نویسنده: فرشید معتمد
// یکشنبه, ۲۱ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۰۲

راهنمای خرید کامپیوتر با بودجه دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان - شهریور ٩۵

در بخش دوم مقاله به معرفی بهترین قطعات موجود برای خرید سخت‌افزار با بودجه‌ متوسط می‌پردازیم. اگر قصد خرید سیستم مناسبی را دارید و هنوز انتخاب‌های خود را قطعی نکرده‌اید با زومجی همراه باشید.

سیستم رده متوسط (راندمان خوب - سرعت بالا در کارهای روزمره - بازی با تنظیمات پایین یا متوسط)

کاربری

سیستمی مناسب برای کاربرانی که تمایل داشته باشند کارهای روزمره‌ی خود را با سرعت بیشتری انجام داده و دقایقی در زمان خود صرفه‌جویی کنند. کاربرانی که عادت به انتظار کشیدن ندارند و می‌خواهند به همان سرعتی که در انجام کارهای شخصی مهارت دارند به همان نسبت هم سیستم پاسخگویی داشته باشند و سیستم از آنها عقب‌تر نباشد.

با داشتن یک کارت گرافیکی مجزا و البته نه چندان قوی هم می‌توان بازی‌های روز را با تنظیمات متوسط یا پایین اجرا کرد و راندمان نسبتا قابل قبولی را هم در برنامه‌های ویرایش، طراحی و گرافیک داشت، به شرط اینکه توقع خود را از اجرای بازی‌ها پایین بیاورید یا اگر سخت گیر هستید، به فکر خرید سیستم قدرتمندتری باشید.

(قیمت تمام قطعات در ۲۱ شهریور ماه براساس بازار تهران بروز شده است)

PC-List-Header-Mainstram

قیمتمدلنام قطعه
٣۹۰ هزار تومانIntel Core i3 6100CPU
۳۹۰ هزار تومانASUS B150 Pro یا Gigabyte GA-B150M-D3HMotherBoard
۲۱۰ هزار تومانGSkill Ripjaws V 2*4GB DDR4 2400MHzRAM
۹۱٠ هزار تومانMSI GTX 960 OC Gaming TF V 4GBVGA
۱۶۰ هزار تومانSeagate 7200 64MB 1TBHDD
۶۰ هزار تومانSamsung 24X SATAODD
۳۰۰ هزار تومانGREEN 650A-UKPower
۱٧۰ هزار تومانGreen X2 JaguarCase
دو میلیون و ۵۹۰ هزار تومانجمع کل‌ (تومان)---

 

نمودار نوسان قیمت

در نمودار زیر می‌توانید با انتخاب هر قطعه، تفاوت قیمت آن را با ماه گذشته مقایسه کنید.

رویدادهای ماه گذشته

مقاله‌ی مرتبط

  • ساخت پی سی مخصوص بازی راحت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید
  • پی سی های مخصوص بازی ارزان تر از آنی هستند که فکر می کنید

سرانجام برخی مدل‌های کارت گرافیکی میان رده و قدرتمند GTX 1060 وارد بازار داخلی شدند. اما آنقدر قیمت بالایی دارند که تنها می‌توانیم آن را در سیستمِ جایگزین در این رده‌ی بودجه‌ای پیشنهاد کنیم. کارت‌ میان رده‌ اما قدرتمندِ 480 RX  از ای‌ام‌دی هم با قیمتی تقریبا مشابه با GTX 1060 از برخی برندها مانند ایسوس و گیگابایت موجود است و کاربرانی که مایل هستند می‌تواند از آن به جای کارت پیشنهادی در سیستم جایگزین استفاده کنند.
مادربردهای متناسب با بودجه و قطعات ما در این رده، یکی از شرکت گیگابایت با مدل Gigabyte GA-B150M-D3H و دیگری از ایسوس با مدل ASUS B150 Pro موجود هستند که به ترتیب برچسب قیمت ٣٧٠  هزار و ٣٩٠ هزار تومانی دارند. توجه داشته باشید که مادربردهای ارزان‌قیمت‌تر با تراشه‌های H110 را هم می‌توان برای این پردازنده به کار گرفت، اما از نظر امکانات جانبی و قابلیت‌ ارتقای مناسب در حد مدل‌های H170 و B150 نیستند. تفاوت‌های دقیق را می‌توانید در ادامه‌ی مقاله و در بخش "سری تراشه‌های مادربرد و مشخصات آنها" مرور کنید و بر طبق نیازهای خود تصمیم گیری کنید. ماجول‌های ۲۴۰۰ مگاهرتزی را به جای مدل ۲۱٣٣ جایگزین کردیم و تفاوت قیمت هم تنها ۱۰ هزار تومان است، به یاد داشته باشید که به جز مادربردهای Z170، بقیه‌ی مدل‌ها فقط  تا سقف ۲۱٣٣ مگاهرتز کار خواهند کرد. از کاربرانی که قصد خرید دارند تقاضا داریم حتما به تفاوت‌های مندرج در مشخصات چیپ‌ست‌ها در بخش "سری تراشه‌های مادربرد و مشخصات آنها" توجه کنند تا بتوانند مدلی مطابق نیاز‌های واقعی خود را انتخاب کنند.

 فصل گذشته به مدد کاهش قیمت نسبی کارت‌های گرافیکی در این رده و همچنین با تغییر و صرفه جویی در بودجه‌ی مادربرد توانستیم کارت گرافیک قوی‌تر GTX 960 را جایگزین GTX 950 کنیم. کیس X2 محصول شرکت گرین هم به فهرست انتخاب‌های ما در این رده پیوسته است. از برندهای CoolerMaster و DeepCool هم محصولاتی با ظاهر متفاوت اما قیمتی همرده در بازار داخلی موجود است که ممکن است مورد پسند برخی کاربران باشد.

پردازنده، مادربرد و رم

پردازنده‌ی دو هسته‌ای منتخب ما از نسل آخر Skylake دارای قابلیت (HT (HyperThreading برای شبیه‌سازی هسته‌های مجازی بوده و در کل ۴ پردازنده‌ی منطقی را در سیستم عامل در دسترس قرار می‌دهد. انتخاب این پردازنده در این رده‌ی قیمتی و با راندمانی که دارد حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارد و حتی در بیشتر بازی‌ها هم می تواند راندمانی شبیه به پردازنده‌های رده بالاتر Core i5 داشته باشد که چهار هسته‌ای هستند. در مقایسه با پردازنده های ای‌ام‌دی نیز می‌توان مطمئن بود که در بیشتر بازی‌های روز نه تنها پردازنده‌های ۴ و ۶ هسته‌ای سری FX یا بولدوزر را پشت سر می‌گذارد، بلکه در مواردی از پردازنده‌های ٨ هسته‌ای مانند FX 8150 یا FX 8350 که فرکانس‌های کاری بسیار بالاتری هم دارند پیشی می‌گیرد و در رده‌ی بالاتری از نظر متوسط فریم تولید شده قرار می‌گیرد. درهرصورت انتخاب پردازنده در این رده آسان است و هر توصیه‌ای بجز پردازنده‌های کارآمد Core i3 از معماری کارآمدتر اسکای‌لیک چندان مقبول و منطقی نخواهد بود.

پردازنده ی اینتلی Core i3 6100 پردازنده ی اینتلی Core i3 6100

برای مادربُرد هم مدلی سازگار با پردازنده‌های اسکای‌لیک را می‌توان از تراشه‌های Z170 ، H170 و H110 انتخاب کرد که هر کدام دارای قابلیت‌های خاص در کنار امکانات مشابهی هم هستند که در اینجا برای آشنایی بهتر توضیح مختصری می‌دهیم.

سری تراشه‌های مادربرد و مشخصات آنها

Z170: قابلیت اورکلاک یا افزایش فرکانس کاری پردازنده‌های قدرتمند سری K از سوکت ۱۱۵۱ و نسل اسکای لیک ، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 3.0 برای کارت‌های گرافیکی و غیره، پشتیبانی از حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD های مکانیکی مرسوم، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی (۱۰ پورت USB 3.0). پشتیبانی از DDR4 و همین‌طور ۲۰ مسیر اضافه‌ی PCI Express 3.0 در تراشه‌ی پل جنوبی، ازبرتری‌های بارز این تراشه نسبت به Z97 است. به علاوه، M2 در Z97 بر اساس استادارد PCI Express 2.0 کارمی‌کرد که این قابلیت در Z170 به PCI Express 3.0 و پهنای باند بسیار بالاتری ارتقا یافته است.

H170: پشتیبانی از استاندارد PCI Express 3.0 برای کارت‌های گرافیکی و غیره، پشتیبانی از حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD های مکانیکی مرسوم، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی (٨ پورت USB 3.0). پشتیبانی از DDR4 و همین‌طور ۲۰ مسیر اضافه‌ی PCI Express 3.0 در تراشه‌ی پل جنوبی.

B150: پشتیبانی از استاندارد PCI Express 3.0 برای کارت‌های گرافیکی (با سرعت 8X) و غیره، دارای حداکثر ۱۲ پورت یواس‌بی (۶ پورت USB 3.0). پشتیبانی از DDR4.

H110: کمترین امکانات جانبی، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 3.0 برای کارت‌ گرافیکی در اسلات 16X اصلی(PCI Express 2.0 در سایر اسلات‌ها و کارت‌های اضافه شوند‌ه‌ی دیگر که به پل جنوبی یا همان تراشه‌ی H110 متصل هستند)، دارای حداکثر ١٠ پورت یواس‌بی (۴ پورت USB 3.0). پشتیبانی از DDR4.

Z97: قابلیت اورکلاک یا افزایش فرکانس کاری پردازنده‌های قدرتمند سری K، پشتیبانی از دو یا چند کارت گرافیکی در حالت SLI یا CF، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 3.0 برای کارت‌های گرافیکی و غیره، پشتیبانی از حافظه‌های SSD با استاندارد M.2، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD های مکانیکی مرسوم، دارای حداکثر ١۴ پورت یواس‌بی (۶ پورت USB 3.0).

H97: پشتیبانی از استاندارد PCI Express 3.0 برای کارت‌های گرافیکی وغیره، قابلیت استفاده از ترکیب Raid 0/1/5 برای دیسک‌های سخت یا HDD های مکانیکی مرسوم ، دارای حداکثر ١۴ پورت یو‌اس‌بی (۶ پورت USB 3.0)

B85: مناسب سیستم‌های اداری، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 3.0 برای کارت‌های گرافیکی، دارای حداکثر ١٢ پورت یواس‌بی (۴ پورت USB 3.0)

H81: کمترین امکانات جانبی، پشتیبانی از استاندارد PCI Express 2.0 برای کارت‌های گرافیکی، دارای حداکثر ١٠ پورت یواس‌بی ( ٢ پورت USB 3.0) Intel-H110-B150-H170-Z170-compareکاربرانی که بخواهند مادربردشان با طراحی‌های خاص سیستم‌های گیمینگ و امکانات ویژه در عین قیمت پایین همخوانی داشته باشند، انتخابی مناسب‌تر از مدل‌هایی مانند ASUS B150 Pro/H170 Pro Gaming یا Gigabyte GA-H170-Gaming 3 نخواهند داشت که در عین داشتن امکانات ابتدایی تراشه‌ی H170، یک کارت صدای تقویت شده با فن‌آوری اختصاصی و یک کارت شبکه‌ی حرفه‌ای ساخت شرکت اینتل یا Killer برای داشتن بالاترین سرعت و کمترین تاخیر در ارتباطات آنلاین و اینترنتی را هم در اختیار خواهند داشت. از آنجایی که بودجه محدودیت دارد، می‌توان در خرید مادربرد صرفه‌جویی کرد. در صورتی که امکانات جانبی خاصی را مدنظر نداشته باشید مادربردی ابتدایی با تراشه‌ی H110 یا B150 هم برای منظور ما کفایت می‌کند. مدل ASUS H110M-C با ٢۶٠ هزار تومان از مدل‌های ارزان قیمت‌تر موجود است. درست مانند مادربردهای H81، مادربردهای H110 در سایر اسلات‌ها تنها از PCI Express 2.0 پشتیبانی می‌کنند و به همین علت برای کارت‌های پر سرعت Raid یا کارت‌های اضافه شونده‌ی نیازمند پهنای باند زیاد توصیه نمی‌شوند، اما بر خلاف H81 در اسلات اول گرافیک که مستقیم به پردازنده متصل است از PCI Express 3.0 بهره می‌گیرند و بنابراین با کارت‌های گرافیک قدرتمند و رده بالا هم مشکلی ندارند.

GSkill Ripjaws V 2133

در مورد رم هم باید گفت که از چند ماه پیش و با عرضه‌ی بازی‌های نسل جدید کنسولی، به جهت پورت شدن بسیاری از بازی‌های PC و شباهت‌های فنی پلتفرم‌های موجود، سازندگان بازی به توصیه کردن حداقل۶ گیگابایت برای حافظه‌ی اصلی در ملزومات اعلامی خود روی آوردند. مثلا بازی Call of Duty: Black Ops 3 برای اجرا به حداقل ۶ گیگابایت رم نیاز دارد، هر چند که قبلا آپدیت‌های غیر رسمی برای رفع این محدودیت در اینترنت منتشر می‌ ‌شد، اما بسیاری از کاربرانی را که فقط ۴ گیگابایت رم اصلی داشتند از تجربه و هیجان بازی کردن در زمان عرضه‌ی آن دور نگه می‌داشت و انتقادات زیادی را هم برمی‌انگیخت. با این تفاسیر از این پس و برای نداشتن محدودیت از نظر حافظه در بازی‌های جدید، مبنای توصیه‌ی خود را روی ٨ گیگابایت رم سیستم خواهیم گذاشت. این مقدار رم حتی در کاربردهایی غیر از بازی هم می‌تواند به روان‌تر شدن کارکرد سیستم عامل و روان‌ترشدن اجرای همزمان برنامه‌ها کمک شایانی کند.

بنچمارک پردازنده و کارت گرافیک

در اینجا می‌توانید راندمان خطی و چند نخی پردازنده‌ی منتخب این رده‌ی بودجه‌ای را با راندمان برخی پردازنده‌های مشهور از نسل‌های متفاوت مقایسه کنید تا ایده‌ای کلی از توان این پردازنده بدست آورید. یادآوری می‌شود که راندمان این پردازنده‌ها در بازی ممکن است نسبت متفاوتی داشته باشد و برای دیدن راندمان آنها در بازی‌های جدید بهتر است به مقاله‌های بررسی راندمان بازی‌ها در زومجی مراجعه کرده یا روی کاور هر یک از بازی‌های زیر کلیک کنید.

assassins-creed-syndicate-gold-edition-2015-pc-repack-ot-seyter 2


J C 3 ZoomG

COD3 ZoomG

far-cry-primal-pc Zoomg 4

Witcher 3 ZoomG


fallout-4-dvd-cover-image 2

Tomb Raider ZoomG

The Division - PC Box Art Zoomg 1

 

 
Dark-Souls-3-BOX
DOOM-pc-box ART

 

کارت گرافیک

وقتی که پای بازی به میان بیاید کارت گرافیکی در اولویت اول انتخاب قطعات قرار می‌گیرد و هر چه انتظاراتمان از بازی‌ها بالاتر رود به همان نسبت هم باید بودجه‌ی بیشتر و دقت بالاتری در انتخاب کارت گرافیکی لحاظ کرد. کارت منتخب ما در رده‌ی بودجه‌ای ۸۰۰ تا ٩٠٠ هزار تومان بهترین گزینه‌ی موجود است و با فاصله رقیبان خود را پشت سر می‌گذارد . این کارت، تعداد ۱۰۲۴ هسته‌ی پردازشی و فرکانس کاری ۱۱۲۷ مگاهرتز دارد و می‌تواند راندمانی خیره کننده را در این رده از خود به نمایش گذارد و وعده‌ی راندمانی مطمئن را در بازی‌های آینده، خصوصا تحت دایرکت ایکس ۱۲ داشته باشد. اما کارت منتخب ما محصول ایسوس و با قیمتی مناسب در بین مدل‌های موجود در بازار داخلی است. کارت گرافیک منتخب ما مدل اورکلاک شده‌ای با فرکانس پایه‌ی ۱۲۵۳ مگاهرتز و فرکانس بوست ۱۳۱۷ مگاهرتز (در حالت اورکلاک) است که حدود ١٠ تا ١۵ درصد سریع‌تر از مدل مرجع عمل می‌کند.

ASUS 960 4GB Zoomg

کارت‌های ارزان‌تر با این حدود قیمت به مدل‌هایی مثل GTX 750Ti از برندهای مختلف و قیمت پایه‌ی ۵٠٠ هزار تومان ختم می‌شوند که البته راندمانی پایین‌تر دارند ولی بیشتر در دسترس هستند و به خاطر معماری Maxwell ، خنک بوده و مصرف انرژی خیلی کمتری هم دارند. اگر منبع تغذیه‌ی قدیمی یا ضعیف‌تر دارید شاید 750Ti انتخاب خوبی باشد، چرا که با پاور ۴۳۰ یا ۴۵۰ واتی هم به خوبی کار خواهد کرد، ولی فراموش نکنید که در برابر GTX 950 اصلا  ارزش خرید نخواهد داشت.

اگر قصد خرید بالاترین مدل متناسب با این بودجه از شرکت رقیب یعنی ای‌ام‌دی را داشته باشید کارت R9 370 با قیمت حدود ٧۶٠ هزار تومان گزینه‌ای است که می‌توان خریداری کرد و البته تفاوت راندمان آن با R7 265 در حدود ٢٠ درصد خواهد بود. بهترین انتخاب ممکن هم در این رده قیمتی هم نمی‌تواند مدلی بهتر از GeForce GTX 960، عضو قدرتمند کارت‌های سری ٩٠٠ از انویدیا باشد که علاوه بر داشتن راندمانی بالاتر از مدل‌های معرفی شده در اینجا، از دایرکت‌ایکس ١٢ هم به‌صورت کامل پشتیبانی می‌کند. کارت گرافیک GTX 960 بسته به برند و مدل، قیمتی بین ٨٠٠ هزار تا ٩۵۰ هزار تومان دارد که این روزها مدل‌های ۴ گیگابایتی آن قطعا ارزش خریدِ بالاتری دارند. در مورد R9 380 هم باید گفت که به دلیل کاهش قیمت تا مرز ٨٠٠ هزار تومان می‌تواند گزینه‌‌ی مناسبی در برابر GTX 960 باشد و در برخی موارد و مخصوصا بازی‌های دایرکت ایکس ۱۲ هم چند فریم بیشتر از آن تولید می‌کند.

سیستم جایگزین دوم

این سیستم در صورتی که قصد خرید با بودجه‌ای تا سقف سه میلیون و ٣٠٠ هزار تومان یا بودجه‌ای نزدیک به آن را داشته باشید توصیه می‌شود. از نظر راندمان در بازی‌ها، از سیستم اصلی مقاله بسیار سریع‌تر و در برخی بازی‌ها بیش از دو برابر و تا ١٢٠ درصد بهتر عمل ‌می‌کند و در عین حال ٧١٠ هزار تومان هم گرانتر است. برخی قطعات مانند مادربرد با قطعات منتخب اصلی هم قابل جابجایی است. همچنین این ترکیب تا سریع‌ترین پردازنده‌ی Core i7 و سریع‌ترین کارت گرافیکی موجود قابل ارتقا خواهد بود. در این ترکیب حتی می‌توان کارت گرافیک RX 480 8GB از گیگابایت را هم انتخاب کرد و مجموع قیمت هم تغییر محسوسی نخواهد کرد.

علتِ اصلی افزایش فاحش راندمان سیستم جایگزین در بازی‌ها هم کارت گرافیکی جدید GTX 1060  از نسل پاسکالِ انویدیا است. این کارت در گونه‌ی ۶ گیگابایتی دارای ۱۲۸۰ هسته‌ی پردازشی و در گونه‌ی ۳ گیگابایتی ۱۱۵۲ هسته‌ی سایه زن دارد که روی گذرگاه حافظه‌ی ۱۹۲ بیتی به تراشه‌های حافظه‌ی ۸ گیگاهرتزی متصل هستند و پهنای باند ۱۹۲ گیگابایت بر ثانیه‌ای را در اختیار بازی‌ها قرار می‌دهند.

کارت گرافیک MSI GTX 1060 Gaming X 6GB

از لحاظ راندمانی هم این کارت حتی از کارت GTX 980 که مدتی طولانی در نسل قبلی پرچمدار بود هم کمی سریع‌تر عمل می‌کند و حالا به لطف پیشرفتِ فناوری و معماری جدیدتر و بدون نیاز به خرید سیستم رده بالا یا حرفه‌ایِ گران قیمت، با قیمتی بسیار پایین‌تر می‌توانید راندمانی مشابه یا بیشتر را در بازی‌های دایرکت ایکس 11 و 12 بدست آورید. کارت گرافیک RX 480 هم با راندمانی مشابه و قیمتی نزدیک انتخاب دیگری است، اما به طور کلی تحت دایرکت ایکس ۱۱ پایین‌تر از GTX 1060 تولیدِ فریم خواهد داشت.

PC-List-Header-Alternate-Mainstream

قیمتمدلنام قطعه
۶٧۰ هزار تومانIntel Core i5 6500CPU
٣٧۰ هزار تومانASUS B150 ProMotherBoard
۲۱۰ هزار تومان2X GSkill Ripjaws V 4GB DDR4 2400MhzRAM
یک میلیون و ٣۶۰ هزار تومانMSI GTX 1060 Gaming X Twin Frozr VI OC 6GB GDDR5VGA
۱۶۰ هزار تومانSeagate 7200 64MB 1TBHDD
۶۰ هزار تومانSamsung 24X SATAODD
۳۰۰ هزار تومانGREEN 650A-UK Power
۱۷۰ هزار تومانGreen X2 JaguarCase
سه میلیون و ۳۰۰ هزار تومانجمع کل‌ (تومان)---

 

مانیتور

سیستمی در این رده بهتر است با مانیتوری Full HD و ابعاد ٢٢ یا ٢٣ اینچی هم‌جوار شود. توان کارت گرافیکی و پردازنده هم در حد پاسخگویی به نیاز پردازشی در این رزولوشن برای بازی‌ها و محتواهای چند رسانه‌ای‌ خواهد بود و تجربه‌ی مناسبی را برای بهره‌گیری از سیستم فراهم خواهد کرد. مدل ASUS VX228H با قیمت ۶۹۰ هزار تومان و دارا بودن ورودی‌های VGA ، HDMI و DVI ، سهولت و تنوع اتصال به دستگاه‌های مختلف در کنار قیمتی مناسب را فراهم می سازد. ASUS VX228H 2 پیش فرض ما در رزولوشن Full HD استفاده از ورودی DVI یا HDMI خواهد بود، چرا که انتقال تصویر را با سیگنال دیجیتال انجام می‌دهند و بر خلاف کابل آنالوگ VGA که احتمال افت کیفیت تصویر دارد، کیفیت بالاتری را مخصوصا در هنگام استفاده از کابل‌های بلندتر نمایش خواهد داد. توجه داشته باشید که قیمت مانیتور در لیست مشخصات سیستم لحاظ نشده و به عنوان انتخاب جانبی توصیه می‌شود. اگر مشتاق دیدن مشخصات منتخب ما برای سیستم قوی‌تر هستید، در قسمت سوم مقاله نیز زومجی را همراهی کنید.


منبع زومجی
اسپویل
برای نوشتن متن دارای اسپویل، دکمه را بفشارید و متن مورد نظر را بین (* و *) بنویسید
کاراکتر باقی مانده