// شنبه, ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۱۵

چطور ایمیل موقت یا یکبار مصرف بسازیم؟

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که به یک ایمیل موقت نیاز پیدا کنید در این مقاله با روش‌های ساخت آن آشنا می‌شویم.

تقریبا تمام سرویس‌‌ها و حتی یک نظرسنجی کوچک نیز این روزها نیازمند ایمیل هستند گاهی شاید نیاز داشته باشید که از ایمیل اصلی خود در آن‌ها استفاده نکنید. گاهی ممکن است برای استفاده‌ی کوتاه مدت از یک سرویس و مواردی از این دست ایمیل اصلی خود را وارد کنید و این کار همانا و ایمیل‌های تبلیغاتی و ناخواسته نیز همانا،‌ بنابراین شاید ایمیل‌های یکبار مصرف یا موقت راهگشای شما باشند. به‌علاوه، باوجود اخبار متعددی که از هک و نفوذ به دیتابیس سرویس‌های گوناگون می‌شنویم، وارد کردن ایمیل اصلی شاید با خطر فاش شدن اطلاعات شخصی نیز همراه شود. در چنین مواقعی ایمیل موقت یا ایمیل یکبار مصرف کاربرد زیادی دارد. سرویس‌های متعددی در اینترنت هستند که با سرعت بالا، ساخت ایمیل موقت با رمز را برای شما انجام می‌دهند. از طریق آموزش ساخت ایمیل موقت که در ادامه مطالعه خواهید کرد برخی از مشکلات شما در رابطه با امنیت و شلوغی ایمیل‌هایتان حل خواهد شد.

ایمیل یکبار مصرف چیست؟ چرا از آن استفاده کنیم؟

ایمیل یکبار مصرف یا ایمیل موقت، راهکاری است که شما را از شر پیام‌های ناخواسته در آدرس ایمیل اصلی خلاص می‌کند. با چنین ایمیل‌هایی، یک آدرس ایمیل خواهید داشت که جدا از صندوق ورودی اصلی عمل می‌کند. حتی می‌توانید برای هر سرویس از یک ایمیل موقت استفاده کنید تا درصورت افشای اطلاعات در هر کدام، با ردگیری ایمیل‌های ارسالی متوجه آن بشوید.

بسیاری از سرویس‌های ایمیل یکبار مصرف، پیام‌های دریافتی را به آدرس ایمیل اصلی شما انتقال می‌دهند. برخی دیگر نیز آدرس ایمیل را برای مدت کوتاهی ارائه می‌کنند که برای استفاده‌های موقت مانند ثبت‌نام در یک سرویس نه‌چندان مهم کاربرد خوبی دارند.

ایمیل / email

شاید با نگاه اولیه به موضوع و تیتر ایمیل موقت، تصویری از هکرهای کلاه سیاه در ذهن شما نقش ببندد که با ایمیل موقت، سعی در سوءاستفاده‌های گوناگون دارند؛ اما همان‌طور که در بالا هم گفته شد، ایمیل یکبار مصرف کاربردهای عمومی و قانونی هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • فرض کنید قصد ثبت‌نام در برنامه‌ی وفاداری مشتری یک فروشگاه را دارید. ازطرفی نمی‌خواهید آدرس ایمیل اصلی شما از پیام‌های تبلیغاتی فروشگاه پر شود. در چنین مواردی یک آدرس موقت را به فروشگاه اعلام می‌کنید تا در صورت هک شدن دیتابیس آن فروشگاه نیز اشکالی برای ایمیل اصلی شما ایجاد نشود.
  • در فرضیه‌ای دیگر، شما یک توسعه‌دهنده هستید که اپلیکیشن موبایل یا وب توسعه داده‌اید، اما می‌خواهید قبل از انتشار عمومی، آن را آزمایش کنید. در چنین مواردی تعداد زیادی ایمیل موقت می‌سازید و همه‌ی آن‌ها را به‌صورت آزمایشی در اپلیکیشن وارد می‌کنید تا کارایی سیستم پیام‌دهی و دیگر موارد آزمایش شود.
  • اگر قصد ثبت‌نام با حساب کاربری جدیدی در یک سرویس دیگر دارید، باز هم ایمیل موقت کاربرد مفیدی خواهد داشت. مثلا شما در یک سرویس پرطرفدار مانند IFTTT عضو هستید و می‌خواهید برای برخی از کاربردهای خاص خود، حساب کاربری جدا داشته باشید. در چنین مواردی به‌جای قبول زحمت مدیریت صندوق ورودی ایمیل اصلی، یک ایمیل یکبار مصرف می‌سازید.
  • در یک فرضیه‌ی خاص، شما قصد نوشتن نامه‌ای بدون افشای هویت دارید (مثلا اعلام یک خبر برای سردبیر یک مجله). در چنین مواردی استفاده از ایمیل شخصی و کاری تصمیم صحیحی نیست و می‌توان با یک ایمیل یکبار مصرف، پیام را به‌صورت ناشناس ارسال کرد.

فرضیه‌های بالا تنها برخی از کاربردهای ایمیل موقت هستند. قطعا شما به‌عنوان کاربر اینترنت نیازهای متعدد بیشتری برای ایمیل یکبار مصرف دارید و می‌توانید از سرویس‌های متعدد آنلاین، بهره ببرید. در ادامه‌ی مطلب، چند سرویس مشهور و ساده را برای ساختن ایمیل موقت معرفی می‌کنیم. سرویس‌های متعددی برای این منظور در اینترنت هستند و ما تنها آن‌هایی که رایگان و در دسترس کاربران ایرانی بودند را جمع‌آوری کردیم.

۱- Gmail: ساخت حساب کاربری مستعار

جی‌میل امکان ساخت آدرس ایمیل با آدرس مستعار را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که می‌توانند با اضافه کردن برخی علامت‌ها، آن‌ها را بسازند. با چنین قابلیتی می‌توان آدرس‌های مستعار را به افراد و حساب‌های کاربری گوناگون داد و سپس در صندوق ورودی اصلی آن‌ها را فیلتر کرد. برای این کار کافی است علامت «نقطه» یا «بعلاوه» را در میان یا پایان آدرس ایمیل اضافه کنید.

برای ساخت حساب کاربری مستعار در جیمیل، مثلا اگر آدرس شما myname123@gmail.com است، می‌توانید آدرس my.name123@gmail.com یا آدرسی با اضافه کردن + با به سرویس مورد نظر اعلام کنید. تصورر کنید قصد ثبت‌نام در خبرنامه‌ی یک وب‌سایت دارید و می‌خواهید مطمئن شوید که آن وب‌سایت، تنها ایمیل‌های خبرنامه را به شما ارسال می‌‌کند. در این‌صورت به‌جای آدرس اصلی خود، آدرس myname123+websitename@gmail.com را به سرویس مورد نظر اعلام کنید.

در چنین مواردی وقتی ایمیلی برای شما ارسال شود، با کلیک کردن روی علامت فلش در کنار To me، می‌توانید آدرس مقصد پیام را متوجه شوید. درنتیجه اگر ایمیلی به‌جز خبرنامه‌ی مذکور به آدرس myname123+websitename@gmail.com ارسال شده بود، یعنی وب‌سایت مذکور آدرس ایمیل شما را به دیگران داده است.

اضافه کردن علامت به آدرس جیمیل و ساختن حساب کاربری مستعار، در ترکیب با قابلیت‌های Filter این سرویس، کاربرد زیادی دارد. با ترکیب آن‌ها به‌راحتی مشخص می‌کنید که هر ایمیل برای حساب کاربری مستعار (با علامت نقطه یا بعلاو)، به کدام پوشه منتقل شود. فراموش نکنید که این روش، برای کاربردهای متمرکز بر حریم خصوصی آن‌چنان مفید نیست و تنها ابزاری برای فیلتر کردن صندوق ورودی محسوب می‌شود.

۲- Airmail: ایمیل یکبار مصرف با آدرس تصادفی

سرویس Airmail، ایمیل‌های شخصی و یکبار مصرف در اختیار شما قرار می‌دهد و تمرکز زیادی هم روی حریم خصوصی دارد. در این سرویس ایمیل موقت با رمز ثابتی ساخته می‌شود که درواقع برای بازکردن ایمیل‌های ورودی، کاربر نیاز به مشخص کردن رمز هم ندارد. با ورود به وب‌سایت ایرمیل (که به آدرس getnada منتقل شده است)، با صفحه‌ی زیر روبه‌رو می‌شوید. همان‌طور که می‌بینید، وب‌سایت به‌صورت پیش‌فرض یک آدرس ایمیل موقت دارد و می‌توانید با کپی کردن آن، از آدرس ایمیل یکبار مصرف استفاده کنید.

 Airmail: ایمیل یکبار مصرف با آدرس تصادفی - مرحله اول

برای ساختن ایمیل موقت جدید در ایرمیل تنها کافی است روی دکمه‌ی Add Inbox در سمت راست تصویر کلیک کنید. وب‌سایت یک آدرس ایمیل موقت در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید برای حساب‌های دیگر به‌کار ببرید. به‌علاوه قابلیت تغییر آدرس پیشنهادی هم وجود دارد که درصورت در دسترس بودن، به شما تعلق می‌گیرد.

 Airmail: ایمیل یکبار مصرف با آدرس تصادفی - مرحله دوم

همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید، امکان ساختن ایمیل‌های متنوع با این سرویس وجود دارد و برای دیدن صندوق ورودی آن‌ها هم تنها باید وب‌سایت را بارگذاری کنید. تنها ایراد ایرمیل، نمایش تبلیغات در صندوق‌های ورودی موقتی است. ایراد دیگر که در بررسی اولیه مطلع شدیم، ذخیره‌ی نامناسب داده‌های کش بود که با یک بار بارگذاری اولیه‌ی کامل سایت (Ctrl+F5) حل می‌شود. ایرمیل، افزونه‌ی کروم هم برای کاربران ارائه می‌کند.

 Airmail: ایمیل یکبار مصرف با آدرس تصادفی - مرحله سوم

۳- Yahoo! Mail: ایمیل یکبار مصرف اختصاصی

مقاله‌های مرتبط:

جی‌میل تنها سرویس ایمیل مرسومی نیست که آدرس‌های یکبار مصرف تولید می‌کند. یاهو هم در سرویس ایمیل خود، قابلیت ساخت ایمیل یکبار مصرف را ارائه می‌کند که آدرس‌های اختصاصی به کاربر می‌دهد. درواقع رویکرد یاهو با جی‌میل تفاوت دارد و به‌صورت نام مستعار برای ایمیل اصلی نیست. البته تمامی ایمیل‌های دریافت‌شده در آدرس‌های موقت یاهو، به صندوق ورودی اصلی وارد می‌شوند و می‌توان آن‌ها را فیلتر کرد.

آدرس‌های ایمیل یکبار مصرف یاهو، از یک نام اصلی و یک کلمه‌ی کلیدی ساخته می‌‌‌شوند. تمامی آدرس‌هایی که می‌سازید، ساختاری به‌صورت basename-keyword@yahoo.com خواهند داشت. نام اصلی یا پایه‌‌ای که برای ایمیل موقت یاهو می‌سازید، ثابت خواهد بود و امکان پاک کردن یا تغییر آن را نخواهید داشت. برای ساختن ایمیل یکبار مصرف یاهو مراحل زیر را دنبال کنید.

  • وارد حساب کاربری شوید و در قسمت Settings وارد زیرمجموعه‌ی More Setiings و سپس Mailboxes شوید.
  • روی آیکن فلش در کنار Disposable email address کلیک کرده و سپس Add را انتخاب کنید.
  • سپس در بخش base name و keyword، کلمات مورد نظر خود را وارد کنید. می‌توانید در بخش‌های Sending name و Description هم توضیحات اضافه‌ای برای ایمیل یکبار مصرف خود بنویسید.

Yahoo! Mail: ایمیل یکبار مصرف اختصاصی

برای اضافه کردن هر آدرس جدید یکبار مصرف در یاهو، مراحل بالا را تکرار کنید. فراموش نکنید که base name اولیه برای همه‌ی آدرس‌ها یکسان خواهد ماند و تنها keyword تغییر می‌کند. برای پاک کردن هر آدرس ایمیل یکبار مصرف وارد همان بخش تنظیمات شوید و با انتخاب آدرس، edit or delete را انتخاب کرده و مشخصات را تغییر دهید یا آدرس را پاک کنید.

برای ارسال ایمیل با آدرس‌های یکبار مصرف در یاهو می‌توانید در زمان ارسال ایمیل از منوی Comose، روی دکمه‌ی فلش در کنار آدرس ایمیل اصلی کلیک کرده و یکی از آدرس‌های موقت را انتخاب کنید.

۴- MailDrop، ساخت ایمیل موقت سریع

میل‌دراپ، ایمیل موقت شما را با سرعت بالایی ایجاد می‌کند. آدرس‌های ایمیل موقت، پیام‌های ورودی را تا ۲۴ ساعت نگه‌داری می‌کنند و درصورتی‌که هیچ فعالیتی در ۲۴ ساعت نداشته باشید، پیام‌ها پاک می‌شوند.

برای ساخت ایمیل موقت در میل‌دراپ، تنها باید آدرس مورد نظر خود را در کادر بالایی وب‌سایت وارد کنید و وارد صندوق ورودی شوید. همان‌طور که دیدید، این ایمیل موقت رمز ندارد و تنها با داشتن آدرس آن می‌توان صندوق ورودی را بررسی کرد. درنتیجه امنیت ایمیل یکبار مصرف میل‌دراپ اصلا بالا نیست و برای کاربردهای بی‌اهمیت مفید خواهد بود.

از محدودیت‌های میل‌دراپ می‌توان به امکان دریافت تنها ۱۰ پیام اشاره کرد. به‌علاوه هر پیام نباید حجمی بیشتر از ۱۰۰ کیلوبایت داشته باشد. میل‌دراپ همچنین فایل‌های پیوست ایمیل‌های دریافتی را حذف می‌کند، درنتیجه برای ساختن فضای ذخیره‌سازی آنلاین مناسب نیست.

MailDrop، ساخت ایمیل موقت سریع

سرویس‌های بسیار متنوعی در اینترنت هستند که کارایی مشابه با میل‌دراپ دارند و ایمیل‌های سریع و موقتی برای شما می‌سازند. تنها با جست‌وجوی عبارت‌هایی همچون Temp Mail یا Disposable Mail در گوگل، می‌توانید انواع آن‌ها را مشاهده کنید که بسته به کاربرد مورد نیاز شما، خدمات متفاوتی را ارائه می‌کنند. البته اکثر آن‌ها ساختار مشابهی دارند و بدون نیاز به رمز عبور کار می‌کنند. پیام‌ها نیز در اغلب سرویس‌ها پس از مدت مشخص پاک می‌شود.

همان‌طور که گفته شد، سرویس‌های بالا تنها مثال‌هایی کلی از ایمیل موقت هستند و با جست‌وجو در اینترنت می‌توانید سرویس‌های رایگان دیگری را هم امتحان کنید. درنهایت برای کاربردهایی که آن‌چنان روی امنیت متمرکز نیستند، ایمیل‌‌های یکبار مصرف کارایی بیشتری دارند.

آموزش کاهش پینگ بازی را در زومجی مطالعه کنید.


منبع zoomit
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده