در قسمت قبل این مقاله با ۱۰ بازی از ۲۰ بازی منتخب وبسایت یوروگیمر برای رایانههای شخصی آشنا شدید. در قسمت دوم به سراغ ده بازی دیگر میرویم که در جایگاههای برتر ایستادهاند. با زومجی همراه باشید.
تاریخچهی بازیهای ویدیویی همواره با رایانههای شخصی در تعامل بوده است و رایانههای شخصی همیشه به خاطر قدرت سختافزاری نسبتا نامحدود خود در مقابل کنسولهای بازی، اغلب شانس برتری بیشتری نسبت به کنسولها در مباحث مختلف به خصوص جلوههای بصری دارند. متاسفانه با گذشت زمان، کنسولهای بازی با سیاستهای مخاطب پسندانه و بازاریابیهای توسعه یافته توانستند تا حدودی رایانههای شخصی را از دور خارج سازند. خوشبختانه در سال جاری سیاستهایی همچون توزیع دیجیتالی و بخش چند نفره گسترده جهانی جانی دوباره به رایانههای شخصی بخشیدند و همچنین انتشار بازیهای مستقل نیز در این امر، تاثیر به سزایی داشتهاند. مشکل اساسی رانده شدن ناشران بازی از رایانهها در نبود بازرسی بر روی کپی رایت بازیهای ویدیویی بود. ولی به دور از این نقطه ضعف، هنوز هم بازی با موس و صفحه کلیدلذتبخش بوده و خواهد بود و در نهایت بهترین ویژگی رایانه در این است که یک بازی ویدیویی میتواند با بهترین تجهیزات و قطعات جانبی اجرا و با یک سیستم ضعیف ولی با جزئیات گرافیکی کمتر نیز اجرا شود.
iRacing
سازنده: Motorsport Simulations
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز
هیچ کم و کسری از بازی ورزشی به خصوص ماشینسواری بر روی پلتفرم رایانههای شخصی دیده نمیشود و انصافا هم بازیهای خوبی همانند کالین مکرا رالی، نید فور اسپید در میان بازیکنها خودنمایی میکند و هر از گاهی دنبالهای از آنها منتشر میشود. بازی Assetto Corsa نیز مثال خوبی در بخش شبیهسازی است که بازیکن تجربه جدید و نزدیک به واقعیت از رانندگی را کسب خواهد کرد. در اینکه این بازیها موفق ظاهر شدند هیچ شکی نیست ولی در این میان، بازی iRacing طرفداران خودش را دارد و توانسته در بخش شبیهسازی در پیستهای رالی به خوبی بدرخشد. تجربه آنلاین این بازی لذتبخش خواهد بود و بازی بسیار واقعگرایانه خواهد بود و بازیباز واقعا احساس میکند یک ماشین مسابقهای را هدایت میکند.
Minecraft
سازنده: موجانگ
ناشر: موجانگ، مایکروسافت، بخش سرگرمیهای سونی
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز، میکنتاش و لینوکس، جاوا، اندروید، iOS، ویندوز فون، ایکس باکس 360 و وان، رسپبری پی، پلی استیشن 3 و 4، پلی استیشن ویتا
Minecraft، یکی از بازیهای بسیار سرگرم کننده و خوب است که بازیکن در هر رده سنی میتواند از انجام آن ساعتها لذت ببرد. دنیاهای بیشمار منتظر هستند که توسط بازیکن ساخته یا نابود شوند! اگر کسی ادعا کرد که یک بازی بسیار اعتیادآور است کافی است یک بار فقط به وی بازی ماینکرافت را معرفی کنید! ماینکرافت را شاید بتوان گفت یکی از معدود بازیهایی باشد که کودکان نیز میتوانند به دور از هیچگونه خشونت و مشکلات جنسی آن را بازی کنند. گول ظاهر ساده و بچگانه ماینکرفت را نخورید! کافی است بازی را شروع کنید. خواهید دید که تجربه این بازی بسیار دلچسب و شیرین خواهد بود!
The Orange Box
سازنده و ناشر: ولو
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز، مکینتاش و لینوکس، پلی استیشن 3، ایکس باکس 360
«بسته نارنجی» در حقیقت یک بازی نیست. در سال ۲۰۰۷، بستهای به نام بسته نارنجی منتشر شد که شامل بازی Half-Life 2، Team Fortrees 2 و Portal بوده که هر کدام یک بازی جدا محسوب میشوند. با اینکه نزدیک به هشت سال از انتشار این بسته میگذرد ولی همچنان در شبکه استیم این بسته به فروش میرسد و همچنان این بسته فروش خود را حفظ کرده است. بازی Team Fortrees 2 که یک بازی رایگان آنلاین است و تجربه لذتبخش و تقریبا خندهداری را برای بازیکن در ژانر تیراندازی به ارمغان خواهد آورد. بازی Half-Life 2 نیز به همراه دو قسمت خودش داستان علمی-تخیلی خود را بیان میکند که هر بازیکنی باید حتما بازی کند. گل سر سبد این بسته، بازی Portal است که از همه لحاظ یک بازی کامل است و در زمان عرضه نسخه اول و دوم توانست نظر اغلب منتقدین را جلب کند. در Portal خبری از اکشن نیست و پیشروی در بازی بر پایه حل معماها و پازلهای مبتنی بر فیزیک تعریف شده است که رایحهای از طنز نیز در گوشه کنار بازی به مشام خواهد رسید. اگر هنوز The Orange Box را بازی نکردهاید حتما آن را تهیه کنید.
Papers, Please
خالق: لوکاس پوپ
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز، مکینتاش و لینوکس، پلی استیشن ویتا، iOS
بازی «کاغذها لطفا» برخلاف اسم جالبش بازی چندان عجیب غریبی نیست. این بازی در سبک معمایی ساخته شده و قرار است بازیکن در نقش مامور بازرسی فرودگاه خطاهایی در پاسپورت افراد پیدا کرده و نسبت به اصلاح آنها اقدام کند! حتی اگر آنها افراد تروریست، جانی و قاتل باشند! گاهی اوقات نیز مامور میتواند رشوه بگیرد! سیستم بازی در عین حال که ساده است، جذاب نیز بوده و بازیکن ساعتهای زیادی درگیر این بازی خواهد شد.
Sid Meier's Civilization 5
سازنده: فراکسیز گیمز
ناشر: 2k games و اسپیر
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز، مکینتاش، لینوکس و آنلایو
بازی تمدن همیشه جزو یکی از بهترین بازیهای استراتژیک بر روی پلتفرم رایانه شخصی محسوب میشود.محوریت گیم پلی این بازی در ارائه استراتژیهایی است که تاریخ تمدن انسانها را شکل میدهد و انسانهای عادی ساکن یک سرزمین همگام با پیشرفت تمدنی که بازیکن برنامهریزی میکند پیشرفت میکنند و به افرادی مثل معمار، پزشک و تاجر تبدیل خواهند شد. بازی تمدن ۵ به زیرکی المانهای مهم را با یکدیگر ترکیب میکند. استراتژی در بازی تمدن صرفا محدود به مسائل دیپلماسی نیست و بازیکن باید برای تصرف سرزمینهای مجاور نیز برنامهریزی داشته باشد. البته در بسته الحاقی تحت عنوان Brave new world راههایی عاری از خشونت نیز ارائه میشود تا بازیکن به دور از نبرد، پایان بازی را ببیند. تمام نسخههای بازی تمدن، زیبا ساخته شدهاند ولی پنجمین سری از این بازی، کاملترین و بهترین نسخه از این بازی قلمداد میشود که جهانی آزاد را در اختیار بازیکن قرار میدهد.
Spelunky
سازنده: دِرِک وو، اندی هال، بلیتز ورکز
ناشر: مُسموس
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز، مکینتاش، ایکس باکس 360، پلی استیشن 3 و 4، پلی استیشن ویتا
بسیاری اعتقاد دارند که ماریو بازی بچگانهای است و باید از خیر آن گذشت! البته همین «بسیاریها» اعتقاد دارند که پلتفرم رایانه شخصی برای گیم، مُرده و کنسول بهترین گزینه برای بازی است! اینکه میگویند از خیر ماریو باید گذشت شاید درست است چون بعد از سی سال، یک بازی موفق دو بعدی ساخته شده که انتظارات را بیشتر از بازی ماریو برآورده کرده و صد البته کمپانی نینتندو آن را نساخته است. البته شاید درست نباشد که اسپلانکی را با ماریو مقایسه کنیم به علت اینکه اسپلانکی یک بازی مستقل محسوب میشود و اینکه در اسپلانکی با هر بار بازی، مراحل بازی تغییر میکنند. با این حال این بازی بسیار اعتیادآور است و پس از هر بار باخت، بازیکن با علاقه و انگیزه بیشتر مجدد بازی را شروع میکند. گیم پلی بازی از قوانین ساده فیزیک طراحی شده و محیط جالب و چالش برانگیزی را فراهم میکند. درست همانند آثار محبوب و دوست داشتنیِ شیگرو میاموتو و همکارانش. اسپلانکی با اینکه یک بازی دو بعدی ساده است ولی هیچوقت قدیمی نخواهد شد چون چالشهای روزانه برای این بازی در نظر گرفته شده و بازیکنها میتوانند برای دست یافتن به یک رکورد جدید روزانه با دیگر بازیکنها در سرتاسر دنیا به رقابت بپردازند.
Total War: Shogun 2
سازنده: کریایتیو اسمبلی، فرال اینتراکتیو
ناشر: سگا، فرال اینتراکتیو
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز و مکینتاش
میتوان به با اطمینان گفت که تا امروز هیچ بازی ویدیویی نتوانسته به استانداردهای بازی Total War در نبردهای Real-Time برسد. دید ایزومتریک به بازیکن این اجازه را میدهد که از بالا صدها سرباز و ادوات جنگی را نظارت کرده و برای حمله هدایت کند. نسخه اول شوگان دقیقا پانزده سال پیش، یعنی در سال ۲۰۰۰ منتشر شد و بازیکن نبردهای دیدنی را شاهد بود. در Total War نگرانی بر سر از دست دادن چند واحد سرباز پیاده نیست بلکه به بازیکن فهمانده میشود که تلفات جزوی از جنگ است و بازیکن باید بر اساس تلفات و استراتژیهایی که در چنته دارد تخمین بزند که آیا در نبرد پیروز میدان خواهد شد یا خیر و اگر جواب خوشایند نباشد، برای عقبنشینی باید برنامهریزی کند. با استفاده از دکمه اسکرول موس، بازیکن میتواند از نمای ایزومتریک خارج شده و وارد صحنه نبرد بشود و نیروهایش را با یک نمای بهتر ببیند که در حال فرمانبرداری هستند. اگر ذرهای به بازیهای سبک استراتژی علاقهمند هستید، نباید از توتال وار: شوگان 2 بگذرید!
Warhammer 40,000: Dawn of War
سازنده: رلیک انترتینمنت
ناشر: تیاچکیو
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز
دنیای وارهمر که استودیوی رلیک آن را به دنیای بازیهای ویدیویی آورد،تقریبا در سال ۲۰۱۴ به دست فراموشی سپرده شد و نیاز بود تا پس از ده سال، دوباره تکانی به بازی وارهمر داده شود. اینگونه شد که دنبالهای تحت عنوان داون آو وار ساخته شد. این بازی با اقتدار اتمسفر بازی وارهمر را احیا کرد که قسمت اعظمی از این موفقیت، مدیون ساندتراکهای بازی است. گیم پلی بازی نیز با ارتشهای بسیار عظیم و پایگاههای تقریبا پیچیده خود توانست رضایت بسیاری از بازیکنها را جلب کند. چه بسا، میتوان گفت این بازی بهتر از دست پخت بلیزارد، یعنی استارکرفت است (نظر مؤلف مقاله) مسلما نبرد برای نابودی اورکها لذتبخش خواهد بود!
World of Warcraft
سازنده و ناشر: بلیزارد
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز و مکینتاش
در میان بازیهای ماندگار چند دهه گذشته، نام دنیای وارکرفت میدرخشد. بلیزارد توانست معنای جدیدی از بازیهای سبک MMO را با ارائه دنیای وارکرفت خلق کند که در زمان نگارش این مقاله نیز میلیونها بازیکن در سرتاسر دنیا به صورت حرفهای در سرورهای مختلف مشغول به بازی هستند و میلیونها بازیکن نیز به تازگی با دنیای وارکرفت آشنا شدهاند. دنیای وارکرفت بعد از ده سال از عرضه اولین نسخه، همچنان بهترین بازی MMO محسوب میشود. اگر قرار باشد یک بازی اعتیاد پیدا کنید، بهتر است به دنیای وارکرفت معتاد شوید و هر روز برای ارتقا به طراز بالاتر به سختی تلاش کنید!
XCOM: Enemy Unknown
سازنده: فراکسیز، فرال اینتراکتیو
ناشر: 2k games، فرال اینتراکتیو
پلتفرم: سیستم عامل ویندوز، مکینتاش و لینوکس، شبکه استیم، iOS، پلی استیشن 3، ایکس باکس 360، اندروید
بازی ایکس کام، یکی از عجیبترین بازیهای استراتژی است چون با اینکه از استانداردهای سبک نبرد نوبتی و واحدهای کوچک برای مبارزه بهره میبرد، ولی در بازی زیاد بر روی پیروزی تمرکز نیست و اولویت بازیکن با این باید باشد که در نبرد با آدم فضاییهای بیرحم که میخواهند سیاره ما را تصاحب کنند، نبازد! در نسخه «دشمن ناشناخته» با استفاده صحیح از المانها و فرمولهای موفق قبل، بازی به مراتب بهتر از قبل ارائه شد. سیستم سنگرگیری جدید و کارآمدتری معرفی شده و تاکتیکهای جدیدی برای نبردهای نوبتی ارائه داده شد. نسخه «در قلمرو دشمن» نیز توانست با ایده ارتقای سربازان در بازی با دستکاری ژنتیکی آنها و استفاده از روباتهای غولآسا بسیار موفق ظاهر شود. با اینکه بازیکن باید کاراکترهای بازی را در نبرد کنترل کند، بحث مهم در شناسایی نقاط ضعف و مدیریت کردن آن است. به همین دلیل تجربه نبردهای نوبتی بازی ویدیویی ایکس کام بسیار لذتبخش و ناب خواهد بود.
منبع: eurogamer