی سازندگان برای Doom و وفادار ماندن به المان‌های اصلی مجموعه شدیدا قابل‌تحسین و عاملی است که بازی را به اثر ارزشمند فعلی تبدیل کرده است. Doom یک شوتر بسیار سریع با ضرب‌آهنگ تند است که با حال و هوایی اغراق‌شده، اسلحه‌های عجیب و غریبی به ما می‌دهد تا با در دست گرفتن آن‌ها، به‌معنی واقعی کلمه به سلاخی موجودات اهریمنی بپردازیم.

درکنار این اکشن دیوانه‌وار، بازی نه ترسی از ارائه خشونت بالای مشهورش دارد و نه اینکه از نظر فنی و بصری، دچار ضعف می‌شود و در نتیجه همه چیز برای یک کشت و کشتار تمام‌عیار آماده است؛ ویژگی که باعث می‌شود تا اگر تا امروز سراغ Doom نرفته‌اید، تجربه آن و در ادامه هم Doom Eternal را شدیدا پیشنهاد کنیم.

محیط اتاق در بازی Keep Talking and Nobody Explodes

بازی Keep Talking and Nobody Explodes

برای دومین بازی این هفته، سراغ یک تجربه مستقل با نام Keep Talking and Nobody Explodes می‌رویم که یک بازی Co-Op به‌حساب می‌آید و باتوجه‌به اینکه برای پلتفرم‌های مختلفی، از جمله موبایل منتشر شده، می‌توانید در هر زمان و مکانی آن را با یک دوست تجربه کنید.

ایده اولیه بازی Keep Talking and Nobody Explodes، از یک رویداد Game Jam در سال ۲۰۱۴ شکل گرفت. بِن کین، الن پستالکی و برایان فتن سه دوستی بودند که در این رویداد سعی کردند یک بازی واقعیت‌مجازی با محوریت شبیه‌سازی ترن هوایی بسازند و افراد حاضر در محل رویداد هم به تجربه آن پرداختند. این سه، در جریان بازی کردن این اشخاص متوجه شدند که در یک بازی واقعیت مجازی، شخص گیمر درگیر تجربه بازی می‌شود ولی سایر افراد، صرفا نظاره‌گر او هستند و به همین دلیل، این ایده به ذهن‌شان رسید که یک بازی بسازند و به‌نوعی شخص دوم را هم که هدست بر سر ندارد، درگیر تجربه بازی کنند. ایده‌های مختلفی برای چنین اثری وجود داشت ولی درنهایت، تصمیم به ساخت یک شبیه‌ساز خنثی کردن بمب گرفته شد که نتیجه‌اش، Keep Talking and Nobody Explodes است.

خنثی کردن بمب در بازی Keep Talking and Nobody Explodes

Keep Talking and Nobody Explodes ابتدا برای Gear VR عرضه شد و با فاصله کوتاهی نسخه کامپیوتر آن و در ادامه هم نسخه‌های کنسولی و موبایلی عرضه شدند که البته اجباری به استفاده از هدست واقعیت مجازی هم وجود ندارد. روند بازی، به این شکل است که یکی از بازیکنان، وظیفه خنثی کردن بمب را برعهده دارد و بازیکن دیگر، باید با در دست گرفتن دفترچه راهنمای خنثی‌سازی بمب و برقراری ارتباط مداوم با دوستش، به او در این راه کمک کند. این دفترچه در قالب یک نسخه دیجیتالی در دسترس است که به‌راحتی می‌توانید آن را دانلود کنید و این نکته هم بسیار مهم است که دو بازیکن، نباید اصلا به صفحه‌نمایش یکدیگر نگاه کنند و صرفا با برقراری ارتباط کلامی همدیگر را راهنمایی کنند.

همه‌چیز در بازی Keep Talking and Nobody Explodes از طریق یک ارتباط کلامی صورت می‌گیرد و هماهنگی بالای دو بازیکن، مهم‌ترین عامل در خنتی کردن بمب است

به‌طور دقیق‌تر، در هر بار تجربه بازی، شما با یک بمب طرف هستید که فرصت محدودی برای خنثی کردنش دارید و البته که انجام دادن کارهای اشتباه هم می‌تواند باعث انفجار شود. بازیکنی که سراغ بمب رفته، باید نشانه‌های مختلف آن را برای دوستش توصیف کند و بازیکن دوم هم در دفترچه، به‌دنبال آن نشانه‌ها بگردد و اقدام درست برای خنثی‌سازی را به دوستش بگوید. همین ارتباط مداوم و گستردگی زیاد راه‌حل‌های موجود و ترکیب شدن تصادفی آن‌ها در هر بار تجربه بازی، منجر به اثری شده که خیلی خوب دو بازیکن را درگیر بازی می‌کند و همکاری آن‌ها با یکدیگر را تست می‌کند. همان‌طور که اشاره شد، بازی حتی روی پلتفرم‌های موبایل هم در دسترس است و در نتیجه برای لذت بردن آن همراه‌با یک دوست، فقط به دو گوشی موبایل نیاز خواهید داشت که روی یکی دفترچه را باز کنید و روی دیگری هم به‌سراغ بازی بروید.

پس اگر دنبال بازی می‌گردید که بتوانید درکنار دوستان و عزیزان‌تان آن را تجربه کنید و البته حسابی هم اوقات مفرح و در عین‌حال هیجان‌انگیزی را تجربه کنید، Keep Talking and Nobody Explodes یک گزینه واقعا ایده‌آل است.

در پایان لطفا نظرات خود را در مورد بازی‌های این هفته با زومجی و کاربرانش به‌اشتراک بگذارید.


منبع زومجی
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده