نویسنده: محسن حقانی
// چهار شنبه, ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۰۱

بهترین شبیه سازهای پلی استیشن برای اندروید

کنسول خانگی پلی‌استیشن 1 به عنوان یکی از نمادین‌ترین کنسول‌های تاریخ شناخته می‌شود. با معرفی ۵ تا از بهترین شبیه‌سازهای پلی‌استیشن برای پلتفرم اندروید، با زومجی همراه باشید.

کنسول پلی‌استیشن به عنوان یکی از محبوب و نمادین‌ترین کنسول‌های خانگی تاریخ، میزبان بازی‌های افسانه‌ای بسیاری بوده است. از نقطه نظر فروش، پلی‌استیشن 1 با اختلاف نسبتا زیادی به عنوان پرفروش‌ترین کنسول در نسل پنجم کنسول‌های خانگی به کار خود پایان داده و سری بازی‌ و مجموعه‌های پرطرفدار بسیاری مانند Final Fantasy ،Tony Hawk Pro Skater ،Tekken ،Spyro ،Madden و خیلی آثار فوق‌العاده دیگر، موفقیت خود را روی این کنسول آغاز کرده‌اند. اگر زمانی که بچه بودید بازی‌ها را روی پلی‌استیشن 1 تجربه کردید و اکنون علاقه دارید دوباره آن بازی‌ها را با یک حس نوستالژی فوق‌العاده تجربه کنید، ما در این مقاله پنج تا از بهترین شبیه‌ساز (امولاتور - Emulator) های پلی‌استیشن 1 برای پلتفرم اندروید را برای شما معرفی خواهیم کرد. 

اگر به دنبال اجرای بازی های اندروید بر روی سیستم ویندوز هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین شبیه سازهای اندروید برای ویندوز را بخوانید.

 شبیه‌ساز ClassicBoy

شبیه‌ساز ClassicBoy خود را به‌عنوان یک شبیه‌ساز همه‌کاره (All-in-one) معرفی می‌کند. امولاتور ClassicBoy از کنسول‌های متعددی مانند؛ پلی‌استیشن 1، سه دستگاه از سری کنسول‌های GameBoy، نینتندو 64، کنسول NES، کنسول SEGA Genesis و کنسول Neo Geo پشتیبانی می‌کند. شبیه‌ساز ClassicBoy بخش‌های متفاوتی برای تنظیمات مانند پشتیبانی سخت‌افزاری از کنترلر، تاچ اسکرین (نمایشگر لمسی) قابل شخصی‌سازی، برخی از گزینه‌های تنظیم صدا و قسمت‌های مرسوم ذخیره‌سازی و بارگذاری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. شبیه‌ساز ClassicBoy به‌عنوان یک گزینه خوب برای کسانی که به‌دنبال یک امولاتور چند منظوره هستند، شناخته ‌می‌شود. اگرچه تعداد قابلیت‌های آن در حد شبیه‌سازهای مخصوص پلی‌استیشن 1 نیست.

دانلود شبیه ساز ClassicBoy

شبیه‌ساز ePSXe

شبیه‌ساز ePSXe به‌طور حتم یکی از دو شبیه‌ساز برتر پلی‌استیشن شناخته می‌شود. استفاده از این شبیه‌ساز آسان و همچنین عملکرد آن تا حد بسیار زیادی (۹۹٪) ثابت و پایدار است. شبیه‌ساز ePSXe برای استفاده در تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها طراحی شده و از قابلیت‌هایی نظیر تقسیم صفحه‌ی نمایش (Split-Screen) برای بازی چندنفره، حالت‌های ذخیره‌سازی و بارگذاری، شخصی‌سازی بخش‌های مربوط به کنترل، پشتیبانی از کنترلر سخت‌افزاری و همچنین گرافیک پیشرفته‌تر (HD) زبان برنامه نویسی OpenGL با استفاده از پلاگین Peopsxgl را پشتیبانی می‌کند. قابلیت های دیگری نیز از طریق نصب پلاگین (Plugin) به شبیه‌ساز ePSXe اضافه می‌شوند. این شبیه‌ساز با عملکرد عالی خود در زمینه اجرای بازی‌های پلی‌استیشن روی پلتفرم اندروید یک انتخاب عالی برای علاقه‌مندان تلقی میشود، تنها نکته منفی در مورد ePSXe این است که شما تا قبل از خرید امکان تجربه و آزمایش آن را نخواهید داشت و تنها راه امتحان ePSXe در زمان تعیین شده برای بازپرداخت هزینه (Refund) است.

دانلود شبیه ساز ePSXe

شبیه‌ساز FPse

شبیه‌ساز FPse مورد دوم از بهترین شبیه‌سازهای پلی‌استیشن 1 برای اندروید که در پاراگراف قبل به آن اشاره کردیم، است. امولاتور FPse به‌شکل بسیار زیادی قابل تنظیم و شخصی‌سازی است. از قابلیت‌های این شبیه‌ساز می‌توان به مواردی چون مسائل ‌پایه‌ای مانند حالت‌های ذخیره‌سازی و بارگذاری، تنظیم و شخصی‌سازی بخش کنترل، سازگاری بالا با انواع بازی‌ها، پشتیبانی سخت‌افزاری از کنترلر مجزا، اجرای تمامی بازی‌های پلی‌استیشن 1 با رزولوشن بالا تحت استفاده از زبان برنامه‌نویسی OpenGL و خیلی موارد دیگر اشاره کرد. شبیه‌ساز FPse همچنین از دسترسی به گزینه‌های پیشرفته دیگر، پلاگین‌ها و بخش اضافات (Extras) که به شما در خلق بهترین حالت گیم‌پلی کمک می‌کند، پشتیبانی می‌کند. شما می‌توانید با توجه به دستگاه اندروید خود، تنظیمات امولاتور FPse را برای گرافیگ یا گیم‌پلی بهتر شخصی‌سازی کنید. همانند شبیه‌ساز ePSXe، شبیه‌ساز FPse نیز به شما امکان تجربه و آزمایش برنامه را قبل از خرید نمی‌دهد، پس باید این‌بار هم در زمان معین شده برای بازپرداخت جهت آزمایش برنامه اقدام کرده و در صورت عدم سازگاری با معیار‌های شما برای یک شبیه‌ساز روی پلتفرم اندروید، مبلغ پرداخت شده را بازخواست کنید.

دانلود شبیه‌ساز FPse

شبیه‌ساز Matsu Emulator

شبیه‌ساز Matsu از بسیاری جهات به ClassicBoy شباهت دارد. این شبیه‌ساز یک امولاتور چند-کنسولی است که از کنسول‌های پلی‌استیشن 1، SNESِ ،NES Sega Genesis ،Game Gear و چند مورد دیگر پشتیبانی می‌کند، همچنین در آینده پشتیبانی از کنسول‌های DC ،NDS و PSP نیز به Matsu اضافه خواهند شد. امولاتور Matsu نیز همانند اکثر شبیه‌سازی‌های چند-کنسولی بدون نقص نیست، اگرچه اکثرا به اندازه مناسب کارایی دارند تا بتوانیم تنها از آنها استفاده کنیم. شبیه‌ساز Matsu نیز اغلب ویژگی‌های عنوان شده از امولاتورها را در خود دارد. نسخه رایگان این برنامه از بخش‌های تبلیغاتی پشتیبانی می‌کند که در گوشه و کنار صفحه نمایش ظاهر می‌شوند و جهت رهایی از این تبلیغات آزاردهنده، باید نسخه Pro آن‌ را خریداری کنید. به صورت کلی اگر بتوانید با بخش تبلیغات کنار بیایید، Matsu یک شبیه‌ساز رایگان مناسب است.

دانلود شبیه ساز Matsu

شبیه‌ساز RetroArch

شبیه‌ساز RetroArch در میان معروف‌ترین شبیه‌سازهای چند-کنسولی شناخته می‌شود. امولاتور RetroArch تقریبا هر موردی را که بتوانید در موردش فکر کنید پشتیبانی کرده و همچنین شما می‌توانید هر سیستم را به‌صورت جداگانه به عنوان یک پلاگین دانلود کنید که به معنی سطح پیچیدگی بیشتری نسبت به اکثر شبیه‌ساز‌های کنسول پلی‌استیشن 1 می‌شود. اگر شما بتوانید به تمام چم و خم‌های این شبیه‌ساز وارد شوید برای مدت زمان طولانی نیازی به مورد دیگری نخواهید داشت. در تجربه‌ای که ما با شبیه‌ساز RetroArch داشتیم، هسته مربوط به بخش پلی‌استیشن نسبتا پایدار و دارای عملکرد بسیار خوبی است. شبیه‌ساز RetroArch به‌صورت کاملا رایگان و البته منبع‌باز (Open Source) برای استفاده در دسترس عموم قرار گرفته است.

دانلود شبیه ساز RetroArch

اگر دارای گوشی یا تبلت اندرویدی هستید و از تجربه نوستالژی‌وار بازی‌های قدیمی خصوصا بازی‌های پلی‌استیشن لذت می‌برید، حتما با توجه به سلیقه‌ی خود یکی از شبیه‌سازهای معرفی شده را دانلود و استفاده کنید.

آیا طرفدار تجربه بازی‌های کنسولی قدیمی روی موبایل هستید؟ نظرات خود را در این مورد با زومجی درمیان بگذارید.


منبع زومجی
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده