نویسنده: بخش تبلیغات
// یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۳۰

پنجره‌ای رو به جهان

مانیتور که در فارسی آن را نمایشگر می‌نامیم، یکی از اصلی‌ترین اجزای رایانه شخصی محسوب می‌شود.

دهه هفتاد میلادی بود که نخستین نمایشگر برای کامپیوترهای شخصی ساخته شد. مانیتورها یا نمایشگرهای سابق تنها برای نمایش متن طراحی شده بود، اما با گذشت زمان و پیشرفت در سیستم این دستگاه‌ها تغییرات بزرگی روی داد؛ به‌طوریکه در دهه هشتاد میلادی شرکت آی بی ام اولین مانیتوری که تصویر را هم نشان می‌داد ساخت و به بازار عرضه کرد. از آن زمان تا به حال در طراحی مانیتورها تغییرات شگرفی رخ داده است و هر شرکتی که در این زمینه فعال است سعی در تولید مانیتوری متفاوت با عملکرد متمایز کرده است. به طوری که در بازار خرید و فروش مانیتور همچنان به صورت منظم تغییرات و نوآوری‌های جدیدی رخ می‌دهد.

 

درباره مانیتور

مانیتور که به فارسی نمایشگر می‌نامیم، دستگاهی است که تصویر تولید شده توسط آداپتور تصویری کامپیوتر روی آن نمایش داده می‌شود. همانطور که گفته شد در سال‌های ۱۹۷۰ میلادی اولین مانیتورها وارد بازار شدند. بعدها در سال ۱۹۹۰ شرکت آی بی ام، مدل جدیدی از مانیتور طراحی کرد که از سیستم XGA استفاده می‌کرد. این سیستم با وضوح تصویر ۶۰۰ در ۸۰۰ می‌توانست ۱۶.۸ میلیون رنگ و با وضوح ۷۶۸ در ۱۰۲۴ قادر بود تا ۶۵۵۳۶ رنگ را به نمایش بگذارد که در نوع خود بی‌نظیر بود.

از آن زمان تا به امروز تغییرات اساسی در تولید مانیتورها روی داده است. انواع مانیتورها عبارتند از مانیتورهای CRT ،LCD ،OLED و PLASMA که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. این روزها مانیتورهای OLED یکی از مطرح‌ترین مانیتورها در بازار هستند که به دلیل باریک‌تر بودن، سبک‌تر و مناسب‌تر بودن و البته با توجه به عملکرد بهتری که به نسبت فناور‌ی‌های دیگر دارند، بسیار محبوب هستند. ضمن اینکه OLEDها می‌توانند فناوری سه بعدی شامل اکتیو و پسیو را به نمایش بگذارند.

از تولیدکنند‌گان OLED می‌توان به شرکت‌های کره‌ای مثل سامسونگ و ال جی یا شرکت سونی اشاره کرد که در بازار ایران با گارانتی‌های معتبری عرضه می‌شوند.

واژه دیگری که این روزها می‌شنویم، 4K است. 4K به رزولوشنی در تلویزیون گفته می‌شود که حتی از 1080p هم بالاتر است و می‌تواند تصاویری دقیق و باکیفیت را به کاربری که به تماشای آن می‌نشیند، عرضه کند. کیفیت و رزولوشن تصویر در تلویزیون‌های 4K یا UHD نسبت به تلویزیون‌های FHD چهار برابر بیشتر است.

اما برای انتخاب یک مانیتور باید بدانید که به چه منظوری می‌خواهید از آن استفاده کنید؛ در واقع انتخاب نامناسب این دستگاه‌ها می‌تواند آسیب جدی به چشمان‌تان بزند. مثلا با توجه به نسبت بزرگی یا کوچکی اتاقی که مانیتور را می‌خواهید در آن قرار دهید، اندازه آن را انتخاب کنید یا مثلا بدانید که چه کاری می‌خواهید با این دستگاه انجام دهید. تدوین فیلم یا کارهای صفحه بندی برای نشریات یا گرافیکی مسلما مانیتورهای بزرگ با کیفیت خوب لازم دارند.

به طور کلی انتخاب یک مانیتور با زاویه دید و کنتراست مناسب بسیار حائز اهمیت است. زاویه دید به زاویه‌های عمودی و افقی که کاربر می‌تواند تصاویر را بدون کاهش کیفیت رنگ و شفافیت تصویر مشاهده کند، گفته می‌شود. همچنین لازم است تا به میزان مصرف برقی که مانیتورها مصرف می‌کنند، توجه داشته باشید.

 

از کجا مانیتور بخریم؟

بهترین، آسان‌ترین و در عین حال ارزان‌ترین راه برای تهیه یک مانیتور سایت دیوار است.

در این سایت می‌توانید با توجه به مدل، بودجه و همچنین نزدیکی محل سکونت خود مانیتوری را از افراد یا فروشگاه‌هایی که دستگاهی برای فروش گذاشته‌اند، به صورت نو یا کارکرده و همچنین نقد یا اقساط تهیه کنید.

پایان رپورتاژ آگهی/.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و زومجی هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.


تهیه شده در زومجی
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده